Vacature: Projectcoördinator Gezonde Jeugd

Wij hebben een vacature voor een projectcoördinator Gezonde Jeugd, voor 8 tot 10 uur per week. Heb je interesse? Reageer dan uiterlijk 26 februari a.s.

Samen met de andere Achterhoekse gemeenten werkt Winterswijk samen aan een gezonde jeugd. Wij voeren lokaal verschillende interventies uit ter preventie van overgewicht bij de jeugd  van 0-19 jaar. De hoofddoelstelling van het project is om de stijgende trend van het aandeel jeugdigen met overgewicht in de regio Achterhoek af te vlakken. Dit wordt nagestreefd langs drie wegen:

  • Het stimuleren van beweging en het ontmoedigen van veel televisie kijken, computeren of gamen.
  • Het stimuleren van gezonde voeding.
  • Het bevorderen van opvoedvaardigheden van de ouders.

De gemeente Winterswijk zoekt een:

Projectcoördinator Gezonde Jeugd

voor 8 tot 10 uur per week, voor de periode van een 1 jaar

Jouw uitdaging

Vanuit het project zijn er lokale beweeginterventies ingezet. In Winterswijk zijn dit onder andere Beweeg Wijs / Leef Wijs, Smaaklessen en het Beweegdiploma. Bij deze projecten staat de Jeugd centraal, maar ook hun ouders / opvoeders. Ook speelt de directe leefomgeving zoals school, sport- en culturele verenigingen, zorg- en maatschappelijk organisaties hierin een belangrijk rol.

Naast de lokale projecten zijn er ook regionale thema’s die worden opgepakt om de boodschap gezonde leefstijl uit te dragen. Denk hierbij aan de gezonde school, obstakelrun, nationale sportweek, ketenaanbod overgewicht, etc. Jouw opdracht is om ervoor dat te zorgen dat deze projecten doorgang vinden, juist na afloop van de projectperiode. De projecten zijn geborgd in Winterswijk. Hiermee maak je jezelf als projectleider overbodig.

Welke eisen stellen wij?

  • Je hebt een relevante Hbo opleiding
  • Je bent in staat om projectmatig en doelgericht te werken
  • Je bent enthousiast en hebt affiniteit met sport
  • Je weet verbindingen te leggen en je kan een boodschap overbrengen
  • Je hebt intensief contact met de sportaanbieders van Winterswijk en weet hierin (nieuwe) verbindingen te leggen
  • Je bent bekend met de lokale structuur van (sport)voorzieningen, sport- en beweegaanbieders in Winterswijk
  • Je bent flexibel en op korte termijn inzetbaar

 

Competenties

Je beschikt over de FORSe competenties (flexibiliteit, omgevingsgerichtheid, resultaatgerichtheid en samenwerkingsbereidheid). Je bent communicatief vaardig en een goede netwerker.  Je kunt goed zelfstandig en ook in teamverband werken.  


Arbeidsvoorwaarden en informatie

Het functieprofiel Specialist A publiek is van toepassing. We bieden een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar op basis van payroll en een bruto maandsalaris van maximaal € 3.712,-- (schalenband 8-9) bij een 36-urige werkweek. De inschaling is onder andere afhankelijk van opleiding en ervaring.
Voor deze functie wordt zowel intern, binnen de Achterhoekse overheden, als extern geworven. Bij gelijke geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 7 maart a.s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Suzan de Jong of Guido de Vries (sportconsulenten). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Anette Sloos (medewerker HR). Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0543 543543.

Je sollicitatie met motivatie en cv kun je uiterlijk tot en met 26 februari 2017 sturen naar de gemeente Winterswijk, t.a.v. mevrouw D.C. Kerkdijk (manager) per e-mail aan vacature@winterswijk.nl.

Screening van de sollicitant kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.