Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Buurtschap Huppel & Henxel

Huppel-Henxel

Bron: paardenwinterswijk.nl

Algemeen

De buurtschappen Huppel en Henxel hebben een gezamenlijk oppervlak van 17 km2 en circa 750 inwoners. De bevolkingsdichtheid is de laatste 10 jaar stabiel. Ondermeer door de mogelijkheden voor boerderijsplitsing neemt de ‘import’ de laatste jaren af en is er eerder sprake van terugkeer van gezinnen die oorspronkelijk uit de buurtschappen afkomstig zijn. Er lijkt weer meer variatie in leeftijdsopbouw te ontstaan. Het blijft een plattelandsgebied, maar het aantal landbouwbedrijven loopt snel terug.

Voorzieningen

Er zijn twee basisscholen: in Henxel de protestants-christelijke Emmaschool en in Huppel basisschool ’t Waliën. Beide scholen organiseren gezamenlijk een peuterklas in de Emmaschool. Deze wordt gerund door vrijwilligers. Er zijn geen winkels of middenstand. Ook is er geen café, anders dan bij camping/zalencentrum De Knüver en camping en zalencentrum Het Wieskamp (Henxel). Voor gymnastiek en sport zijn de buurtschappen aangewezen op Winterswijk. Voor zorg zijn de buurtschappen aangewezen op Winterswijk c.q. de voorzieningen vanuit Winterswijk.

In de Emmaschool wordt ook gymnastiek gegeven. De bezorging van kranten, publicaties en folders en daarmee ook van de gemeentelijke informatie is problematisch. Het kost moeite om in continuïteit bezorgers te vinden.

(Bron: winterswijkwerk.nl)

 


Uitgelicht

Deze website gebruikt cookies


Zoeken