Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Zorg en onderwijs Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Op deze pagina vindt u een overzicht van de scholen voor voortgezet onderwijs in Winterswijk.

Gerrit Komrij College

Het Gerrit Komrij College verzorgt voortgezet onderwijs voor vwo, havo en vmbo/lwoo.

 

Christelijk College Schaersvoorde

Christelijk College Schaersvoorde is een christelijke school voor vmbo, havo en vwo voor Aalten, Dinxperlo, Winterswijk en omgeving.

 

Pronova

Pronova is een school voor praktijkonderwijs. Het biedt praktijkgericht onderwijs aan leerlingen met een veelzijdige hulpvraag die binnen het reguliere VMBO niet kan worden beantwoord. 

 

Toelating tot Pronova

Om op een school voor praktijkonderwijs toegelaten te kunnen worden, moet de leerling een indicatie hebben. Deze indicatie wordt afgegeven door de Regionale Verwijzingscommissie. Heeft de leerling een indicatie, dan zal de formele aanmelding door de ouders besproken worden met de commissie van toelating. De commissie van toelating besluit uiteindelijk over toelating op Pronova.

Hoe kies ik een school voor voortgezet onderwijs voor mijn kind?

Aan het eind van groep 8 krijgt uw kind een schooladvies (onderwijskundig rapport) mee. Dit schooladvies is onder andere gebaseerd op de uitslag van de citotoets, de cijfers die uw kind heeft gehaald, hoe uw kind in de klas is en voor welke vakken hij of zij aanleg heeft. Met dit schooladvies kunt u samen met uw kind een school uitzoeken.

 

Meer informatie over het voortgezet onderwijs?

Meer informatie over het voortgezet onderwijs kunt u lezen op de website van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Uitgelicht

Deze website gebruikt cookies


Zoeken