Burger en politiek

 • Gasten van de raad

  De gemeenteraad van Winterswijk nodigt een paar keer per jaar een aantal inwoners uit om de raadsvergadering bij te wonen. Onze gasten krijgen dan een echte VIPbehandeling. Heeft u hiervoor ook belangstelling? Aarzel dan niet om u aan te melden als gast van de raad. Uw belangstelling wordt absoluut op prijs gesteld en wij zullen ons best doen u een bijzondere avond te bezorgen.

 • Burgerinitiatief

  U bepaalt waarover de gemeenteraad praat! U kan een voorstel bij de gemeenteraad indienen. Dit heet “burgerinitiatief”. U kan ook een onderwerp op de agenda van de gemeenteraad plaatsen. Dat heet “burgeragendering”.

 • 100% Winterswijk Trofee

  De 100% Winterswijk Trofee Winterswijk wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf, persoon, vereniging of instelling die Winterswijk het beste op de kaart heeft weten te zetten.

 • Prijs Beste Naober

  De raad van de gemeente Winterswijk heeft de prijs ‘Beste Naober’ ingesteld. Met het toekennen van deze prijs wil de raad zijn waardering tot uitdrukking brengen voor personen, bedrijven of organisaties, die een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van de onderlinge betrekkingen tussen de inwoners van de gemeente Winterswijk en die van haar Duitse buurgemeenten.

 • Ideeënbus

  U heeft een goed idee om uw leefomgeving te verbeteren of u heeft een tip om onze dienstverlening nog beter te maken. Laat het ons weten! Als u uw idee naar de ideeënbus stuurt, dan kijken wij of we uw idee kunnen oppakken. We laten u uiteraard weten als we uw idee gaan oppakken.

 • Burgercheques

  Een burgercheque is een geldbedrag waarmee de raad van de gemeente Winterswijk zijn waardering tot uiting brengt voor een initiatief tot de verbetering van de leefbaarheid, veiligheid of sociale samenhang in een straat, wijk of gemeenschap in de gemeente Winterswijk