Informatiemanager

36 uur per week

Wij zijn de gemeente Winterswijk. Onze organisatie is volop in ontwikkeling. We willen teamoverschrijdend, opgavegericht en slagvaardig werken. We geloven erin dat we meer bereiken als we interne en externe krachten bundelen. Deze aanpak heeft gevolgen voor de structuur en cultuur binnen onze organisatie. Wij zoeken een informatiemanager die vanuit een nieuwe positie in de organisatie functioneert als strategisch adviseur. Jij geeft sturing aan ons informatiebeleid.

Jouw functie

In je dagelijkse werkzaamheden heb je te maken met maatschappelijke ontwikkelingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld veranderende wetgeving en vernieuwde technologie. Het is aan jou om deze ontwikkelingen te analyseren en te vertalen naar (gevolgen voor) de informatievoorziening.
Daarnaast laat je de dienstverlening van de gemeente leidend zijn in het informatiebeleid, de informatiearchitectuur en –behoefte. Hiervoor ben jij verantwoordelijk en daarom zorg je voor een optimale afstemming tussen de bedrijfsprocessen en de informatievoorziening.   

Je overige werkzaamheden zijn:

 • Het opstellen van eisen (voor de inrichting) van de informatievoorziening.
 • Programma’s van eisen formuleren voor externe en interne (lCT)-leverancíers.
 • Het onderhouden van contacten met  ICT- leveranciers (inclusief contracten en SLA’s opstellen en bewaken).
 • Je treedt op als opdrachtgever naar het team Automatisering van de gemeente.
 • Voor de jaarlijkse begroting dien je de investeringen in de informatievoorziening in en bewaakt hiervan de voortgang.

Wie zoeken wij?

 • Je beschikt over minimaal een relevante afgeronde Wo-opleiding. Bij voorkeur in de richting van (bedrijfskundige) informatica, bedrijfskunde of informatiekunde.
 • Om maatschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar gemeentelijke informatiebehoeften, beschik je over een uitstekend analytisch vermogen.
 • Je neemt medewerkers mee in veranderingen op het gebied van informatievoorziening. Mede daarom zoeken wij een kandidaat met goede adviesvaardigheden.
 • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief: je kunt de invloed en gevolgen van besli ssingen goed inschatten.  
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in een soortgelijke functie.

Arbeidsvoorwaarden en informatie

 • We bieden een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 5.520,-- (schalenband 11-12) bij een 36-urige werkweek. De inschaling is onder andere afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Je ontvangt een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% over het bruto maandsalaris. Dit is een (maandelijks) vrij besteedbaar budget.
 • Flexibele werktijden en een thuiswerkregeling behoren tot de mogelijkheden.
 • De standplaats is Winterswijk, het kantoorpand ligt tegenover het centraal station.
 • Wij hebben een reiskostenvergoeding, zowel voor eigen vervoer als voor het openbaar vervoer.

Solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wilfred Goedmakers, algemeen directeur/gemeentesecretaris. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met team HR via het algemene telefoonnummer (0543) 543 543.

De gemeente Winterswijk streeft naar meer diversiteit van haar personeelsbestand. Mensen met een migratieachtergrond en die behoren tot de doelgroep banenafspraak worden uitdrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren. Geef in je sollicitatie duidelijk aan als je tot de doelgroep van de banenafspraak behoort.

Je sollicitatie met motivatie en cv (t.a.v. dhr. G.W. Goedmakers) kun je uiterlijk tot en met 25 augustus 2019 toesturen via de website www.werkeningelderland.nl. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op woensdagmiddag 18 september 2019 en donderdagmiddag 19 september 2019.
De tweede ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op maandag 23 september 2019 en dinsdagmiddag 24 september.

Deze vacature is tegelijk intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.

Screening van de sollicitant kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Uitgelicht