Sociaal werker

voor de pilot Armoedevrij Winterswijk 2040
32 uur per week, tijdelijk dienstverband tot 1 januari 2022

Sta je naast mensen, spring je op je fiets om de wijk in te gaan en durf jij met een nieuw, experimenteel project aan de slag te gaan?

Opgave Armoedevrij Winterswijk 2040

In Winterswijk werken we aan een Armoedevrij Winterswijk 2040. De afgelopen maanden hebben we met heel veel inwoners en organisaties gepraat, gebouwd en oplossingen bedacht. Van daaruit zijn we op weg naar een Armoedevrij Winterswijk 2040. Zo willen we de drempel verlagen om over financiële zorgen en problemen te praten. Verder willen we dat professionals zich bewuster zijn van wat armoede en zorgen over geld met mensen doet. We willen dat vroegsignalering echt goed vorm krijgt. Hiervoor zoeken we een sociaal werker met kennis van financiële regelingen, die in de wijk aan de slag gaat én die het heerlijk vindt om met mensen samen te werken.

Jouw functie

Jij bent veel in de wijk. Als er een signaal komt dat er betalingsachterstanden zijn, spring je op de fiets en vraagt mensen hoe het met ze gaat. Je zorgt voor een ‘lage drempel’ in de wijk(en) en sluit aan daar waar mensen elkaar al ontmoeten. Je kunt goed naar mensen luisteren en vanuit contact met hen werken. Je begeleidt twee ervaringsdeskundigen op het gebied van armoede. Samen zetten jullie een training op voor professionals en vrijwilligers. Vooral om hen beter te laten weten hoe het is om financiële problemen te hebben en hoe je financiële problemen signaleert.
Je ontwikkelt mee in de pilot en bent aanspreekpunt voor vrijwilligers van de verschillende organisaties in Winterswijk. Je beantwoordt vragen over financiële en sociale regelingen. Wij verwachten dat je durft te ontwikkelen en te experimenteren. Zo bouw je samen met inwoners, organisaties en bedrijven aan een Armoedevrij Winterswijk 2040.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding (zoals: Social work, Maatschappelijk werk en Dienstverlening, Sociale Pedagogische Hulpverlening, Sociaal Juridische Dienstverlening).
 • Je hebt kennis van financiële en sociale regelingen.
 • Je hebt minimaal één jaar aantoonbare werkervaring als sociaal werker.
 • Jij hebt vaker gewerkt in een pilot of activiteiten opgezet.
 • Je bent een kei in organiseren.

Arbeidsvoorwaarden en informatie

De standplaats is Winterswijk met als locatie de Post. Je maakt deel uit van het sociaal team. De Post ligt op loopafstand van het centraal station. Maar je zal voornamelijk in de wijk werken en veelal op pad zijn. Je werkt veel met en voor andere organisaties en inwoners die bij de pilot betrokken zijn.

 • De pilot van de opgave Armoedevrij Winterswijk 2040 duurt tot in ieder geval 1 januari 2022.
 • Het betreft een 32-urige werkweek. De werktijden zijn (in overleg) flexibel in te delen.
 • We bieden (vooralsnog) een tijdelijk dienstverband tot 1 januari 2022 op basis van payroll.
 • Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 3.382,-- (schalenband 8-9) bij een 32-urige werkweek. De inschaling is onder andere afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Wij hebben een reiskostenvergoeding, zowel voor eigen vervoer als voor het openbaar vervoer.
 • Het sociaal team bestaat uit 13 collega’s.
 • Voor meer informatie over het sociaal team en de Post, bekijk onze website: www.wijwinterswijk.nl

Solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Noortje Schuddebeurs (opgaveregisseur) of Carola Wallaart (sociaal werker). Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0543 543543.

De gemeente Winterswijk streeft naar meer diversiteit van haar personeelsbestand. Wij nodigen mensen met een migratieachtergrond en die behoren tot de doelgroep banenafspraak, nadrukkelijk uit om te solliciteren. Geef in je sollicitatie aan als je tot de doelgroep van de banenafspraak behoort.  

Je sollicitatie met motivatie en cv  t.a.v. mw. N. Schuddebeurs, opgaveregisseur Armoedevrij Winterswijk 2040 kun je tot en met 18 juli 2019 toesturen via de website www.werkeningelderland.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 23 juli 2019, woensdag 24 juli 2019 en donderdag 25 juli 2019. Deze functie is tegelijk intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.

Screening van de sollicitant kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Uitgelicht