Specialist kunst & cultuur

18 - 20 uur per week
(tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast)

Wil jij dat het kunst- en cultuuraanbod in Winterswijk gevarieerd is en blijft? Ja? Wij ook. Daarom koesteren we bestaande voorzieningen zoals theater De Storm, de bibliotheek, Villa Mondriaan en het Instituut voor Kunst en Cultuur. Ook zetten we ons bijvoorbeeld in voor de ontwikkeling van het Cultuurkwartier en het nieuwe bezoekerscentrum bij de Steengroeve.  

Wat de belangrijkste speerpunten van ons cultuurbeleid zijn? Dat lees je in onze cultuurnota. Kort samengevat willen we graag:

 • het huidige cultuuraanbod in stand houden;
 • cultuureducatie en -participatie stimuleren en uitbreiden;
 • meer inwoners laten genieten van kunst en cultuur;
 • onze samenwerking met Duitsland versterken.

En hier kom jij in beeld. We zoeken namelijk iemand, die ons helpt deze uitdagingen te realiseren. Ben jij die innovatieve specialist kunst & cultuur, die onze gemeente komt versterken?

Jouw functie

Als specialist kunst & cultuur adviseer je het college en de gemeenteraad op het gebied van kunst en cultuur. Je geeft vorm aan ons nieuwe cultuurbeleid en verbindt het vakgebied kunst, cultuur en cultuurhistorie met andere gemeentelijke beleidsterreinen. Binnen team Mens & Omgeving werk je nauw samen met de beleidsmedewerker kunst & cultuur.

Wat doe je nog meer? Je beoordeelt subsidieaanvragen voor kunst & cultuur. Je geeft advies over het gemeentelijk subsidiebeleid en bent ons aanspreekpunt voor (een aantal) gesubsidieerde (cultuur)instellingen.

Wie zoeken wij?

 • Je beschikt over minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding.
 • Je hebt lef en komt met vernieuwende ideeën.
 • Je kunt goed netwerken en in staat verbindingen te leggen.
 • Je bent doelgericht en creatief.

Wat bieden wij?

 • We bieden je een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vast diensverband.
 • Je werkt 18 tot 20 uur per week. Flexibele werktijden en een thuiswerkregeling behoren tot de mogelijkheden.
 • Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 2.114,-- (schalenband 8-9) bij een 20-urige werkweek. De inschaling is onder andere afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Je ontvangt een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% over het bruto maandsalaris. Dit is een (maandelijks) vrij besteedbaar budget.
 • Jouw standplaats is Winterswijk, het kantoorpand ligt tegenover het centraal station.
 • Wij hebben een reiskostenvergoeding, zowel voor eigen vervoer als voor het openbaar vervoer.

Solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Rob Ansink, beleidsmedewerker Kunst & cultuur, of Everdien Abbink, manager. Vanwege de vakantieperiode kan het zijn dat zij je niet direct te woord kunnen staan. Ze bellen je dan later terug.
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met team HR. Je bereikt alle contactpersonen via het algemene telefoonnummer (0543) 543 543.

De gemeente Winterswijk streeft naar meer diversiteit van haar personeelsbestand. Mensen met een migratieachtergrond en mensen die behoren tot de doelgroep banenafspraak nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren. Geef het in je sollicitatie duidelijk aan als je tot de doelgroep van de banenafspraak behoort.

Je sollicitatie met motivatie en cv (ter attentie van mevrouw E. Abbink kun je uiterlijk tot en met 4 augustus 2019 toesturen via de website www.werkeningelderland.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 9 september 2019. Deze functie is tegelijk intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.

Screening van de sollicitant kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie stellen we niet op prijs.

Uitgelicht