Twee ervaringsdeskundigen armoede/financiële problemen

voor de pilot Armoedevrij Winterswijk 2040
18 tot 24 uur per week, tijdelijk tot 1 januari 2022

Durf jij jouw ervaring en verhaal in te zetten om mensen verder te helpen? We komen graag met je in contact voor onze opgave Armoedevrij Winterswijk 2040.

Opgave Armoedevrij Winterswijk 2040

In Winterswijk werken we aan een Armoedevrij Winterswijk 2040. De afgelopen maanden hebben we met heel veel inwoners en organisaties gepraat, gebouwd en oplossingen bedacht. Van daaruit zijn we op weg naar een Armoedevrij Winterswijk 2040. Zo willen we de drempel verlagen om over financiële zorgen en problemen te praten. Verder willen we dat professionals zich bewuster zijn van wat armoede en zorgen over geld met mensen doet. We willen dat vroegsignalering echt goed vorm krijgt. Hiervoor zoeken we een sociaal werker met kennis van financiële regelingen, die in de wijk aan de slag gaat én die het heerlijk vindt om met mensen samen te werken.

Jouw functie

Jij weet aan den lijve wat armoede is of wat financiële problemen zijn. Misschien werden vroeger thuis de eindjes aan elkaar geknoopt. Ben je ondernemer geweest en heb je je zaak moeten verkopen of ben je ziek geworden en kon je daardoor je werk niet meer uitvoeren. Wat de reden ook is, wij zijn op zoek naar jou. Jij hebt contact met mensen die moeite hebben om rond te komen of grote zorgen hebben over hun financiële situatie. Je biedt een luisterend oor en denkt mee. Daarnaast denk je ook mee met organisaties hoe zij mensen beter kunnen ondersteunen. Je werkt samen met andere medewerkers in het project en trekt op met de coördinator.

Wij verwachten van jou dat je:

 • Naast mensen kunt staan en goed naar hen luistert.
 • Eigen ervaring je helpt in het contact met anderen.
 • Werkt aan het doel om samen te werken aan een Armoedevrij Winterswijk 2040.
 • Meedenkt en mee doet met trainingen aan professionals, zodat zij zich meer bewust zijn van wat financiële problemen voor mensen betekenen.
 • Goed ziet wat beter kan in het werken met mensen met financiële problemen en dit bespreekbaar maakt.
 • Sociaal vaardig bent en makkelijk in contact legt met mensen.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt langdurig ervaring met armoede of financiële problemen gehad.
 • Je bent bereid om een opleiding te volgen. Bij het afronden van de opleiding heb je een mbo4- diploma. Je gaat één dag per week naar school.
 • Je bent bereid je levensverhaal te gebruiken als basis van je studie.
 • Je hebt een goede basis voor de REN vakken: Rekenen, Engels en Nederland. Aanvangsnorm havo heeft de voorkeur.
 • Naast de sollicitatie volgt een toetsing voor de opleiding. Deze vindt plaats in augustus.

Arbeidsvoorwaarden en informatie

De standplaats is Winterswijk met als locatie de Post. Je maakt deel uit van het sociaal team. De Post ligt op loopafstand van het centraal station. Maar je zal voornamelijk in de wijk werken en veelal op pad zijn. Je werkt veel met en voor andere organisaties en inwoners die bij de pilot betrokken zijn.

 • Het betreft een 18 tot 24-urige werkweek. De werktijden zijn (in overleg) flexibel in te delen.  
 • We bieden een tijdelijk dienstverband voor de duur van de pilot tot 1 januari 2022, op basis van payroll.
 • Eén dag per week de opleiding tot ervaringsdeskundige gaat volgen (Utrecht) voor de duur van 2 jaar.
 • Je volgt één dag per week een opleiding in Utrecht voor twee jaar. Na afronden met goed gevolg van deze opleiding ontvang je een mbo- diploma.
 • Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 1.991,-- (schalenband 6-7) bij een 24-urige werkweek.
 • Wij hebben een reiskostenvergoeding, zowel voor eigen vervoer als voor het openbaar vervoer.
 • Het sociaal team bestaat uit 13 collega’s.
 • Voor meer informatie over het sociaal team en de Post, bekijk onze website: www.wijwinterswijk.nl

 Solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Noortje Schuddebeurs (opgave regisseur). Zij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0543 543543.

De gemeente Winterswijk streeft naar meer diversiteit van haar personeelsbestand. Wij nodigen mensen met een migratieachtergrond en die behoren tot de doelgroep banenafspraak, nadrukkelijk uit om te solliciteren. Geef in je sollicitatie aan als je tot de doelgroep van de banenafspraak behoort.  

Je sollicitatie met motivatie en cv (t.a.v. mw. N. Schuddebeurs, opgaveregisseur Armoedevrij Winterswijk 2040) kun je tot en met 18 juli 2019 toesturen via de website www.werkeningelderland.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 23 juli 2019, woensdag 24 juli 2019 en donderdag 25 juli 2019.

Deze functie is tegelijk intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.

Screening van de sollicitant kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

Uitgelicht