Vacature: Toezichthouder

Wij zijn op zoek naar een toezichthouder bouwen en ruimtelijke ordening. Heb je interesse? Reageer dan uiterlijk 6 augustus 2017.

Momenteel zoeken wij een:


Toezichthouder bouwen en ruimtelijke ordening

- 36 uur per week, tijdelijk ambtelijk dienstverband met uitzicht op vast -
 

Jouw uitdaging

Als toezichthouder bouwen en ruimtelijke ordening geef je in teamverband vorm aan een integrale aanpak van toezicht. De naleving van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht heeft je eerste prioriteit. Hiervoor voer je controles uit en treedt, waar nodig, handhavend op. Je houdt toezicht op de verleende vergunningen en je controleert op illegale situaties.
Verder lever je een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van de dagelijkse werkplanning, procesbewaking, kwaliteitscontrole en productieverantwoording. Je onderhoudt relevante netwerken op het werkterrein. Onder andere hierdoor blijf je op de hoogte van ontwikkelingen op je vakgebied en pas je deze toe in de werksituatie. Op deze wijze draag je bij aan de verdere professionalisering van het handhavingsbeleid.

Ben je starter op de arbeidsmarkt of heb je nog geen ervaring in deze functie? Wij bieden jou een intern opleidingsprogramma aan tot toezichthouder. Volop kansen dus om aan je eigen loopbaan invulling te geven.


Welke eisen stellen wij?

  • Je beschikt over een afgeronde relevante hbo-opleiding (bijvoorbeeld Bouwkunde) of een aantoonbare gelijkwaardige opleiding en/of verkregen werk- en denkniveau door ervaring.
  • Bij voorkeur kennis van de Algemene wet bestuursrecht, asbestherkenning en constructieve veiligheid.
  • Een opleiding bouw- en woningtoezicht I en II is een pre, evenals ervaring op het gebied van de ruimtelijke ordening.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.


Competenties

Je beheerst de FORSe competenties (flexibiliteit, omgevingsgerichtheid, resultaatgerichtheid, samenwerkingsbereidheid), je bent een resultaatgerichte teamspeler, werkt klantgericht en denkt in oplossingen. Natuurlijk kun je goed communiceren en weet je door je slagvaardigheid samen met je collega’s uitstekende resultaten te bereiken. Daarbij spreek je anderen aan op de geleverde prestatie en kwaliteit.
Goede dossiervorming is essentieel voor succesvol handhaven. Het is daarom van belang dat je een goede schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal hebt, dat je accuraat bent en ervaring hebt met Word en Excel.


Arbeidsvoorwaarden en informatie

Het functieprofiel Specialist A publiek is van toepassing.
Wij bieden een tijdelijk ambtelijk dienstverband met uitzicht op vast. Het bruto maandsalaris o.b.v. 36 uur per week, bedraagt maximaal € 3.712,- (schalenband 8 - 9). Daarnaast bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De inschaling is onder andere afhankelijk van opleiding en ervaring.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Michel Scholten (manager) of Marieke Wesselink (teamcoördinator Handhaving). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met team HR.

Zij zijn bereikbaar via het algemene tel.nr 0543 543543.

Je sollicitatiebrief kun je uiterlijk tot en met 6 augustus 2017 per email (vacature@winterswijk.nl) sturen naar de gemeente Winterswijk, t.a.v. de heer Michel Scholten, manager.

De gesprekken vinden plaats op maandagmiddag 21 augustus 2017 en dinsdagochtend 22 augustus 2017.

Screening en een assessment van de sollicitant kunnen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.