Vacature: communicatieadviseur

We zoeken een communicatieadviseur. Heb je interesse? Reageer dan uiterlijk 22 januari 2017.

Het communicatiebeleidsplan 2016-2020 is vastgesteld. Pijlers in het nieuwe plan zijn het communicatiever maken van de organisatie, communiceren vanuit het hart van beleid en burgerparticipatie. Het team Communicatie heeft ambitie en wil Winterswijk in al haar facetten nog beter voor het voetlicht brengen. Om het team te versterken en samen met hen door te ontwikkelen, zoeken wij een enthousiaste en gedreven communicatieadviseur (in de rol van teamcoördinator).

Jouw uitdaging

Je signaleert ontwikkelingen en kansen en speelt hier actief op in. Je fungeert met je collega communicatieadviseur als sparringpartner, klankbord en inhoudelijk adviseur van portefeuillehouders en het managementteam. Samen met hen geef je invulling aan de communicatiestrategie van de gemeente Winterswijk. Je adviseert en coacht collega’s bij communicatie rond beleidsonderwerpen, projecten en andere vraagstukken. In de rol van teamcoördinator coördineer je de werkzaamheden binnen het team, signaleer je knelpunten en draag je mogelijke oplossingsrichtingen aan.

Welke eisen stellen wij?

  • Je hebt een afgeronde opleiding communicatie op Hbo of universitair niveau
  • Je hebt ruime ervaring in een soortgelijke functie
  • Jouw ervaring met nieuwe media is vanzelfsprekend
  • Je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving en de dynamiek die dat met zich meebrengt
  • Je neemt deel aan de regionale piketdienst van de crisiscommunicatie
  • Je hebt ervaring met Factor C
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en je hebt een vlotte schrijfstijl
  • Je beheerst de Duitse taal goed

Competenties

Je beschikt over de FORSe competenties (flexibiliteit, omgevingsgerichtheid, resultaatgerichtheid en samenwerkingsbereidheid). Daarnaast ben je een goede netwerker. Je hebt een initiatiefrijke en pro- actieve houding. Met je enthousiaste  en inspirerende werkwijze neem je collega’s en portefeuillehouders mee. Je bent een daadkrachtige teamplayer die samen met zijn/haar team voor het beste resultaat gaat. In crisissituaties blijf je kalm en doelgericht.   

Arbeidsvoorwaarden en informatie

Het functieprofiel beleidsmedewerker/ adviseur B is van toepassing. We bieden vooralsnog een tijdelijk dienstverband op basis van payroll of detachering, voor 32 tot 36 uur per week.
Het betreft een bruto maandsalaris van maximaal € 4.740,- (schalenband 10-11) bij een 36-urige werkweek. De inschaling is onder andere afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Dorique Kerkdijk (manager). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Anette Sloos (medewerker HR). Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0543 543543.

Je sollicitatie met motivatie en cv kun je uiterlijk tot en met 22 januari 2017 per e-mail (vacature@winterswijk.nl) sturen naar de gemeente Winterswijk, t.a.v. mevr. D.C. Kerkdijk (manager).

De sollicitatiegesprekken vinden vooralsnog plaats op vrijdag 27 januari a.s.

Screening en een assessment van de sollicitant kunnen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.