Vacature: juridisch medewerker

Op zoek naar een veelzijdige juridische functie? In deze functie met uiteenlopende dossiers adviseer je over zowel publiekrechtelijke als privaatrechtelijke zaken. Ga jij de uitdaging aan en word je onze nieuwe collega?

Juridisch medewerker

15 uur per week
tijdelijk dienstverband, met uitzicht op vast


Team Juridisch Control & Advies

Als juridisch medewerker maak jij samen met twee gemeentejuristen onderdeel uit van het team Juridisch Control & Advies. Jullie adviseren het management, bestuur en de collega’s over uiteenlopende rechtsgebieden en projecten. Ook het geven van voorlichting is een belangrijke taak, bijvoorbeeld over relevante nieuwe ontwikkelingen op juridisch gebied.

De dossiers waarover het team adviseert zijn vaak complex en politiek gevoelig met een hoog afbreukrisico. Een proactieve juridische advisering aan de voorkant is van belang, zodat langslepende en tijdrovende juridische procedures voorkomen worden.


Jouw functie

We bieden jou een afwisselende en uitdagende functie waarin je werkzaam bent in een breed juridisch veld. Zo adviseer je over publiekrechtelijke én privaatrechtelijke zaken. Denk aan vragen over mandaat en volmacht, beslistermijnen bij aanvragen, rechtsmiddelen en het formuleren van besluiten. Maar ook vraagstukken over het sociaal domein, subsidies en verhuur van gemeentelijke eigendommen komen voorbij. Het is belangrijk om in je advisering de juridische standpunten helder te verwoorden aan niet-juristen.

Verder ondersteun je bij het opstellen van diverse overeenkomsten, zoals huur-, koop-, bruikleen-, exploitatie- en samenwerkingsovereenkomsten. En je verzorgt de publicatie van besluiten en gemeentelijke regelgeving.


Wie zoeken wij?

  • Je hebt een afgeronde juridische opleiding op hbo- of WO-niveau.
  • Je bent analytisch sterk en iemand die altijd een paar stappen vooruit denkt. Je vraagt goed door en achterhaalt de kern van de vraag. Daarbij denk je na over verbeteringen en je toont initiatief.
  • Je hebt goede contactuele eigenschappen: je kunt je uitstekend mondeling en schriftelijk uitdrukken.
  • Je bent resultaatgericht, je weet het conflict achter het juridisch geschil te ontdekken en werkt vervolgens makkelijk naar een oplossing toe.  


Arbeidsvoorwaarden en informatie

Het betreft een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vast dienstverband. Bij goed functioneren krijg je na een jaar een vast dienstverband.
Je werkt gemiddeld 15 uur per week, zowel vanuit huis als op kantoor. Het teambelang staat altijd voorop en we vragen daarom enige flexibiliteit qua werkdagen.

Daarnaast bieden wij jou:

  • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.459,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4.008,- (functieschaal 9) bij een 36-urige werkweek. Werk je minder dan 36 uur per week, dan wordt het salaris naar rato berekend. De inschaling hangt onder andere af van je opleiding en ervaring.
  • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05 % over het bruto maandsalaris. Dit is een (maandelijks) vrij besteedbaar budget.
  • Diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
  • Een reiskostenvergoeding, voor zowel eigen vervoer als voor het openbaar vervoer. Je standplaats is Winterswijk, het kantoorpand ligt tegenover het centraal station.
  • Een vitaliteitsprogramma Wi-Fit. Dit is een intern concept en faciliteert diverse activiteiten op het gebied van gezondheid en vitaliteit.
  • Een prettige werkomgeving in professionele en informele organisatie. Je werkt nauw samen met  twee moderne gemeentejuristen in het team Juridisch Control & Advies.


Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Yvette Wiggers of Yvonne Kramer (beiden juridisch beleidsmedewerker). Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0543 543543. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure, kun je contact opnemen met team HR.
Vanwege de zomervakantie is de bereikbaarheid vanaf 30 juli 2020 t/m 10 augustus 2020 beperkt. Wij vragen je om via het callcenter een terugbelverzoek achter te laten.


Solliciteren

De gemeente Winterswijk streeft naar meer diversiteit van haar personeelsbestand. Wij nodigen mensen met een migratieachtergrond en die behoren tot de doelgroep banenafspraak, nadrukkelijk uit om te solliciteren. Geef in je sollicitatie aan als je tot de doelgroep van de banenafspraak behoort.  

Stuur je sollicitatie met motivatie en cv uiterlijk tot en met 16 augustus 2020 t.a.v. dhr. M.F. Scholten toe via de website www.werkeningelderland.nl. Wij nemen alleen sollicitaties via Werken in Gelderland in behandeling. De sollicitatiegesprekken vinden digitaal of op kantoor plaats op maandag 7 september 2020. Een eventuele tweede ronde vindt plaats op donderdag 10 september 2020.

Screening van de sollicitant kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.