Vacature: projectleider duurzame energie

De gemeente Winterswijk wil energieneutraal worden. Spreekt jou dit aan? Misschien ben jij dan de projectleider die dit succesvol gaat organiseren.

De gemeente Winterswijk wil energieneutraal worden. We willen dit bereiken door mensen bewust te maken, te stimuleren en waar nodig te helpen. Een energieneutrale woning is niet alleen toekomstgericht, maar ook comfortabel en heeft een lage energierekening. Een wijkgerichte aanpak is de manier om dit te realiseren. Spreekt jou dit aan? Misschien ben jij dan de projectleider die dit succesvol gaat organiseren.
 

Projectleider duurzame energie

(24 tot 36 uur per week)
tijdelijk dienstverband tot 1 januari 2022


Jouw functie:

Woningen in wijken lijken vaak op elkaar en dit levert collectieve voordelen op. Zo gaat een energietransitie bijvoorbeeld sneller. Hierbij helpt de gemeente op verschillende manieren. We hebben onder meer het Centrum voor Duurzaam Winterswijk (www.duurzaamwinterswijk.nl). Daar delen we samen met inwoners kennis en ervaringen over duurzaamheid en energietransitie.

Om de energietransitie in buurten en wijken te stimuleren, richten we ons steeds meer op collectieve aanpakken. Daarin speel jij als projectleider een belangrijk rol. Je trekt samen op met collega’s en bouwt een netwerk op met partners zoals de netbeheerder, andere gemeenten en de woningcorporatie. Je organiseert de samenwerking en je beweegt je makkelijk tussen bewoners en bewonersgroepen. Na overleg met deze partijen, stel je een (gezamenlijke) transitievisie Warmte op. Ook maak je een plan van aanpak om de wijken in Winterswijk energieneutraal te maken.

Daarnaast ligt de focus op het:

 • Werken aan de Regionale Energiestrategie (RES).
 • Behandelen van overige innovatieve vragen op het gebied van energie en duurzaamheid.
 • Inbrengen, afstemmen en realiseren van regionale voorstellen op het gebied van energietransitie.


Wie zoeken wij?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo niveau (bijvoorbeeld richting: milieukunde of planologie). In geval van een andere genoten opleiding, verwachten we voldoende relevante werkervaring.
 • Relevante ervaring in het vakgebied van energie en duurzaamheid is een pre.
 • Je speelt in op veranderende behoeftes vanuit de samenleving en vertaalt de ambities naar de transitievisie Warmte. Hierbij maak je gebruik van je sterke communicatieve vaardigheden; je weet je goed uit te drukken en kan oplossingsgericht denken.
 • Je houdt de ontwikkelingen in het vakgebied bij en adviseert collega’s en de opgaveregisseur hierover.
 • Je krijgt energie van de samenwerking met alle partijen en zorgt ervoor dat iedereen hetzelfde doel nastreeft. Kortom je bent een echte bruggenbouwer.


Arbeidsvoorwaarden en informatie

De standplaats is Winterswijk, het kantoorpand ligt tegenover het centraal station.

 • We zoeken iemand voor 24 tot 36 uur per week. De werktijden zijn, in overleg, flexibel in te delen.
 • We bieden een tijdelijk dienstverband tot 1 januari 2022 op basis van payroll.
 • Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 4.406,--  (schalenband 9-10) bij een 36-urige werkweek. De inschaling is onder andere afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Bovenop het reguliere maandsalaris keren wij uit:
 1. een vakantietoeslag (8%);
 2. een eindejaarsuitkering (6,75%);
 3. een levensloopuitkering (1,5%);
 4. bovenwettelijk verlof (0,8%).
 • We hebben een reiskostenvergoeding, voor zowel eigen vervoer als voor het openbaar vervoer.
 • Je kunt gebruikmaken van ons vitaliteitsprogramma Wi-Fit. Dit is een intern concept en faciliteert diverse activiteiten op het gebied van gezondheid en vitaliteit.
 • Je wordt geplaatst in het team Omgeving, bestaande uit 12 collega’s met verschillende beleidsachtergronden. Je rapporteert aan de opgaveregisseur duurzaamheid.

    
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Arjan Klein Nibbelink  (opgaveregisseur). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Anette Sloos (medewerker HR). Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0543 543543.


Solliciteren

De gemeente Winterswijk streeft naar meer diversiteit van haar personeelsbestand. Wij nodigen mensen met een migratieachtergrond en die behoren tot de doelgroep banenafspraak, nadrukkelijk uit om te solliciteren. Geef in je sollicitatie aan als je tot de doelgroep van de banenafspraak behoort.  

Stuur je sollicitatie met motivatie en cv uiterlijk tot en met 10 juni 2020 t.a.v. mw. L. Roeterink toe via de website www.werkeningelderland.nl. Wij nemen alleen sollicitaties via Werken in Gelderland in behandeling.
De sollicitatiegesprekken vinden digitaal of op kantoor plaats op donderdag 18 juni 2020.

Deze vacature is tegelijk intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan de interne kandidaat.

Screening van de sollicitant kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.