Homepage RSS icoon

 • Avondklok gaat zaterdagavond om 21.00 uur in

  22 januari 2021

  De Tweede Kamer heeft ingestemd met een avondklok die zaterdagavond 23 januari ingaat. Van 21.00 uur ‘s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends blijft u binnen. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn.

 • Vacatures: junior projectleiders en een beleidsadviseur sociaal domein

  22 januari 2021

  We zijn op zoek naar enthousiaste en bevlogen collega's. Bekijk onze website voor de volgende vacatures:
  Beleidsadviseur sociaal domein
  Junior projectleider groen- en cultuurtechniek
  Junior projectleider civiele techniek

 • Winterswijk twee monumenten rijker

  21 januari 2021

  Het college van burgemeester en wethouders heeft twee panden toegevoegd aan de gemeentelijke monumentenlijst. Het gaat om villa ‘Parnassia’ aan de Wilhelminastraat 33 en villa ‘Hestia’ aan de Wilhelminastraat 37. Extra bijzonder is dat Villa ‘Hestia’ het eerste monument van Winterswijk is met een naoorlogse architectuur.

 • Park Achterhoek goed voor Winterswijk en regio

  21 januari 2021

  Na een periode van intensieve visie- en planvorming over Park Achterhoek, legt het college van burgemeester en wethouders het gewijzigde ontwerpbestemmingsplan ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. Op donderdag 25 februari 2021 neemt de raad hierover een besluit. Dit is een belangrijke stap voor de realisatie van het gezondheidspark.

 • Uw kind aanmelden voor de basisschool

  21 januari 2021

  Vanaf het moment dat uw kind drie jaar wordt, kunt u hem/haar aanmelden voor een plek op een basisschool. Dit met de bedoeling om daar vanaf het moment dat hij/zij vier jaar wordt, te beginnen. Ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van drie jaar ontvangen tegenwoordig geen oproep meer via de gemeente om hun kind(eren) aan te melden voor het basisonderwijs in Winterswijk.

 • Lockdown verder aangescherpt

  22 januari 2021

  Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen.

 • Gemeentenieuws 19 januari 2021

  19 januari 2021

  Met onder andere invoering van de Ja-Ja sticker in Winterswijk, aankondiging openbare raadsvergadering op 28 januari, kandidaatstelling voor de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, het GrensInfoPunt helpt u bij vragen over werken of wonen in Duitsland.

 • Met warmtefoto’s jouw warmteverlies in beeld

  14 januari 2021

  Het Agem Energieloket en de gemeente Winterswijk bieden gratis de mogelijkheid om in een Winterswijkse wijk of buurt een gezamenlijke warmtefoto actie op te zetten.

 • Resultaten enquête leefbaarheid en handhaving

  14 januari 2021

  Van 23 november tot en met 7 december 2020 hebben we een online enquête gehouden over leefbaarheid en handhaving in de gemeente Winterswijk. Op deze pagina kunt u de resultaten van deze enquête lezen.

 • Gemeentenieuws 12 januari 2021

  12 januari 2021

  Met onder andere 16,61 % van de elektrische energie wordt opgewekt via zonne-energie, royale cheque voor voedselbank, blad wordt verwerkt tot Bokashi, start aanleg nieuwe natuur.

 • Hochrath wonen & slapen krijgt predicaat Hofleverancier

  11 januari 2021

  Hochrath wonen & slapen aan het Europark in Winterswijk mag zich voortaan Hofleverancier noemen. Burgemeester Joris Bengevoord overhandigde de oorkonde maandagmiddag 11 januari aan de eigenaren Guido en Christien Hochrath.

 • Bladeren Winterswijk en Oost Gelre verwerkt tot Bokashi

  11 januari 2021

  Jaarlijks haalt ROVA in Winterswijk en Oost Gelre bijna 500.000 kilo blad op. Dit gebeurt tijdens de veegrondes en uit de bladkorven.

 • Start aanleg nieuwe natuur Winterswijk-Oost

  11 januari 2021

  De provincie Gelderland start deze week met de aanleg van nieuwe natuur op verspreid liggende percelen ten oosten van Winterswijk. De percelen zijn eigendom van de provincie en maken onderdeel uit van het Gelders Natuurnetwerk (GNN).

 • Burgemeester overhandigt cheque aan Voedselbank Winterswijk

  08 januari 2021

  Burgemeester Joris Bengevoord heeft vrijdag 8 januari een cheque ter waarde van € 3.310,- overhandigd aan Will de Graaff, voorzitter van de Stichting Sociaal Steunpunt Winterswijk. Dit bedrag is het resultaat van een inzamelingsactie onder medewerkers en raadsleden van de gemeente Winterswijk en is bestemd voor de voedselbank in Winterswijk.

 • Winterswijkse IJs Vereniging krijgt 100% Winterswijk Trofee, Pui Promotie Prijs gaat naar pianohandel Westera

  04 januari 2021

  De Winterswijkse IJs Vereniging (WIJV) heeft dit jaar de 100% Winterswijk Trofee gekregen. De Pui Promotie Prijs ging naar pianohandel Westera.

 • Hendrik-Jan Mensink krijgt gemeentelijke erepenning voor inzet behoud SKB

  04 januari 2021

  Hendrik-Jan Mensink (45) heeft de zilveren erepenning van de gemeente Winterswijk gekregen voor zijn inzet voor het behoud van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Dit is maandagavond bekendgemaakt tijdens de online nieuwjaarsuitzending van de gemeente Winterswijk.

 • Uitnodiging digitale nieuwjaarsreceptie

  04 januari 2021

  Graag nodigen wij u uit voor onze digitale nieuwjaarsreceptie op maandag 4 januari 2021 om 20.00 uur.

 • Nederland in lockdown

  14 december 2020

  Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Van 15 december t/m in ieder geval 19 januari geldt de strengste lockdown tot nu toe.

 • Mondkapjesplicht per 1 december 2020

  02 december 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vanaf 1 december het dragen van een mondkapje in winkels, musea, bij de kapper en op veel andere plekken verplicht. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.

 • Coronamaatregelen: Gedeeltelijke lockdown wordt voortgezet

  18 november 2020

  In de persconferentie van dinsdag 17 november hebben minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een update gegeven over de situatie rond het coronavirus. Vanaf donderdag 19 november wordt de gedeeltelijke lockdown voortgezet.

 • Coronateststraat geopend in Winterswijk

  28 oktober 2020

  De GGD heeft op woensdag 28 oktober een nieuwe testlocatie geopend aan de Tinbergenstraat 34 in Winterswijk. Op de eerste dag hebben zich al zo'n 250 mensen met corona-gerelateerde klachten laten testen. Mensen met klachten kunnen er alleen op afspraak terecht.

 • Dringend advies tot het dragen van mondkapjes

  30 september 2020

  In heel Nederland wordt iedereen dringend geadviseerd vanaf vandaag niet-medische mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes.

 • Nieuwe landelijke coronamaatregelen per 29 september 2020

  28 september 2020

  Het kabinet heeft maandagavond nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen gaan dinsdagavond om 18.00 uur in.

 • Coronamaatregelen per 1 september

  02 september 2020

  Minister-president Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge hebben dinsdagavond in een persconferentie de stand van zaken over het coronavirus gedeeld. Zo gaven zij aan waar we nu, ongeveer een half jaar na het begin van de uitbraak, staan. Verder stonden zij stil bij wat we doen om een tweede golf voor te blijven.

 • Kabinet scherpt landelijke coronamaatregelen aan

  19 augustus 2020

  Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen neemt weer toe. Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af. Daarom heeft het kabinet gisteravond enkele landelijke maatregelen aangescherpt.

 • Burgemeester op Lintjestour door Winterswijk

  03 juli 2020

  Burgemeester Joris Bengevoord ging vrijdag op Lintjestour door Winterswijk. Zestien Winterswijkers kregen hun Koninklijke onderscheiding alsnog persoonlijk thuisbezorgd.

 • Coronamaatregelen verder versoepeld vanaf 1 juli

  25 juni 2020

  Het kabinet heeft woensdagavond 24 juni bekendgemaakt dat de coronamaatregelen vanaf 1 juli verder kunnen worden versoepeld. 1,5 meter afstand blijft de norm. Door afstand te houden, geven we elkaar meer ruimte.

 • Corona-update: Toiletten en douches op campings vanaf 15 juni weer open

  10 juni 2020

  Toiletten en douches op Nederlandse campings en vakantieparken mogen vanaf 15 juni weer open. Dat heeft het kabinet dinsdag 9 juni besloten. Oorspronkelijk stond de heropening gepland voor 1 juli.

 • Zomervakantie in coronatijd

  03 juni 2020

  De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf.

 • Oost-Nederland roept politiek Den Haag op om ‘Nederland slim te benutten’

  02 juni 2020

  Met een unieke gezamenlijke boodschap roepen de provincies Gelderland en Overijssel en de acht regio’s in Oost-Nederland vanaf vandaag de politieke partijen in Den Haag op om Nederland slim te benutten. Commissaris van de Koning van Overijssel Andries Heidema: “Ons land staat voor belangrijke maatschappelijke opgaven. Voor de aanpak van de transities in het post-coronatijdperk zijn innovatieve oplossingen nodig. Benut daarvoor Oost-Nederland."

 • Verdere versoepeling coronamaatregelen per 1 juni

  20 mei 2020

  Het kabinet heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat per 1 juni in Nederland opnieuw enkele coronamaatregelen kunnen worden versoepeld.

 • Zonneparken in Winterswijk

  07 mei 2020

  In deze video maakt wethouder Tineke Zomer een rondgang langs drie locaties waar in Winterswijk grootschalige zonneparken worden ontwikkeld.

 • Kabinet versoepelt maatregelen corona stap voor stap

  06 mei 2020

  Het kabinet heeft woensdagavond 6 mei een routekaart gepresenteerd om de maatregelen tegen het coronavirus stap voor stap te versoepelen.

 • Start zwemseizoen 2020 en COVID-19

  06 mei 2020

  Vrijdag 1 mei start het zwemseizoen officieel voor zwemplassen in oppervlaktewateren. Door COVID-19 maatregelen is dat allemaal anders. De overheid wil dat mensen zoveel mogelijk thuisblijven.

 • Burgemeester Bengevoord over coronavirus

  Burgemeester Joris Bengevoord vraagt uw aandacht voor het coronavirus en doet een oproep om samen de schouders eronder te zetten om verspreiding van het virus te voorkomen.

 • Geslaagde informatieavond over grensoverschrijdend dienstencentrum Gaxel

  04 februari 2020

  De gemeenten Vreden en Winterswijk hielden donderdag 30 januari in de raadszaal van Stadt Vreden een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde ondernemers over het Gaxel Grens/zWorkCenter.