Homepage

 • Gemeente Winterswijk vervangt laanbomen 19 november 2018

  Het buitengebied van Winterswijk is een nationaal landschap. Een prachtig coulissenlandschap dat recreatief erg aantrekkelijk is met hierin veel lanen met oude bomen. Deze lanen vervullen een belangrijke rol in het landschap vanwege de cultuurhistorische en ecologische functie.

  Vanwege de ouderdom neemt de vitaliteit van een deel van de lanen af en heeft de gemeente in deze lanen de laatste jaren de slechte bomen al verwijderd. Gevolg hiervan is dat lanen onderbroken raken en dreigen te verdwijnen.
  In dit artikel vertellen we u graag meer over het plan voor de vervanging van deze bomen.

 • Achterhoek haalt € 20 miljoen binnen via regio deal 16 november 2018

  Het Rijk honoreert de Achterhoek met € 20 miljoen. Daarmee krijgt de regio een mooi bedrag waarmee een goede start kan worden gemaakt met de Achterhoek Agenda2030. Het voorstel van de Achterhoek is 1 van de 12 die door het Rijk zijn gehonoreerd (van in totaal 88 regio’s die voorstellen voor de Regio Deal hebben ingediend).

 • Ondernemers in het zonnetje gezet tijdens ‘Dag van de Ondernemer’ 16 november 2018

  Vandaag is het de ‘Dag van de Ondernemer’, een initiatief van MKB-Nederland die vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet. De gemeente Winterswijk vindt dat ook en ondersteunde dit initiatief door vier Winterswijkse ondernemers te bedanken voor hun inzet.

 • Drie vacatures 15 november 2018

  Wij zijn op zoek naar drie nieuwe collega's: een manager Welzijn & Zorg, een schrijfcoach en een vergunningverlener bouw.

 • Persverklaring naar aanleiding van motie Laçin 14 november 2018

  De Tweede Kamer heeft dinsdag 13 november de motie van Kamerlid Laçin aangenomen. Deze motie gaat ook de gemeente Winterswijk aan vanwege de verondieping van de kleiput. Op deze pagina leest u onze persverklaring naar aanleiding van deze motie.

 • Aanwijzing koopzondagen 2019 14 november 2018

  Op grond van artikel 4 van de Winkeltijdenverordening Winterswijk 2014 kunnen burgemeester en wethouders maximaal 14 koopzondagen per jaar aanwijzen.

 • Vacature: schrijfcoach 14 november 2018

  Wij zijn op zoek naar een echte taalfanaat! Heb je interesse? Bekijk dan onze vacature van schrijfcoach. Reageren kan tot en met 25 november 2018.

 • Aanvangstijdstip commissie Samenleving gewijzigd 13 november 2018

  Wegens omstandigheden wordt de aanvangstijd van de commissie Samenleving op donderdag 15 november aanstaande verplaatst naar 20.30 uur.

 • Gemeentenieuws 13 november 2018 13 november 2018

  Met onder andere Week van de Pleegzorg, Prediabetesgroep, Nationaal Schoolontbijt, aanwijzing koopzondagen 2019.

 • Startbijeenkomst Winterswijk onderneemt Duurzaam op 21 november 2018 12 november 2018

  Op woensdag 21 november vindt in de Mondriaanzaal van Theater De Storm in Winterswijk de startbijeenkomst ‘Winterswijk onderneemt Duurzaam’ plaats. De bijeenkomst start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur), het officiële programma duurt tot 21.00 uur.

 • Tijdelijk twee winkelpanden te huur 09 november 2018

  De gemeente is eigenaar van de voormalige winkelpanden van Aldi en Expert op het Weurden. Deze winkelpanden zijn tijdelijk verhuurd, maar komen per 1 januari 2019 vrij van huur. In afwachting van verdere planontwikkelingen worden deze winkelpanden weer tijdelijk verhuurd. De duur van de verhuur is maximaal twee jaar. Voortgang van verdere planontwikkeling voor deze panden kan ertoe leiden dat de huur binnen deze maximale periode wordt beëindigd. Hiervoor zal een passende opzegtermijn worden gehanteerd.

 • Gemeente start met ondieper maken kleiput 08 november 2018

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft op 25 oktober de gebiedsvisie voor de Driemarkweg en omgeving vastgesteld. Op dinsdag 6 november is de gemeente begonnen met het ondieper maken van de kleiput om de natuur de kans te geven zich daar verder te ontwikkelen.

 • Onderzoek ‘Waar staat je gemeente?' 06 november 2018

  We zijn benieuwd naar uw mening!
  De gemeente Winterswijk doet mee aan het terugkerende, landelijke onderzoek ‘Waar staat je gemeente'.

 • Gemeentenieuws 6 november 2018 05 november 2018

  Met onder andere geboortekoffer voor Eline Emily Rensen, start met ondieper maken kleiput, gewijzigde openingstijden gemeentekantoor, digitale inventarisatie bomen.

 • Burgemeester krijgt meer bevoegdheid bij aanpak ernstige woonoverlast 01 november 2018

  De Wet aanpak woonoverlast geeft de burgemeester de bevoegdheid om op te treden tegen bewoners die ernstige woonoverlast veroorzaken. Hij kan de overlastgever die extreem gedrag vertoont, gedragsaanwijzingen geven of hem tijdelijk uit huis plaatsen.

 • Gemeentenieuws 30 oktober 2018 30 oktober 2018

  Met onder andere Koninklijke onderscheiding voor hoogleraar neurologie Raymund Roos, Onderzoek ‘Waar staat je gemeente?’, Achterhoekse Duurzame Huizenroute, Buurtsportcoach Actief Winterswijk.

 • Koninklijke onderscheiding voor hoogleraar neurologie Raymund Roos 29 oktober 2018

  Prof. dr. Raymund Roos (64) uit Winterwijk is vrijdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de hoge Koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten als hoogleraar en hoofd van de afdeling Neurologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

 • Achterhoek maakt start met zorg en ondersteuning in 2019 26 oktober 2018

  Hoewel het nieuwe jaar nog ver weg klinkt, bereiden de Achterhoekse gemeenten zich al voor op de levering van zorg en ondersteuning in 2019. Zodat inwoners ook in het nieuwe jaar hun benodigde Jeugd- en/of Wmo-hulp krijgen.

 • Gemeenteraadsbesluiten van 23 en 25 oktober 2018 26 oktober 2018

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de openbare raadsvergadering van dinsdag 23 en donderdag 25 oktober de volgende besluiten genomen.

 • Winterswijkers tevreden over zorg en ondersteuning bij uitvoering Wmo en jeugdhulp 25 oktober 2018

  De gemeente Winterswijk voert jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek uit onder inwoners die zorg en ondersteuning krijgen bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en jeugdhulp. Uit het dit jaar gehouden onderzoek blijkt dat de inwoners tevreden zijn over de ondersteuning die zij in 2017 kregen.

 • Waarschuwing voor Winterswijkse winkeliers, bedrijven en instellingen 23 oktober 2018

  Er is bij ons het signaal binnengekomen dat organisaties en bedrijven in Winterswijk telefonisch benaderd worden voor het afnemen van een advertentie in de informatiegids van de Winterswijk. Ook wordt per e-mail gevraagd een bevestiging te geven en de kosten te betalen. Deze benadering is niet voor de gids van de gemeente Winterswijk.

 • Gemeenteraadsbesluiten van 23 en 25 oktober 2018 26 oktober 2018

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de openbare raadsvergadering van dinsdag 23 en donderdag 25 oktober de volgende besluiten genomen.

 • Groen licht voor natuurontwikkeling in voormalige kleiput 23 juli 2018

  Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de gebiedsvisie voor de Driemarkweg en omgeving. Ook wil het college starten met de herinrichting van de voormalige kleiput om de natuur in het gebied te versterken.

Uitgelicht