Homepage RSS icoon

 • 1,5 meter stickers in het centrum van Winterswijk

  28 mei 2020

  Op dinsdag 26 mei heeft wethouder Tannemaat samen met dhr. Patrick Grijsen van Grijsen park & straatdesign speciale stickers geplakt op bankjes in het centrum van Winterswijk. Deze stickers en kunststofplaatjes worden op de zitting of rugleuning van de bankjes geplaatst en geven precies 1,5 meter afstand aan. De uitingen zijn bedoeld om bij te dragen aan het naleven van de maatregelen tegen het nieuwe coronavirus (COVID-19).

 • Inspreken over de kadernota tijdens extra commissievergadering 10 juni

  28 mei 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de kadernota aangeboden aan de gemeenteraad.
  Op woensdag 10 juni is er een extra commissievergadering waarin u uw mening kunt geven over de kadernota. De commissievergadering begint om 19.30 uur, en vindt in verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus digitaal plaats

 • Leerlingen GKC op onderzoek in wijk De Pas

  28 mei 2020

  Het Gerrit Komrij College (GKC) wil meer projectmatig met leerlingen gaan werken. Samen met de gemeente Winterswijk is de school daarom gestart met het project ‘Leren in De Pas’. Leerlingen van het GKC gaan in dit project onderzoeken hoe ze de wijk De Pas toekomstbestendig kunnen maken op sociaal gebied, ruimtelijke inrichting en verduurzaming.

 • Agressieve buizerds

  28 mei 2020

  Op de volgende locaties zijn agressieve buizerds gesignaleerd
  Gribbroekweg ter hoogte van natuurgebied Dottinkrade
  Slingeweg in de buurt van recreatiepark Het Winkel
  Deunkmolenweg kruising Meester Brouwerlaan

 • Gemeente Winterswijk is weer te bereiken via WhatsApp

  27 mei 2020

  In Winterswijk kunnen inwoners weer via WhatsApp vragen stellen aan de gemeente. Dit kan via telefoonnummer: (06) 51 03 18 50.

 • Het jaar 2019 in Vogelvlucht

  27 mei 2020

  In de jaarstukken over 2019 lichten we toe waar ons geld vandaan is gekomen en waar het naar toe is gegaan. In de uitgave 'Het jaar 2019 in Vogelvlucht' leest u in het kort waar we het afgelopen jaar aan gewerkt hebben.

 • Gemeentekantoor niet open op tweede pinksterdag

  26 mei 2020

  Maandag 1 juni is het tweede pinksterdag. Ons kantoor is dan gesloten.

 • Gemeentenieuws 26 mei 2020

  26 mei 2020

  Met onder andere 1.500 nestkastjes in strijd tegen eikenprocessierups, jaar 2019 in vogelvlucht, politiek forum op 4 juni, gebruik gemeentegrond, terugblik op raadsvergadering.

 • Tijdelijke verplaatsing zaterdagmarkt in Winterswijk

  27 mei 2020

  Winterswijk – De Winterswijkse zaterdagmarkt wordt tijdelijk verplaatst naar de omgeving Spoorstraat en Roelvinkstraat. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit besluit genomen, omdat er vanwege de coronamaatregelen op de Markt extra ruimte nodig is voor de horeca en het winkelend publiek.

 • Intrekken aanwijzingsbesluit markt Winterswijk

  20 mei 2020

  Op 20 mei 2020 heeft de waarnemend voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland een Intrekkingsbesluit genomen over de Markt in Winterswijk. Het besluit bevat een intrekking van het noodbevel dat het laten plaatsvinden van een warenmarkt of koopzondagmarkt op de Markt in Winterswijk verbood.

 • Verdere versoepeling coronamaatregelen per 1 juni

  20 mei 2020

  Het kabinet heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat per 1 juni in Nederland opnieuw enkele coronamaatregelen kunnen worden versoepeld.

 • Hout stoken met minder rook- en geuroverlast

  20 mei 2020

  Nu het voorjaar is, gaan overal de vuurkorven weer aan. Of u bereidt gerechten op de barbecue. Wanneer u in uw tuin geniet rondom de vuurkorf of de barbecue ontstaat er rook.

 • Gewijzigde afvalinzameling op Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag

  22 mei 2020

  Op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) en tweede pinksterdag (maandag 1 juni) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Winterswijk. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Vacature: projectleider duurzame energie

  20 mei 2020

  De gemeente Winterswijk wil energieneutraal worden. Spreekt jou dit aan? Misschien ben jij dan de projectleider die dit succesvol gaat organiseren.

 • Gemeentenieuws 19 mei 2020

  19 mei 2020

  Met onder andere herinrichting omgeving Narcisstraat bijna afgerond, Centrum Duurzaam Winterswijk weer op afspraak geopend, energie besparen, enquête van Actief Winterswijk.

 • Inzameling landbouwfolie, wikkelfolie en wikkelnet

  18 mei 2020

  Zaterdag 6 juni van 8.30 tot 12.30 uur is de jaarlijkse landbouwfolie-inzamelingsactie voor landbouwers en particulieren.

 • Gemeentekantoor niet open

  18 mei 2020

  Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 22 mei is het gemeentekantoor gesloten.

 • Gemeenteraadsbesluiten van 14 mei 2020

  18 mei 2020

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft op donderdag 14 mei een extra raadsvergadering gehouden. Deze vergadering stond geheel in het teken van het ‘Taskforce Plan 100% Winterswijk (van herstel naar beter)’.

 • Kent u iemand die zich al vele jaren inzet voor onze samenleving?

  13 mei 2020

  Bijvoorbeeld als bestuurslid van een vereniging, als vrijwilliger bij een zorginstelling of als mantelzorger? En vindt u dat deze persoon het verdient om in het zonnetje te worden gezet?

 • Hulp bij opvoeding

  12 mei 2020

  Merkt u dat opvoeden moeilijker wordt? Dan is de eerste stap dat u eerst zelf een oplossing probeert te zoeken. Vaak kunnen familieleden, vrienden of kennissen u een luisterend oor of hulp bieden. Soms heeft u meer ondersteuning nodig. Wat zijn dan uw mogelijkheden en waar kunt u terecht met uw vragen? Bijvoorbeeld bij Sociaal Team de Post.

 • Tijdelijke verkeersmaatregel op 14 mei 2020

  12 mei 2020

  Op donderdag 14 mei wordt de Ratumseweg tussen de Vredenseweg en de Rotweg van 07.00 uur tot 17.00 uur afgesloten voor kapwerkzaamheden.

 • Gemeentenieuws 12 mei 2020

  12 mei 2020

  Met onder andere bestrijden eikenprocessierups, huiselijk geweld melden, openingstijden gemeentekantoor, aanvragen van een Koninklijke onderscheiding.

 • Noodverordening VNOG per 11 mei 2020

  11 mei 2020

  Vanaf maandag 11 mei wordt een aantal coronamaatregelen versoepeld. Onder voorwaarden en stap voor stap wordt zoveel als mogelijk de samenleving opgestart. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) de nieuwe maatregelen te kunnen handhaven, heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, op vrijdag 8 mei de nieuwe Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland vastgesteld.

 • Verruiming van sportmogelijkheden

  11 mei 2020

  Op 6 mei heeft het kabinet de routekaart gepresenteerd om de maatregelen tegen het coronavirus de komende maanden stap voor stap te versoepelen. Er zijn extra mogelijkheden voor sport en bewegen.

 • Zonneparken in Winterswijk

  07 mei 2020

  In deze video maakt wethouder Tineke Zomer een rondgang langs drie locaties waar in Winterswijk grootschalige zonneparken worden ontwikkeld.

 • Kabinet versoepelt maatregelen corona stap voor stap

  06 mei 2020

  Het kabinet heeft woensdagavond 6 mei een routekaart gepresenteerd om de maatregelen tegen het coronavirus stap voor stap te versoepelen.

 • Start zwemseizoen 2020 en COVID-19

  06 mei 2020

  Vrijdag 1 mei start het zwemseizoen officieel voor zwemplassen in oppervlaktewateren. Door COVID-19 maatregelen is dat allemaal anders. De overheid wil dat mensen zoveel mogelijk thuisblijven.

 • Gemeentenieuws 6 mei 2020

  06 mei 2020

  Met onder andere online spreekuur Centrum Duurzaam Winterswijk, terugblik op de raadsvergadering, jongeren in tijden van corona, bestuursleden gezocht voor Stichting Platform Armoedevrij Winterswijk.

 • Toespraak burgemeester Joris Bengevoord op 4 mei 2020

  04 mei 2020

  De jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst bij het raadhuis kon vanavond niet doorgaan vanwege het coronavirus. De leden van het college van burgemeester en wethouders en de vicevoorzitter van de gemeenteraad hebben daarom vanmorgen kransen gelegd bij de verschillende oorlogsmonumenten. In deze video houdt burgemeester Joris Bengevoord een toespraak over het belang van onze vrijheid.

 • Gemeente steekt 2,5 miljoen in herstelplan voor Winterswijk

  07 mei 2020

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk heeft een plan opgesteld om te anticiperen op de economische en sociaal-maatschappelijke crisis door als het coronavirus. Het plan met als titel ‘Van Herstel naar Beter’, richt zich op korte termijn op het beperken van de schade en op langere termijn op het stimuleren van het lokale en regionale economische en sociaal-maatschappelijke herstel.

 • Gewijzigde afvalinzameling op Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag

  30 april 2020

  Op Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei), Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) en tweede pinksterdag (maandag 1 juni) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Winterswijk. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Dodenherdenking in aangepaste vorm

  30 april 2020

  De jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst op 4 mei bij het raadhuis gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Als gevolg van het coronavirus zijn alle evenementen tot 1 september afgelast.

 • Gewijzigde openingstijden gemeentekantoor

  29 april 2020

  Op maandag 4 mei en Bevrijdingsdag 5 mei, is het gemeentekantoor gesloten.

 • Digitale informatieavond over zonnepark Masterveldweg

  23 april 2020

  Op woensdagavond 29 april organiseren de gemeente Winterswijk en ontwikkelaar Solarcentury een digitale informatieavond over het plan voor de ontwikkeling van een zonnepark aan de Masterveldweg in Winterswijk Huppel.

 • Burgemeesters willen snel duidelijkheid over situatie ziekenhuizen

  25 april 2020

  Burgemeester Joris Bengevoord en zijn collega Mark Boumans (Doetinchem) hebben een gezamenlijke verklaring opgesteld, waarin zij de Raad van Toezicht van Santiz oproepen om snel duidelijkheid te scheppen over de situatie rondom de ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk.

 • Koninklijke onderscheiding voor zestien Winterswijkers

  26 mei 2020

  De jaarlijkse Lintjesregen heeft in Winterswijk een recordaantal Koninklijke onderscheidingen opgeleverd. Maar liefst zestien inwoners krijgen een lintje voor hun bijzondere verdiensten. Veertien personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en twee tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Gemeenteraadsbesluiten van 23 april 2020

  12 mei 2020

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de raadsvergadering van donderdag 23 april de volgende besluiten genomen.

 • Kabinet verlengt maatregelen corona

  22 april 2020

  De maatregelen in de aanpak van het coronavirus worden verlengd. Wel komt er voorzichtig ruimte voor kinderen en jongeren.

 • Natuurgebied Wooldse Veen afgesloten voor publiek

  20 april 2020

  Het natuurgebied Wooldse Veen in Winterswijk is op zondag 19 april per direct afgesloten voor het publiek. Er waren zoveel bezoekers in het gebied, dat de coronamaatregelen niet konden worden nageleefd.

 • Achterhoekse gemeenten komen zorgaanbieders tijdens coronacrisis tegemoet

  06 april 2020

  Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving. Ook zorgaanbieders hebben te maken gekregen met een hele nieuwe werkelijkheid. Hun allergrootste belang is de continuïteit van de zorg voor hun cliënten. In de Achterhoek komen de gemeenten zorgaanbieders zoveel als mogelijk tegemoet. Deze week hebben de colleges van Burgemeester en Wethouders hiertoe een aantal belangrijke besluiten genomen.

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  31 maart 2020

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

 • 75 jaar bevrijding van Winterswijk

  31 maart 2020

  Het is vandaag, dinsdag 31 maart 2020, precies 75 jaar geleden dat Winterswijk werd bevrijd. Burgemeester Joris Bengevoord staat in een video stil bij de gebeurtenissen van 75 jaar geleden.

 • Gemeenteraadsbesluiten van 27 maart 2020

  27 maart 2020

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de raadsvergadering van vrijdag 27 maart de volgende besluiten genomen.

 • Winterswijk ondersteunt door coronacrisis getroffen economie

  27 maart 2020

  De gemeente Winterswijk gaat de economie, die stevig getroffen wordt door het coronavirus, ondersteunen. Besloten is al dat ondernemers uitstel van betaling krijgen voor de gemeentelijke belastingaanslagen. Daarnaast voert de gemeente natuurlijk de rijksmaatregelen uit. Maar aanvullend bereidt de gemeente Winterswijk een ‘crisis- en herstelplan’ voor.

 • Burgemeester Bengevoord: “Hang vlag uit voor bevrijding Winterswijk”

  26 maart 2020

  Burgemeester Joris Bengevoord roept alle inwoners van Winterswijk op om op dinsdag 31 maart de vlag uit hangen om de bevrijding van Winterswijk te herdenken.

 • Winterswijk steunt oproep om 500 vluchtelingenkinderen in Nederland op te nemen

  26 maart 2020

  Het college van burgemeester en wethouders spoort het kabinet aan om 500 vluchtelingenkinderen in Nederland op te nemen.

 • College geeft groen licht voor zonnepark Arrisveld

  24 maart 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op 17 maart 2020 een vergunning verleend voor de realisatie van het zonnepark op Arrisveld.

 • College brengt ontwerpbestemmingsplan DAV-terrein in procedure

  24 maart 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op 17 maart ingestemd met het in procedure brengen van het ontwerpbestemmingsplan voor het DAV-terrein aan de Wooldseweg in Winterswijk.

 • Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

  23 maart 2020

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

 • Vorläufig findet kein Wochenmarkt in Winterswijk statt

  19 maart 2020

  Ab nächsten Samstag, den 21. März, ist der Warenmarkt in Winterswijk mittwochs und samstags nicht mehr gestattet. Diese Maßnahme wird ergriffen, um die Ausbreitung des Corona-Virus so weit wie möglich einzudämmen. Es handelt sich um eine Notverordnung, die Bürgermeister Joris Bengevoord in Absprache mit dem Vorsitzenden der Sicherheitsregion Nord- und Ost-Gelderland getroffen hat.

 • Voorlopig geen markt in Winterswijk

  19 maart 2020

  Met ingang van aanstaande zaterdag 21 maart is de warenmarkt op woensdag en zaterdag in Winterswijk niet meer toegestaan. Deze maatregel wordt genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Het is een noodbevel dat burgemeester Joris Bengevoord in samenspraak met de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft genomen.

 • Winterswijkse ondernemers krijgen uitstel van betaling belastingaanslag

  19 maart 2020

  Ondernemers in Winterswijk krijgen vijf maanden uitstel om hun aanslag gemeentelijke belastingen te betalen. De gemeente verschuift de uiterste betaaldatum van 30 april naar 30 september 2020. De gemeente komt hiermee de ondernemers tegemoet die getroffen zijn door de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

 • Gemeente Winterswijk treft extra maatregelen tegen verspreiding coronavirus

  17 maart 2020

  De gemeente Winterswijk neemt een aantal aanvullende maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. De gemeente ziet actief toe op deze maatregelen.

 • Burgemeester Bengevoord over coronavirus

  13 maart 2020

  Burgemeester Joris Bengevoord vraagt uw aandacht voor het coronavirus en doet een oproep om samen de schouders eronder te zetten om verspreiding van het virus te voorkomen.

 • Koninklijke onderscheiding Arjan Bentsink

  05 maart 2020

  Arjan Bentsink (48) uit Winterswijk is op vrijdag 6 maart benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding met name vanwege zijn jarenlange inzet voor Muziekvereniging Excelsior Winterswijk.

 • Winterswijk beste kleine fietsgemeente van Nederland

  28 februari 2020

  De gemeente Winterswijk is door de Fietsersbond uitgeroepen tot beste kleine gemeente in de verkiezing van Fietsstad 2020. Dat is vandaag, vrijdag 28 februari 2020, bekend gemaakt in de Utrechtse Jaarbeurs. Winterswijk werd geen winnaar van de titel Fietsstad, die eer ging naar Veenendaal.

 • Gemeenteraadsbesluiten van 20 februari 2020

  21 februari 2020

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de openbare raadsvergadering van donderdag 20 februari de volgende besluiten genomen.

 • Gemeenteraad krijgt verschillende opties voor beveiliging spoorwegovergang Greversweg

  18 februari 2020

  Het college van burgemeester en wethouders biedt de gemeenteraad verschillende alternatieven aan voor de beveiliging van de spoorwegovergang Greversweg.

 • Wethouder Aalderink legt functie per direct neer

  11 februari 2020

  Wethouder Wim Aalderink (61) heeft om gezondheidsredenen besloten zijn functie per direct neer te leggen.

 • Onderscheiding voor Naomi van Nuenen na heldendaad

  04 februari 2020

  Naomi van Nuenen (10) uit Winterswijk heeft vrijdag een onderscheiding van de Stichting Carnegie Heldenfonds gekregen. In januari vorig jaar redde zij haar moeder na een zware epilepsieaanval in het centrum van Winterswijk.

 • Geslaagde informatieavond over grensoverschrijdend dienstencentrum Gaxel

  04 februari 2020

  De gemeenten Vreden en Winterswijk hielden donderdag 30 januari in de raadszaal van Stadt Vreden een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde ondernemers over het Gaxel Grens/zWorkCenter.

 • Gemeenteraadsbesluiten van 30 januari 2020

  30 januari 2020

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de openbare raadsvergadering van donderdag 30 januari de volgende besluiten genomen.