Bekendmakingen

Officiële bekendmakingen, 'Berichten over uw buurt': op de hoogte blijven van ontwikkelingen in uw buurt

Met bekendmakingen informeren wij u over onder andere verordeningen, bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en evenementenvergunningen.

De officiële bekendmakingen van de gemeente Winterswijk worden gepubliceerd in het (digitale) Gemeenteblad op de overheidswebsite www.officielebekendmakingen.nl. Ook de gemeentelijke bekendmakingen die in de (digitale) Staatscourant staan, zijn op die website te vinden.

Berichten over uw buurt: zo weet u ervan!

Via de gratis service 'Berichten over uw buurt' kunt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in uw buurt. U vindt hier niet alleen de gemeentelijke bekendmakingen, maar ook die van andere overheden die van toepassing zijn op uw buurt. Het gaat om berichten over vergunningen, plannen en plaatselijke regelgeving van gemeenten, provincies en waterschappen. Berichten van de rijksoverheid ontvangt u niet via deze e-mailservice.

Met behulp van de berichtenservice kunt u eenmalig uw profiel instellen waarna u automatisch via e-mail op de hoogte wordt gehouden van de recente bekendmakingen. U kunt zelf instellen welk type berichten u wilt ontvangen en binnen welke straal om uw huis of bedrijf.

Aanmelden

Via www.overuwbuurt.overheid.nl kunt u zich aanmelden. U kunt zelf instellen welk soort berichten u wilt ontvangen en binnen welke straal om uw huis of bedrijf. Op de website vindt u ook informatie over het downloaden van de Berichten over uw buurt app.

Zoeken op kaart

Via Zoek op de kaart kunt u op basis van locatie (postcode of gemeentenaam) zoeken naar Berichten over uw buurt die gepubliceerd zijn over de betreffende locatie. Op een kaart ziet u symbolen die verwijzen naar de verschillende berichttypen die via Berichten over uw buurt te benaderen zijn. Dit zijn bijvoorbeeld om omgevingsvergunningen of besluiten over bestemmingsplannen.

Ga naar www.overuwbuurt.overheid.nl

E-mailservice Officiële Bekendmakingen

Naast Berichten over uw buurt bestaat er een e-mailservice waarmee u op basis van 1 of meerdere zoektermen berichten ontvangt. Het gaat hierbij om publicaties van de rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen.

Aanmelden

Op de website www.overheid.nl kunt u zich aanmelden voor de e-mailservice Officiële Bekendmakingen. Hier kunt u zoektermen laten registreren. U ontvangt een e-mail als er nieuwe publicaties verschijnen die aan de zoektermen voldoen.