Gemeentenieuws

Gemeentenieuws zoals dat ook te lezen is in het Achterhoek Nieuws

• Gemeentenieuws 16 april 2019 16 april 2019

Met onder andere opening Samenrijderspunt, preventieve bestrijding eikenprocessierups, Jaspers Jeugdsportdag, afvalscheiden, aanvragen burgercheque.

• Wethouder Zomer opent Samenrijderspunt 12 april 2019

Wethouder Tineke Zomer opende vrijdag 12 april 2019 het Samenrijderspunt bij de WUh aan de Torenstraat 9.

• Gemeentenieuws 9 april 2019 09 april 2019

Met onder andere buurtsportcoachregeling, Koningsspelen, inloopbijeenkomst inrichtingsplan EucalyptaPark, kennismaking met wijkagenten West, aanmelden voor prijs 'Beste Naober 2019', deelnemers gezocht voor bloemrijke randen.

• Gemeentenieuws 2 april 2019 11 april 2019

Met onder andere afval scheiden, inloopbijeenkomst inrichtingsplan EucalyptaPark, predicaat Hofleverancier voor bloemist Timmermans & Mulder, politiek forum, Koningsspelen.

• Gemeentenieuws 26 maart 2019 26 maart 2019

Met onder andere samenwerkingsovereenkomst Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland, Samen in Beweging, sport- en beweegstimulering, ontwerper gezocht voor kunst in gemeentekantoor, gratis compost voor inwoners.

• Preventieve bestrijding eikenprocessierups

Vanaf 15 april start de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. In het buitengebied gebeurt dit met een biologisch bestrijdingsmiddel dat in de kruin van de eikenbomen wordt gespoten. In de bebouwde kom van Winterswijk worden op enkele locaties nematoden ingezet. De bestrijdingsmethode verschilt per locatie.

• Chauffeur ROVA pmd inzameling gemeente Winterswijk

Chauffeur Dennis van ROVA neemt ons in dit filmpje mee op zijn ronde om pmd afval op te halen in Winterswijk. Om afval tot een geschikte grondstof te maken is goed scheiden belangrijk. Iedereen kan bijdragen aan het verbeteren dan de kwaliteit van huishoudelijke afval en het verminderen van restafval.

• Werkzaamheden Weeninkpad voor vertraagd afvoeren hemelwater 08 april 2019

Naast Monuta aan het Weeninkpad, vonden de afgelopen weken werkzaamheden plaats. Er zijn hemelwaterinfiltratiekratten (krattenveld) geplaatst die ervoor moeten zorgen dat het hemelwater ondergronds en vertraagd wordt afgevoerd naar de Whemerbeek.

• Hemelwaterinfiltratiekratten

Aan het Weeninkpad worden hemelwaterinfiltratiekratten geplaatst die ervoor moeten zorgen dat het hemelwater ondergronds en vertraagd wordt afgevoerd naar de Whemerbeek.

• Ontwerp-bestemmingsplan Rotonde Steengroeveweg - Bataafseweg ter vaststelling naar gemeenteraad 01 april 2019

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het ontwerp-bestemmingsplan Rotonde Steengroeveweg – Bataafseweg ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.