Gemeentenieuws 11 juli 2017

Met onder andere: Sportieve ontmoeting tussen gemeentes Winterswijk en Vreden, Gewijzigde openingstijden loket de Post in zomerperiode en Uitreiking Goethe Certificaten.

Hieronder vindt u diverse links naar de betreffende onderdelen van het gemeentenieuws.

Carel van Sorgen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

naar boven

Carel van Sorgen (67) uit Winterwijk is op vrijdag 7 juli benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de hoge Koninklijke onderscheiding voor zijn pionierswerk op het gebied van de Smart Industry.

Burgemeester Joris Bengevoord reikte de onderscheiding uit tijdens de viering van het tienjarig jubileum van metaalbedrijf 247TailorSteel B.V. in Varsseveld.

Carel van Sorgen (Gouda, 1950) is al meer dan 35 jaar actief in de plaatverwerkende industrie. Eind jaren tachtig nam hij Sorba in Winterswijk over van zijn vader. Onder zijn leiding maakte het bedrijf een sterke groei door. In 1998 heeft hij het bedrijf succesvol verkocht.

Van Sorgen voorzag al vroeg dat de Nederlandse industrie zich anders moest gaan organiseren om op internationaal niveau te kunnen blijven concurreren. Ook had hij al vroeg in de gaten dat de handel via internet een grote vlucht zou nemen. Vanuit die visie ontwikkelde hij het concept voor de ‘fabriek van de toekomst’, dat in 2007 werkelijkheid werd met de oprichting van 247TailorSteel.

Met 247TailorSteel ontketende Van Sorgen een ware revolutie in de metaalsector. Via slimme internetportalen kunnen klanten 24 uur per dag hun gewenste producten bestellen, waarbij de levering binnen 24 uur plaatsvindt. Het gehele proces van offerte tot leverantie is volledig geautomatiseerd en daarmee volledig onder controle. Binnen tien jaar groeide het bedrijf naar een omzet van bijna 40 miljoen euro met zo’n 247 medewerkers, verdeeld over vestigingen in Varsseveld, Winterswijk en Bremen.

Waar veel ondernemers ervoor kozen om de productie te verplaatsen naar Oost-Europa, heeft Van Sorgen laten zien dat het ook anders kan. Met 247TailorSteel heeft hij de Nederlandse maakindustrie een geheel nieuw toekomstperspectief geboden. Van Sorgen heeft zijn visie al in een vroeg stadium gedeeld met collega-ondernemers. Het bedrijf ontvangt regelmatig delegaties uit het bedrijfsleven en andere (maatschappelijke) organisaties die de praktijk van de Smart lndustry met eigen ogen willen zien. Daarmee is hij van grote betekenis voor de Nederlandse industrie en werkgelegenheid.

Van Sorgen heeft de dagelijkse leiding van 247TailorSteel inmiddels overgedragen, maar is als eigenaar nog steeds actief betrokken bij het bedrijf. Daarnaast levert hij als lid van het landelijk Forum Smart Industry een belangrijke bijdrage aan de bewustwording en het verhogen van het kennisniveau over Smart Industry bij de Nederlandse maakindustrie.

Ook is hij één van de drijvende krachten achter de Achterhoekse Smart Industry actieagenda. Zo ontwikkelde hij samen met ondernemers in de regio en met steun van de provincie Gelderland ontwikkelde hij een serie masterclasses, waarbij Achterhoekse ondernemers uit de metaalsector kennis en kunde op het gebied van administratie, bedrijfsprocessen en marketing en communicatie op een praktische manier aangereikt krijgen. Dit initiatief krijg nu ook in andere delen van Nederland een vervolg.
Op tal van nationale en internationale platforms is Van Sorgen een graag geziene gastspreker om mensen te inspireren en mee te nemen in zijn visie en ideeën over Smart Industry.

Uitreiking Goethe Certificaten

naar boven

Er is door scholieren hard gewerkt om het Goethe-certificaat te halen. Op vrijdag 30 juni mochten de leerlingen van het christelijk college Schaersvoorde hun behaalde certificaat In ontvangst nemen. De uitreiking werd gedaan door wethouder Ilse Saris van de gemeente Winterswijk. “Het is een mooie prestatie,'' vindt wethouder Saris. ”Als gemeente leveren we graag een financiële ondersteuning. Bijvoorbeeld voor het examen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.''

Gewijzigde openingstijden loket de Post in zomerperiode

naar boven

Het loket van de Post is van week 28 tot en met week 34 op vrijdagen niet geopend. U kunt in deze periode alleen van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur terecht op het inloopspreekuur aan de Balinkesstraat 4. Het loket is op de volgende vrijdagen gesloten: 14, 21 en 28 juli en 4, 11, 18 en 25 augustus. De eerstvolgende keer dat u ook weer op vrijdag tussen 9.00 en 12.00 u terecht kunt bij het loket van de Post, is op 1 september 2017.

Sportieve ontmoeting tussen gemeentes Winterswijk en Vreden

naar boven

Ook dit jaar was er weer een sportieve ontmoeting tussen de gemeentes Winterswijk en Vreden om daarmee hun grensoverschrijdende samenwerking te onderstrepen. Deze zomer werd er gespeeld op ’t Huitinkveld van FC Trias.

Voorafgaand aan de drie wedstrijden overhandigde burgemeester Joris Bengevoord prijzen in het kader van Grenzhoppers aan SV Eintracht Ahaus, Borken Hoxfeld en sv Grol. Het waren de nummers 1 tot en met 3 tijdens het internationale dames- en meisjestoernooi zoals dat eind mei werd georganiseerd door FC Trias.

Ondanks dat het een sportieve ontmoeting was werd er tijdens de drie duels volop gestreden voor de eer: zo wonnen de fans van Schalke ’04 van de Winterswijkse supportersvereniging van FC Twente (7-2), waren de Vredense ambtenaren beter dan hun Winterswijkse collega’s (1-3) en moest het duel tussen FC Trias en Vreden beslist worden van af de elfmeterstip (na 90 minuten was het 4-4). De sportieve middag werd afgesloten met een barbecue.

Verloren en gevonden voorwerpen maand juni

naar boven

Heeft u iets gevonden of verloren? U kunt hiervan aangifte doen via onze website www.winterswijk.nl, persoonlijk bij de receptie van het gemeentekantoor of telefonisch via telefoonnummer (0543) 543 543. Wij publiceren gevonden voorwerpen maandelijks op onze website www.winterswijk.nl. Staat het voorwerp dat u bent verloren er niet bij, neem dan contact met ons op via bovenstaand telefoonnummer.

Zwarte Cross Festival 13 t/m 16 juli. Organisaties werken samen aan veiligheid rond Zwarte Cross.

naar boven

Van 13 t/m 16 juli wordt op de Besselinkschans in Lichtenvoorde het Zwarte Cross Festival gehouden. Rondom het evenement is veel aandacht voor de veiligheid. Het evenement heeft mede om die reden gevolgen voor de verkeersdoorstroming in Lichtenvoorde en omgeving, met name Aalten en Winterswijk.

Verkeersmaatregelen

De N18 (Twenteroute) en de N313 (Hamelandweg) zijn de belangrijkste aan- en afvoerwegen. Via duidelijke borden worden de (omleidings-)routes aangegeven. De verkeersmaatregelen worden donderdag 13 juli om 10.00 uur van kracht en lopen in sommige gevallen door tot maandag 17 juli in de loop van de dag.

Afsluiting Hamelandweg (N313)

Tijdens het festival wordt de N313 (Hamelandweg) tussen de Twenteroute en de Rondweg in Aalten gereserveerd voor het festivalverkeer. Dat duurt tot maandag in de loop van de dag. Verkeer met een andere bestemming wordt omgeleid via Winterswijk of Varsseveld. Op donderdag kunnen mensen die met hun auto vanaf het industrieterrein De Kamp naar de Hamelandroute rijden alleen linksaf richting de Twenteroute.

In Aalten moeten automobilisten rekening houden met verkeershinder. Bezoekers en deelnemers aan het festival vanuit de richting Arnhem/Doetinchem worden via Aalten over de N313 (Hamelandweg) naar het festivalterrein geleid. Op de Hamelandweg tussen Aalten en Lichtenvoorde is eenrichtingsverkeer van toepassing.

Het gemotoriseerd verkeer vanuit Winterswijk met de bestemming Lichtenvoorde wordt omgeleid via de N319 (Groenlo) en de N18 (Twenteroute).

Sociale media

Wie doorlopend op de hoogte wil blijven van de actuele ontwikkelingen doet er goed aan de twitteraccounts van de Zwarte Cross, politie en gemeente te volgen. Het gaat niet alleen om actuele informatie bij incidenten, maar bijvoorbeeld ook over de aan- en afvoerroutes, het openbaar vervoer of over de weersomstandigheden. De belangrijkste twitteraccounts zijn: @zwartecross, @gem_oostgelre en @pol_gelderland. De organisaties retweeten elkaars berichten om een maximaal bereik te hebben.

Website

Actuele informatie is uiteraard ook te vinden op de websites van de organisatie www.zwartecross.nl en van de gemeente www.oostgelre.nl. Op de website van de gemeente Oost Gelre staat ook de informatie over de verkeersmaatregelen en de omleidingen.

Werk in uitvoering

Afsluiting Vlierstraat

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving duren de werkzaamheden bij de nieuwbouw van De Vlier langer dan verwacht. De Vlierstraat is tot en met 14 juli afgesloten.

Reconstructie Waliënsestraat (derde fase)

Aan de Waliënsestraat, tussen de Bilderdijkstraat en de Lange Brug, vinden wegwerkzaamheden plaats. De meeste werkzaamheden zijn afgerond. In verband met het aanbrengen van een deklaag is de Waliënsestraat tussen de Singelweg en de rotonde ‘Rikker’ op 14 juli afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleiding aangegeven en er worden verkeersregelaars ingezet.

Vervanging brug Steurkampweg

De werkzaamheden voor de sloop en vervanging van de brug duren tot half juli. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Werkzaamheden Kloetensweg, Pijnboomstraat en Abeelstraat

In de Pijnboomstraat en Abeelstraat is begonnen met riolering- en reconstructiewerkzaamheden. Deze straten zijn tot aan de bouwvak afgesloten voor alle verkeer. Op 12 juli is de Kloetenseweg, ter hoogte van de Abeelstraat, de gehele dag afgesloten voor alle verkeer in verband met de aanleg van een waterleiding. Het zuidelijke deel van de Abeelstraat (huisnummers 120 t/m 140 en 91 t/m 137) is voor auto’s bereikbaar vanaf de zijde van de Bataafseweg.

Kijk voor meer informatie  en andere actuele wegwerkzaamheden op http://v1.wegwerkmeldingen.nl/

Agenda activiteiten

datum, info activiteit
11 juli, Start vakantieprogramma SPOT-jongerenwerk. Meer informatie spotjongerenwerk.nl
11 juli, EUREGIO-spreekuur van 18.00 tot 19.00 uur in het Rathaus van Oeding, Winterswykerstraße 1

Meer informatie over de vergaderingen en evenementen kunt u vinden op www.winterswijk.nl of u kunt bellen met de receptie van het gemeentekantoor via (0543) 543 543.

Fracties blikken terug op de raadsvergadering

Iedere maand vergadert de gemeenteraad over uiteenlopende onderwerpen die spelen binnen onze gemeente. Hieronder blikken de fracties terug op de raadsvergadering van donderdag 29 juni.

naar boven

Henk Jan Tannemaat, fractievoorzitter Winterswijks Belang

Tijdens de laatste raadsvergadering werd de energienota behandeld. Hier bleek maar weer eens goed de verschillen duidelijk tussen partijen die écht om het milieu geven (WB en de PvdA) en partijen die, ondanks dat ze afspraken gemaakt hadden in het coalitieakkoord, gaan voor de bühne. (VVD en CDA). Nadat B&W aangegeven hadden niet verder op te schuiven en dat een verbod op windmolens tot 2018 voldoende was om een goede energiemix te maken en niet meteen over de grens van de regio te kijken, maar eerst ZELF aan het werk te gaan, vonden VVD en CDA het toch nodig om de gemaakte afspraken overboord te gooien en te gaan voor het goedkope gewin. Het niet willen dragen van de verantwoordelijkheid door de VVD en met name de op het eind gedraaide CDA is voor WB een grote teleurstelling. Alle partijen waren destijds betrokken bij de afspraken die gemaakt zijn. En ja: ook WB wil liever geen windmolens op Winterswijks grondgebied, maar om nu al bakzeil te halen en alle verantwoordelijkheid bij de buren te leggen en daarnaast nog jaren op te schuiven voor stemmen in het buitengebied vinden we echt politiek bedrijven op zijn slechtst. Wacht de reacties van onze buurgemeenten maar af...
Voor meer informatie zie ook www.winterswijksbelang.nl.

Wim Elferdink, fractievoorzitter CDA

Het belangrijkste onderwerp van de raadsvergadering was de besluitvorming over de energievisie. De definitie van energieneutraal in het voorstel van college van burgemeester en wethouders komt voort uit het akkoord van Groenlo uit 2013. Volgens dit akkoord moet de opgewekte energie uit de achterhoek komen. In Nederland is de afgelopen jaren miljarden geïnvesteerd in windparken op zee. Ook Winterswijkse belastingbetalers hebben daar aan meebetaald. Omdat de gemeenteraad vorig jaar unaniem (!) van mening was dat de energie van windmolens op zee naar rato zou moeten meetellen voor Winterswijk, is er in de kadernota 2016 een aangepaste definitie voor energieneutraliteit opgenomen. In Duitsland is windenergie op zee al rendabel zonder subsidie, en volgend jaar wordt in Nederland ook het eerste windpark op zee ontwikkeld zonder subsidie. De verwachting is dat in de toekomst een aanzienlijk deel van de energiebehoefte van Nederland van de Noordzee zal komen. Het CDA vindt het daarom niet meer dan normaal dat die opgewekte energie naar rato wordt meegeteld. Er is een grote groep inwoners die van mening is dat er geen windmolens nodig zijn om energieneutraal te worden. Wij vinden dat we daar met elkaar hard aan moeten gaan werken. Het college stelde een voorlopig verbod op windmolens voor van ruim een jaar met een mogelijke verlenging. Wij verwachten dat bij een jaarlijkse verlenging van een voorlopig verbod op windmolens de tegenstanders tegen windmolens blijven vechten en niet met duurzame opwekking aan de slag gaan. Het CDA heeft daarom samen met de VVD en SP een voorlopig verbod op windmolens voorgesteld van vijf jaar. Dankzij steun van D66 is dat voorstel aangenomen. Mocht het in 2023 onverhoopt toch nodig zijn om windmolens te bouwen, dan hebben we daar nog zeven jaar de tijd voor. Het CDA hoopt dat wij het als alle Winterswijkers samen niet zover laten komen.
Voor meer informatie zie ook: www.cdawinterswijk.nl

Gosse Visser, fractievoorzitter VVD

De raadsvergadering ging voornamelijk over de Energievisie. Alle partijen vinden dat er flink moet worden ingezet op een duurzamer Winterswijk. De discussie ging vooral over het wel of niet toestaan van windmolens in ons Nationaal Landschap en over het wel of niet gebruik maken van duurzame energie van buiten de Achterhoek. De VVD vraagt al jaren aandacht voor de risico’s die plaatsing van windmolens in het Nationaal Landschap met zich mee brengt. Risico’s voor de leefbaarheid, toerisme, uw portemonnee en het aantal bezoekers aan ons winkelcentrum. Dit beeld werd tijdens inspraakavonden door veel inwoners en deskundigen bevestigd. Het voorstel om geen gebruik te mogen maken van energie van windmolens op zee vindt de VVD onverstandig. Zeker nu windparken op zee zonder subsidie kunnen wordt daarmee overlast voorkomen en is het beter voor de energierekening en uw portemonnee.
De meerderheid van de raad stemde tegen windmolens in Winterswijk. Duurzame maatregelen in Winterswijk moeten passen bij ons Nationaal Landschap. Ook mag Winterswijk gebruik mag maken van duurzame energie van buiten de regio.
Het niet onderbouwde en niet overlegde idee van WB om een fonds van 15 miljoen euro in te richten werd door de VVD en de meerderheid van de raad weggestemd. Met gemeenschapsgeld hoor je zorgvuldig om te gaan.
Voor meer informatie zie ook: www.vvdwinterswijk.nl

Ubel Zuiderveld, raadslid PvdA Winterswijk

Pfff….. Dat was een lange zit met een emotionele apotheose. De laatste raadsvergadering voor het zomerreces werd nachtwerk. We debatteerden over een uitgeklede versie van de Energievisie. Maar uiteindelijk waaiden er vooral grote slagschaduwen van windmolens ter verkoeling over menig verhit hoofd. Zeer tegen de zin van de PvdA (en WB) gaat Winterswijk op slot voor windmolens. Voor minstens vijf jaar, tot 2023. Winterswijk wordt hiermee dankzij CDA, VVD, SP en D66 de risee van de Achterhoek als het niet uitkijkt. Intern zal het er binnen de dorpsregering ook niet gezelliger op worden. Het college van WB, CDA en VVD begon in 2014 immers met grote ambities op het gebied van duurzame energie aan zijn regeertermijn. De PvdA vindt de houding (het jarenlange uitstel dus) onverantwoord. Niet dat wij nou direct de komst van 12 grote windmolens voluit bejubelen. Maar regeren is wel vooruitzien in het algemeen belang. Als je energiezekerheid wilt, kun je je niet permitteren een mogelijk belangrijke bron van de energiemix bij voorbaat zomaar af te schieten. Maar ja, dat is democratie. Dus leggen we ons mokkend neer bij gedane zaken. De kiezer mag op 21 maart 2018 uitmaken wiens standpunten hij/zij deelt. Dat is nou het mooie van democratie!
Voor meer informatie zie ook: www.pvdawinterswijk.nl.

Jeroen Rensen, fractievoorzitter SP

De ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn is een hele mooie. Vele mogelijkheden dienen zich aan om hier stappen in te nemen. Zelfs op korte termijn. Het college koos ervoor om de mogelijkheden tot verkrijgen van energie te beperken tot de grenzen van de Achterhoek. Hiermee gaven ze aan niet zonder windenergie te kunnen. De wereld houdt niet op bij de IJssel en daarmee bracht het college direct het voortbestaan van het Nationaal Landschap in gevaar. De SP is niet principieel tegen windenergie, maar windmolens moeten daar geplaatst worden waar het qua opbrengst en qua maatschappelijke instemming verantwoord is en dat is niet in Winterswijk, maar op zee of in grote industriële gebieden. Daarom steunde de SP ook diverse amendementen voor het behoud van ons landschap.
Door alle commotie en vele schorsingen werd het zo laat, dat we besloten hebben een motie over het afschaffen van de eigen bijdrage Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) door te schuiven.
Tot slot hebben we ingestemd met de benoeming van de heer Hollander tot nieuwe raadsgriffier. Hiermee komt een einde aan een lange tijd van samenwerking met de heer Eppinga. Hiervoor willen we hem ook via deze weg hartelijk danken. En voor zijn opvolger Veel succes!!!
Voor meer informatie zie ook: www.winterswijk.sp.nl

Franklin Vlam, fractievoorzitter D66

De laatste raadsvergadering voor het reces had het wel in zich. Veel insprekers over de Energievisie en een inspreker over de bedrijfsvoering van de Beach Club. Een vragenhalfuurtje over de ontslagen bij Philips, het tekort aan stageplekken in de zorg en het bruggenonderhoud. Veertien akkoordstukken verdwenen onder de hamer van de voorzitter. Daarna kon gestart worden met de behandeling van de Energievisie. Verschillende opvattingen die niet één, twee, drie op één lijn konden worden gebracht. Aan het eind van de avond/begin van de nacht bleek dat helemaal niet te kunnen. De fractie van D66 hield vast aan twee pijlers. Ten eerste ons eigen energieverbruik omlaag brengen en daarvoor zo snel mogelijk maatregelen bedenken en er de financiële middelen voor vrijmaken. Ten tweede geen windmolens in ons waardevol cultuurlandschap. Lang werd er gediscussieerd, geschorst en uiteindelijk gestemd. De fracties van CDA, VVD, SP en D66 hebben voorlopig de discussie over het plaatsen van windmolens vijf jaar uitgesteld, zodat alle aandacht gevestigd kan worden op het omlaag brengen van ons eigen energieverbruik. Tot slot werd de Jaarrekening 2016 goedgekeurd. Ook kon de raad instemmen met de benoeming van de heer M. Hollander als nieuwe raadsgriffier. De fractie van D66 wenst hem veel succes en plezier met deze nieuwe uitdaging. Tot slot werd nog even stilgestaan bij het afscheid van de heer J. Kortschot als tijdelijk PvdA-raadslid.
Voor meer informatie zie ook: www.D66winterswijk.nl

Videoverslag en besluiten raadsvergadering

naar boven

Het videoverslag van deze raadsvergadering kunt u terugzien op http://winterswijk.raadsinformatie.nl. Daar kunt u ook videoverslagen van eerdere raadsvergaderingen bekijken. De besluitenlijst kunt u vinden op www.winterswijk.nl/bis/Raad/Vergaderingen_gemeenteraad.

Officiële bekendmakingen

Officiële bekendmakingen in het digitale gemeenteblad op de website www.officielebekendmakingen.nl

naar boven

Wij publiceren de officiële bekendmakingen in het (digitale) Gemeenteblad op de website officielebekendmakingen.nl/

In dit Gemeentenieuws verschijnen alleen de titels van bekendmakingen. De volledige bekendmakingen worden uitsluitend digitaal gepubliceerd. Op grond van de wet zijn er wel bekendmakingen die niet digitaal maar nog steeds in een huis-aan-huisblad of krant moeten worden bekendgemaakt. Dat zijn echter uitzonderingen. Op officielebekendmakingen.nl kunt u zoeken naar publicaties in de gemeente Winterswijk. Publicaties van de gemeente Winterswijk kunt u op deze website vinden onder de publicaties in het Gemeenteblad en/of de Staatscourant.

E-mailservice

Wilt u de bekendmakingen automatisch per e-mail ontvangen, dan kunt u zich aanmelden voor de e-mailservice via de website overheid.nl. U ontvangt dan alle bekendmakingen in uw mailbox.

Meer informatie

Op de pagina 'Bekendmakingen' op deze website vindt u meer informatie over de officiële bekendmakingen.

Aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen

naar boven

Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning

De aanvragen en meldingen voor omgevingsvergunningen bouwen, kappen, milieu en bestemmingsplannen en sloop- en kapmeldingen vindt u op www.officielebekendmakingen.nl.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning kappen

•    Bargerkempke 13

Verleende omgevingsvergunning kappen

•    Albert Schweitzerlaan 30
•    nabij Harkelsweg 2
•    Roskampweg 7
•    Schimmelpennincklaan

Verleende omgevingsvergunning bouwen

•    Leeghwaterweg 2

Wet Milieubeheer activiteitenbesluit

Bekendmaking ingekomen melding als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer – zaaknr. 133707

Het college van burgemeester en wethouders heeft een melding Activiteitenbesluit geaccepteerd voor de locatie Vredenseweg 142-144 in Winterswijk. De melding en de bijbehorende bijlagen ligt vanaf 12 juli 2017 gedurende twee weken op verzoek ter inzage bij de receptie, Stationsstraat 25. Deze bekendmaking is uitsluitend informatief. Het is niet mogelijk bezwaren tegen deze melding in te dienen.

Ruimtelijke Ordening

•    Ontwerpbestemmingsplan Boterstraat

Verkeer

naar boven

Aanvraag toewijzing gehandicaptenparkeerplaats

Ten behoeve van bewoner:
•    Thorbeckestraat 115

Algemene Plaatselijke Verordening

naar boven

•    Vergunnings-/ontheffingsaanvraag evenement Braderie op 4 augustus 2017, centrum Winterswijk.
•    Vergunnings-/ontheffingsaanvraag evenement Zomer in Gelderland op 7 augustus 2017, Hilteweg 3.
•    Vergunnings-/ontheffingsaanvraag Buurtfeest Emmastraat op 10 september 2017 van 12.00 tot 20.00 uur.

Mediation

naar boven

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen een besluit kan mediation soms uitkomst bieden. Er wordt dan geprobeerd om onder begeleiding van een neutrale persoon, de mediator, tot een oplossing te komen. Er zal dan worden bekeken of mediation in uw geval geschikt is. Indien gekozen wordt voor mediation wordt de bezwaarprocedure zolang stilgelegd. Meer informatie over mediation kunt u vinden op www.winterswijk.nl.

Ter inzage

naar boven

U kunt de plannen, vergunningsaanvragen en verordeningen inzien bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. De openingstijden zijn op maandag van 9.00 tot 19.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt ook een afspraak maken via ons algemene telefoonnummer (0543) 543 543.

Besluiten van het college van B en W

naar boven

Op 27 juni 2017 heeft het college besloten over de volgende onderwerpen:
1.    Verkoop kavel industriegrond aan de Buys Ballotstraat 14

Op 4 juli 2017 heeft het college besloten over de volgende onderwerpen:
1.    Financiële evaluatie Reserve Sociaal Domein
2.    Programmaraadbesluit over wederzijdse finale kwijting tussen GovUnited en Green Valley
3.    Jaarverslag 2016 Commissie Bezwaarschriften
4.    Algemeen Bestuur Hameland d.d. 6 juli 2017
5.    Financieel en inhoudelijk jaarverslag 2016 van Achterhoek VO
6.    Aanvullende subsidieaanvraag Winterswijkse Uitdaging betreffende Vrijwilligerspunt Winterswijk 2017
7.    Vergadering Algemeen Bestuur GGD Noord- en Oost Gelderland d.d. 6 juli 2017

Zomerreces college

In de weken 29, 30 en 31 (oftewel op de dinsdagen 18 juli, 25 juli en 1 augustus 2017) zijn er geen collegevergaderingen. De eerste B&W-vergadering na de vakantie is op dinsdag 8 augustus 2017. Tijdens de vakantieperiode neemt het college uitsluitend besluiten waarover niet vergaderd hoeft te worden, zogenaamde parafenbesluiten.
 
Voor de inhoud van de besluiten verwijzen wij u naar onze website www.winterswijk.nl