Gemeentenieuws 21 augustus 2018

Met onder andere Samen genieten van Volksfeest, Winkie defilé, tijdelijke verkeersmaatregelen Volksfeest 2018, ZOOV School is er weer klaar voor, bewaakte fietsenstalling Volksfeest.

Hieronder vindt u diverse links naar de betreffende onderdelen van het gemeentenieuws.

Samen genieten van Volksfeest

naar boven

Nog even en dan gaan we met elkaar feest vieren. Traditiegetrouw staat Winterswijk het laatste weekend van augustus altijd geheel in het teken van het Volksfeest en het bloemencorso.

Vier dagen lang gaan we met elkaar genieten van de activiteiten en de unieke sfeer van dit prachtige festijn. Het is ook echt een moment dat Winterswijkers veel (oude) vrienden en bekenden terug zien in hun woonplaats. Met en van elkaar genieten staat hoog in het vaandel tijdens het feest.

Ook dit jaar biedt het Volksfeest een uitgebreid en gevarieerd aanbod. Er is vertier voor jong en oud. Op het programma staan onder andere het Corso in Concert, het bloemencorso, vogelschieten, kinderspelen en diverse muziekbandjes. Voor mij persoonlijk blijft het afmelden van de muziekvereniging in de tent echt het hoogtepunt, ik hoop jullie daar samen te mogen begroeten. Echt een programma om samen van te genieten en te vieren.

Het is echt bijzonder om te ervaren dat burgers, het bedrijfsleven, verenigingen en de gemeente samen zorgen om er een geslaagd feest van te maken. Waar saamhorigheid, een goede sfeer en gezelligheid voorop staan.

Nu al wil ik het bestuur en de vrijwilligers van de Vereeniging Volksfeest Winterswijk en alle sponsoren bedanken voor hun inzet. Door hun tijd en energie zorgen zij voor een kleurrijk en uniek evenement.

Samen maken we er in Winterswijk een fantastisch feest van!

Burgemeester van Winterswijk
Joris Bengevoord

Winkie defilé

naar boven

Met veel lawaai en vrolijkheid trok een lange stoet kinderen vorige week door het centrum van Winterswijk. Bij het oude raadhuis was een korte pauze om te zwaaien naar burgemeester Bengevoord, wethouder Wim Aalderink en gemeentesecretaris Alwin Oortgiesen. Daarna ging de optocht richting kinderstad Winkie.

Samen bouwen

Tijdens Winkie zijn kinderen volop in de weer om samen een mooie stad te bouwen. Een grote groep vrijwilligers leidt alles in goede banen en zorgt voor een onvergetelijke week. Winkie kent een Kleuter- en Kinderstad. Beide steden zijn ingedeeld in wijken.

Burgemeesters Winkie

De dinsdag is altijd een belangrijke dag tijdens de Winkie week. Burgemeester Bengevoord van de gemeente Winterswijk installeert dan officieel de Winkie burgemeesters. Onder luid applaus kreeg de Kinderstad burgemeester Bo de Winkie ambtsketen omgehangen door burgemeester Bengevoord. Bo is leerling van Bargerpaske. Dit is de school waar ook Bengevoord op heeft gezeten. Bij Kleuterstad is Yare burgemeester. Na het officiële gedeelte werd met elkaar uit volle borst het WinkieLied gezongen.

Programma

Winkie week staat bol van de activiteiten. De kinderen worden getrakteerd op een leuk programma vol afwisseling.  In de succesprogrammering van Winkie werden en worden elk jaar kleine aanpassingen gedaan. Maar het huttenbouwen is echt het hoofdthema waar het omdraait tijdens Winkie.

Tijdelijke verkeersmaatregelen Volksfeest 2018

naar boven

In verband met de kermis en het Volksfeest gelden er vanaf maandag 20 augustus tijdelijke verkeersmaatregelen. Ook geldt er op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus voor een groot deel van het centrum een fietsverbod.
Uitgebreide informatie vindt u op onze website

Gemeentekantoor tijdens Volksfeest gesloten

naar boven

Op vrijdag 24 augustus is het kantoor van de gemeente Winterswijk gesloten. Vanaf maandag 27 augustus kunt u weer bij ons terecht. U kunt ons telefonisch bereiken via (0543) 543 543. De openingstijden zijn op maandag van 09.00 tot 19.00 uur en op de dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Milieubrengstation ROVA tijdens Volksfeest gesloten

naar boven

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus is het ROVA-milieubrengstation aan de Leeghwaterweg 10 in Winterswijk gesloten in verband met het jaarlijkse Volksfeest in Winterswijk. Vanaf woensdag 29 augustus  tussen  12.00 en 16.00 uur kunt u weer bij het milieubrengstation terecht.  Het Volksfeest heeft geen invloed op de afvalinzameling.

ZOOV School is er weer klaar voor

naar boven

De zomervakantie zit er bijna op. Ook in het nieuwe schooljaar brengt ZOOV School leerlingen uit de Achterhoek naar school. Leerlingen die niet op eigen gelegenheid naar school kunnen, reizen met een taxi van ZOOV School naar en van school. Vaak samen met andere kinderen. Afgelopen week hebben ouders en leerlingen alle informatie die voor het vervoer in nieuwe schooljaar nodig is, in de brievenbus ontvangen. Zoals de ophaal- en thuisbrengtijden en de naam van de chauffeur. Vlak voor de start van het nieuwe schooljaar neemt de chauffeur met de ouders van de leerlingen contact op, voor een nadere kennismaking. Heeft u deze brief nog niet ontvangen en reizen uw kinderen wel met ZOOV School? Neemt u dan contact op met uw gemeente, (0543) 543 543.

Naast het leerlingenvervoer verzorgt ZOOV het vervoer voor medewerkers van Werkbaan Oost en Laborijn (in Aalten) via ZOOV Werk. Daarnaast verzorgt ZOOV het Wmo-vervoer via ZOOV Op Maat. Dit doet ZOOV voor de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk. Kijk voor meer info op www.zoov.nl of volg ZOOV op Facebook en Twitter (@zoovnl).

Bewaakte fietsenstalling tijdens Volksfeest

naar boven

Dit jaar kan tijdens het Volksfeest weer gebruik worden gemaakt van een bewaakte fietsenstalling. Deze bevindt zich in de zogenaamde blikbak dat wil zeggen het lager gelegen parkeerterrein aan de Wheme (schuin tegenover de Zonnebrinkkerk). De bewaakte fietsenstalling is in 2016 bij wijze van proef voor het eerst ingesteld en hiervoor was direct veel belangstelling. Vorig jaar was er al een stijging van het aantal bezoekers dat van de fietsenstalling gebruik maakt. Daarom is er ook dit jaar weer een bewaakte fietsenstalling in de “blikbak”.  

Deze bewaakte fietsenstalling is op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus geopend van 10.00 tot 01.30 uur en wordt beheerd door twee verenigingen, te weten Penta Winterswijk op vrijdag en tafeltennisvereniging SMD op zaterdag. De kosten van de bewaakte fietsenstalling bedragen € 2,- per fiets en de opbrengst is volledig bestemd voor de beherende verenigingen. Zij zorgen ervoor dat uw fiets de gehele dag (tot uiterlijk 01.30 uur) wordt bewaakt. Buiten de openingstijden is het stallen van fietsen op deze locatie op eigen risico.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

naar boven

Kloksteeg

In verband met het jaarlijkse muziekevenement bij de Skinny Binny Club tijdens het Volksfeest Winterswijk is de Kloksteeg vanaf de Skinny Binny Club van woensdag 22 tot en met dinsdag 28 augustus afgesloten voor alle verkeer. Het evenement vindt grotendeels plaats op privéterrein.

Anemoonstraat

In verband met een kraanwerkzaamheden is tot en met 21 september 2018 de Anemoonstraat ter hoogte van huisnummer 24 afgesloten. Er wordt geen omleiding aangegeven.

Weverstraat

In verband met herinrichtingswerkzaamheden is de Weverstraat van dinsdag 28 augustus tot en met vrijdag 5 oktober  gesloten verklaard voor al het verkeer.

Kloosterstraat en Beuzenes

In verband met herinrichtingswerkzaamheden zijn de Kloosterstraat en Beuzenes van maandag 20 augustus tot en met vrijdag 19 oktober gesloten verklaard voor verkeer.

Gosselinkweg Woold, Winkelstegge en Droppersweg

In verband met het School- en Volksfeest Woold zijn van donderdag 30 augustus 19.30 uur tot en met zaterdagnacht  1 september 01.00 uur de volgende wegen afgesloten voor alle verkeer:

  • Gosselinkweg tussen Oude Bocholtsebaan en Schoolweg/ Boveltweg/Meerdinkweg
  • Winkelstegge tussen Oude Bocholtsebaan en Droppersweg
  • Droppersweg tussen Winkelstegge en Gosselinkweg

Raetmansweg

In verband met het Ratumse volksfeest 2018 is de Raetmansweg tussen de Ratumseweg en de Rotweg afgesloten voor alle verkeer van vrijdag 31 augustus 08.00 uur tot en met zondag 2 september 2018 08.00 uur. Een omleiding is mogelijk via de Rotweg en Ratumseweg.

Huppelseweg

In verband met het evenement Trekkertrek  is de Huppelseweg op zondag 2 september gesloten verklaard voor bestuurders. Tevens geldt er een snelheidsbeperking op de Waliënseweg tussen de Meddosestraat en Huppelseweg.

Officiële bekendmakingen

Officiële bekendmakingen in het digitale gemeenteblad op de website www.officielebekendmakingen.nl

naar boven

Wij publiceren de officiële bekendmakingen in het (digitale) Gemeenteblad op de website officielebekendmakingen.nl/

In dit Gemeentenieuws verschijnen alleen de titels van bekendmakingen. De volledige bekendmakingen worden uitsluitend digitaal gepubliceerd. Op grond van de wet zijn er wel bekendmakingen die niet digitaal maar nog steeds in een huis-aan-huisblad of krant moeten worden bekendgemaakt. Dat zijn echter uitzonderingen. Op officielebekendmakingen.nl kunt u zoeken naar publicaties in de gemeente Winterswijk. Publicaties van de gemeente Winterswijk kunt u op deze website vinden onder de publicaties in het Gemeenteblad en/of de Staatscourant.

E-mailservice

Wilt u de bekendmakingen automatisch per e-mail ontvangen, dan kunt u zich aanmelden voor de e-mailservice via de website overheid.nl. U ontvangt dan alle bekendmakingen in uw mailbox.

Meer informatie

Op de pagina 'Bekendmakingen' op deze website vindt u meer informatie over de officiële bekendmakingen.

Aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen

naar boven

Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning

De aanvragen en meldingen voor omgevingsvergunningen bouwen, kappen, milieu en bestemmingsplannen en sloop- en kapmeldingen vindt u op www.officielebekendmakingen.nl.

Verleende omgevingsvergunning bouwen

  • De Bank 6
  • Joost van den Vondelstraat 377
  •  Kremerweg 2
  • Lekstraat 11
  • Schoolweg 16 en 18

Verleende omgevingsvergunning monument

  • Wooldseweg 127

Mediation

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen een besluit kan mediation soms uitkomst bieden. Er wordt dan geprobeerd om onder begeleiding van een neutrale persoon, de mediator, tot een oplossing te komen. Er zal dan worden bekeken of mediation in uw geval geschikt is. Indien gekozen wordt voor mediation wordt de bezwaarprocedure zolang stilgelegd. Meer informatie over mediation kunt u vinden op www.winterswijk.nl.

Ter inzage

U kunt de plannen, vergunningsaanvragen en verordeningen inzien bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. De openingstijden zijn op maandag van 9.00 tot 19.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt ook een afspraak maken via ons algemene telefoonnummer (0543) 543 543.

Besluiten van het college van B en W

naar boven

In verband met het zomerreces van het college zijn er momenteel geen besluitenlijsten.

Voor de inhoud van de besluiten verwijzen wij u naar de pagina https://www.winterswijk.nl/Bestuur_Organisatie/College_van_B_en_W/Besluitenlijsten_college

Uitgelicht