Nieuwsberichten over Winterswijk

• Gemeente Winterswijk vervangt laanbomen 19 november 2018

Het buitengebied van Winterswijk is een nationaal landschap. Een prachtig coulissenlandschap dat recreatief erg aantrekkelijk is met hierin veel lanen met oude bomen. Deze lanen vervullen een belangrijke rol in het landschap vanwege de cultuurhistorische en ecologische functie.

Vanwege de ouderdom neemt de vitaliteit van een deel van de lanen af en heeft de gemeente in deze lanen de laatste jaren de slechte bomen al verwijderd. Gevolg hiervan is dat lanen onderbroken raken en dreigen te verdwijnen.
    In dit artikel vertellen we u graag meer over het plan voor de vervanging van deze bomen.

• Achterhoek haalt € 20 miljoen binnen via regio deal 16 november 2018

Het Rijk honoreert de Achterhoek met € 20 miljoen. Daarmee krijgt de regio een mooi bedrag waarmee een goede start kan worden gemaakt met de Achterhoek Agenda2030. Het voorstel van de Achterhoek is 1 van de 12 die door het Rijk zijn gehonoreerd (van in totaal 88 regio’s die voorstellen voor de Regio Deal hebben ingediend).

• Ondernemers in het zonnetje gezet tijdens ‘Dag van de Ondernemer’ 16 november 2018

Vandaag is het de ‘Dag van de Ondernemer’, een initiatief van MKB-Nederland die vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet. De gemeente Winterswijk vindt dat ook en ondersteunde dit initiatief door vier Winterswijkse ondernemers te bedanken voor hun inzet.

• Drie vacatures 15 november 2018

Wij zijn op zoek naar drie nieuwe collega's: een manager Welzijn & Zorg, een schrijfcoach en een vergunningverlener bouw.

• Persverklaring naar aanleiding van motie Laçin 14 november 2018

De Tweede Kamer heeft dinsdag 13 november de motie van Kamerlid Laçin aangenomen. Deze motie gaat ook de gemeente Winterswijk aan vanwege de verondieping van de kleiput. Op deze pagina leest u onze persverklaring naar aanleiding van deze motie.