Nieuwsberichten over Winterswijk

• Gladheidbestrijding

ROVA verzorgt de gladheidbestrijding in opdracht van de gemeente Winterswijk. De gladheid wordt zoveel mogelijk preventief bestreden. Enkele uren voordat er gladheid verwacht wordt, kunnen de strooiers al de weg op.

• Burgemeester Bengevoord Beste Bestuurder kleine gemeente 2018 17 januari 2019

Burgemeester Joris Bengevoord is uitgeroepen tot Beste Bestuurder kleine gemeente 2018. Vandaag ontving hij de prestigieuze prijs uit handen van Maarten Schurink (secretaris generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) tijdens het Binnenlands Bestuur event KOMPAS 2019 in Theater Het Speelhuis in Helmond.

• Uw kind aanmelden voor de basisschool 17 januari 2019

Vanaf het moment dat uw kind drie jaar wordt, kan hij/zij aangemeld worden voor een plek op een basisschool. Dit met de bedoeling om daar vanaf het moment dat hij/zij vier jaar wordt, te beginnen. Ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van drie jaar ontvangen dit jaar voor het eerst geen oproep meer via de gemeente om hun kind(eren) aan te melden voor het basisonderwijs in Winterswijk. Ouders/verzorgers kunnen voortaan zelf contact leggen met de basisschool van hun voorkeur en de aanmelding van hun kind(eren) rechtstreeks met de school te regelen.

• Armoedevrij Winterswijk; doet u mee? 15 januari 2019

Armoedevrij Winterswijk 2040! Hier gaan we in Winterswijk mee aan de slag. Mogelijk heeft u er al over gelezen. De komende maanden gaan we hierover gesprekken aan met Winterswijkers; van jong tot oud! We horen graag hoe iedereen denkt over armoede. Wat is het eigenlijk? En hoe ziet een armoedevrij Winterswijk er in 2040 uit? En… kun je armoede eigenlijk doorbreken? Zo ja, wat zouden we dan moeten doen? We horen graag uw mening, tips en adviezen.

• Gemeentenieuws 15 januari 2019 15 januari 2019

Met onder andere geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst, 500e match voor 'Aan de slag', data(buurt)bijeenkomsten over Armoedevrij Winterswijk, dialoogbijeenkomst Omgevingsvisie Buitengebied.