Nieuws RSS icoon

Nieuwsberichten over Winterswijk

• Aanwijzing koopzondagen 2020

22 januari 2020

Op grond van artikel 4 van de Winkeltijdenverordening Winterswijk 2014 hebben burgemeester en wethouders bij besluit van 14 januari 2020 voor 2020 de volgende koopzondagen aangewezen.

• Gemeentenieuws 21 januari 2020

21 januari 2020

Met onder andere onthulling Holocaustmonument Levenslicht, onderzoek naar toekomst van recreatieparken, informatieavond actualisatie archeologiebeleid, illegale lozingen, scheidingsloket, wijzigingen tarieven persoonsgebonden budgetten.

• Nieuwe vacatures: toezichthouder en coördinator buurtsportcoaches

20 januari 2020

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's. Team Handhaving zoekt een toezichthouder bouwen en ruimtelijke ordening. Daarnaast zijn we op zoek naar een coördinator buurtsportcoaches. Heeft u interesse? Reageer dan uiterlijk 2 februari 2020.

• Illegale lozingen

15 januari 2020

Gemeente Winterswijk en Waterschap Rijn en IJssel zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het transport en goede verwerking van afvalwater in Winterswijk. De gemeente draagt zorg voor het transport van het afvalwater via de riolering en het waterschap zuivert dit vervolgens in de rioolwaterzuivering. Illegale lozingen (bijvoorbeeld van mest, olie of chemische stoffen) op het water in sloten of op de riolering zorgen voor vervuiling en verstoring van het zuiveringsproces in de rioolwaterzuivering. Zowel de handhavers van de gemeente en waterschap zijn dan ook regelmatig in de buurt om illegale lozingen op te sporen, ook in het weekend en buiten kantoortijden. Wim Meuleman, handhaver bij de gemeente Winterswijk, vertelt meer over illegale lozingen en de gevolgen voor het milieu.

• Onthulling Holocaustmonument Levenslicht in Winterswijk

15 januari 2020

Op zondag 26 januari onthult burgemeester Joris Bengevoord het tijdelijke lichtmonument Levenslicht ter nagedachtenis aan de Holocaust. De onthulling vindt plaats om 19.30 uur bij het herdenkingsmonument op het Mevr. Kuipers-Rietbergplein. Alle inwoners van Winterswijk zijn hierbij van harte welkom.