Langer thuis in Winterswijk? Vraag de Blijverslening aan.

Heeft u plannen om te verbouwen, zodat u nog lang en prettig in uw huis kunt blijven wonen? Of wilt u kleinere verbeteringen doorvoeren, waardoor uw huis nog veiliger en comfortabeler wordt? Vanaf 1 januari 2018 kunt u daarvoor de ‘Blijverslening’ aanvragen.

Deze lening met gunstige voorwaarden is bedoeld voor de financiering van woningverbeteringen die uw huis levensloopbestendig maken.

De ‘Blijverslening’ is er speciaal voor mensen die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen en daar ook in willen investeren. De lening is niet aan leeftijd gebonden. Ook kunnen woningaanpassingen voor bijvoorbeeld een inwonend gezinslid ermee worden gefinancierd. U kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van een traplift, het weghalen van drempels of het creëren van de slaapkamer op de begane grond. In totaal wordt er een bedrag van € 500.000,00 beschikbaar gesteld via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Uw woning duurzamer maken?

De ‘Blijverslening’ kunt u ook aanvragen voor duurzame aanpassingen aan uw woning. Ten hoogste 20% van het te lenen bedrag kunt u aan verduurzaming van uw woning besteden.

Voorwaarden en kenmerken Blijverslening

•    Eigenaar en bewoner van een woning in de gemeente Winterswijk;
•    Uitvoering van ten minste één maatregel van de vastgestelde maatregelenlijst;
•    Leenbedrag tussen de € 2.500,00 en € 50.000,00;
•    Looptijd lening 10 en 20 jaar;
•    Toets kredietwaardigheid door Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten;
•    Huidige rente 1,6%. Rente wordt vastgesteld op datum van binnenkomst aanvraag.

Aanvraag ‘Blijverslening’ indienen

Om in aanmerking te komen voor de Blijverslening legt u als eerste contact met de gemeente Winterswijk. De gemeente toets of uw aanvraag voldoet aan alle voorwaarden. Voldoet deze aanvraag, dan ontvangt u van de gemeente een tweede aanvraagformulier voor de daadwerkelijke Blijverslening. Deze dient u zelf in te dienen bij de SVn. De SVn toets de kredietwaardigheid en gaat over tot al dan niet verstrekken van de lening.

Om te weten te komen of u in aanmerking komt voor de ‘Blijverslening’ of voor meer informatie, kunt u contact leggen met de heer E. Rouw (Beleidsadviseur Wonen). U kunt daarvoor een e-mail sturen naar gemeente@winterswijk.nl of telefonisch contact leggen via nummer (0543) 543 543. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Logo SVN

Geld lenen kost geld