Eerste afvalbakken met Mondriaan-uitstraling teruggeplaatst in centrum

Begin april zijn veel afvalbakken in het centrum tijdelijk verwijderd in verband met het aanbrengen van een nieuwe opvallende uitstraling in de vorm van het kleurenpallet van Mondriaan.
Uit onderzoek is gebleken dat een opvallende afvalbak eerder gevonden wordt en er toe leidt dat er minder zwerfafval op de grond belandt.

Besluit college van burgemeester en wethouders

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten veel afvalbakken in het centrum een Mondriaan uitstraling te geven zodat de afvalbakken beter opvallen. Tevens worden op veel afvalbakken peukenbakken aangebracht. Een peukenbak is een opvangbak voor sigarettenas en peuken, die aan de zijkant van de afvalbak gemonteerd worden. Het doel van het aanbrengen van deze peukenbakken is het verminderen van peuken op straat, in goten en op randen van de afvalbakken.

Eerste afvalbakken teruggeplaatst

De werkzaamheden worden in meerdere stappen uitgevoerd en de eerste lichting afvalbakken is inmiddels beplakt en teruggeplaatst in het centrum.
Deze week wordt de tweede lichting afvalbakken verwijderd en beplakt. Naar verwachting worden deze bakken eind mei weer teruggeplaatst en zijn daarmee de werkzaamheden afgerond.

Afvalbakken Mondriaan uitstraling