Expositie Parels van de Achterhoek in gemeentekantoor

De portretten uit het boek Parels van de Achterhoek zijn nog tot en met 18 april te bekijken in de hal van het gemeentekantoor van de gemeente Winterswijk. Voor het boek zijn twintig mensen geselecteerd voor een portret. De verhalen van Achterhoekers zijn opgetekend door Erik Hagelstein. Fotograaf Jessica de Lepper verzorgde de fotografie.

Rolmodellen met doorzettingsvermogen

De personen in het boek zijn echt rolmodellen die bewijzen dat je met talent en doorzettingsvermogen ver kunt komen. Allemaal hebben ze de volgende vraag voorgelegd gekregen: heb je in je carrière last of gemak gehad van je afkomst?

De samenstellers van het boek zien de expositie graag als een reizend circus door de Achterhoek gaan. Om zo inspirerende verhalen en gezichten van deze bijzondere parels niet onopgemerkt te laten gaan. De gemeente Winterswijk biedt de hal van het gemeentekantoor aan als podium om de portretten van de Parels van de Achterhoek te presenteren.

Veel achternamen van de parels eindigen op ink of ing. Ontstaan uit namen van boerderijen, erven of woonplaatsen. Echt Achterhoeks dus. De geportretteerden wonen niet allemaal meer in de Achterhoek, maar koesteren hun onbezorgde jeugd in een mooie streek.

De uitgave Parels van  de Achterhoek is met ondersteuning van Stichting PakAn tot stand gekomen. Deze stichting begunstigt initiatieven die de leefbaarheid in de Achterhoek te vergroten. Schrijver en fotograaf zijn geboren en getogen Achterhoekers en wonen in Doetinchem.

“Echt mooi om deze doorzetters uit de Achterhoek zichtbaar te hebben in onze gemeente”, laat burgemeester Bengevoord weten. “Hun verhaal kan bezoekers aan de expositie inspireren om hun droom waar te maken.

Openingstijden expositie

De expositie is gratis te bekijken tot en met 18 april 2018 tijdens openingstijden van het gemeentekantoor.

Parels van de Achterhoek

Auteur Erik Hagelstein (links), burgemeester Bengevoord, fotograaf Jesscia de Lepper

 

 


Uitgelicht