Tijdelijke verkeersmaatregelen Volksfeest 2018

In verband met het Volksfeest van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus zijn een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht.

Tijdelijke verkeersmaatregelen Volksfeest 2018

In verband met de kermis en het Volksfeest zijn de volgende straten afgesloten van maandag 20 augustus tot en met dinsdag 28 augustus:

• Balinkesstraat
  • Jeugdkerkstraat
  • Burgemeester Bosmastraat tussen Beukenhorstweg en Torenstraat
  • Torenstraat
  • Markt
  • Mevrouw  Kuipers Rietbergplein
  • Schoolstraat tussen Jonendwarsstraat en Wierengastraat
  • Wierengastraat

In verband met de kermis wordt van maandag 20 augustus tot en met dinsdag 28 augustus éénrichtingverkeer ingesteld op de Beukenhorstweg van Burgemeester Bosmastraat richting Balinkesstraat en wordt het éénrichtingverkeer opgeheven op de Schoolstraat en Jonenstraat.

Om het centrum goed bereikbaar te houden voor hulpdiensten zijn op grond van art. 2 van de Wegenverkeerswet resp. 2.31 van de APV de volgende straten gesloten voor (brom-)fietsen en is in deze straten het plaatsen van (brom-)fietsen verboden op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus:

• Misterstraat tussen Roelvinkstraat en Markt
  • Bossesteeg en Satinksplas
  • Spoorstraat tussen Kloksteeg en Wooldstraat
  • Wooldstraat
  • Weurden tussen Dingstraat en Wooldstraat
  • Willinkstraat
  • Ratumsestraat tussen Weeninkpad en Markt
  • Nieuwstraat
  • Meddosestraat tussen Sellekamp en Markt
  • Balinkesstraat
  • Burgemeester Bosmastraat tussen Beukenhorstweg en Torenstraat
  • Markt
  • Jeugdkerkstraat
  • Mevrouw Kuipers Rietbergplein
  • Torenstraat
  • Wierengastraat

Dit fietsverbod houdt in dat het verboden is om in deze straten te fietsen, een fiets mee te nemen en een fiets te stallen. Het fietsverbod is ingesteld om in de genoemde straten hinder van fietsen te voorkomen en te voorkomen dat de doorgang voor het publiek en noodverkeer door gestalde fietsen gehinderd wordt. Waar nodig zullen fietsen verwijderd worden.

Extra fietsstallingsplaatsen

In samenwerking met de Vereeniging Volksfeest zorgt de gemeente voor extra fietsstallingsplaatsen op de volgende locaties:

• parkeerterrein Sellekamp
  • trottoir Weeninkpad en grasveld Scholtenbrug
  • parkeerterrein Spoorstraat
  • trottoir Roelvinkstraat (zijgevel HEMA)
  • parkeerterrein Jeugdkerkstraat
  • parkeerterrein Beukenhorstweg (achter oude gemeentehuis)

Naast deze extra fietsstallingsplaatsen is er een bewaakte fietsenstalling in de blikbak op de Wheme. Tegen een vergoeding van € 2,- per fiets kunt u hier uw fiets bewaakt stallen tussen 11.00 en uiterlijk 01.30 uur ’s nachts.

In verband met het bloemencorso zijn op vrijdag 24 augustus van 07:30 tot 11:30 uur en zaterdag 25 augustus van 08:30 tot 11:00 uur de volgende straten afgesloten:

• Gasthuisstraat tussen Tuunterstraat en Misterstraat
  • Landbouwstraat tussen Silostraat en Misterstraat
  • Misterweg/Misterstraat tussen Europalaan en Gasthuisstraat
  • Stationsstraat
  • Kleine Parallelweg tussen Spoorstraat en Scheringstraat
  • Dingstraat tussen Kleine Parallelweg en Roelvinkstraat
  • Weurden tussen Inslagstraat en Dingstraat

In verband met de jurering van het corso is op vrijdag 24 augustus van 09:00 tot 13:00 uur de Stationsstraat afgesloten in beide richtingen.

Tijdens het passeren van het corso zijn op vrijdag 24 augustus tussen 09:00 en 11:30 de volgende wegen afgesloten:

• Dingstraat
  • Zonnebrink
  • Vredensestraat
  • Singelweg
  • Groenloseweg tussen Ravenhorsterweg en Haitsma Mulierweg
  • Haitsma Mulierweg
  • Gasthuisstraat

Tevens geldt een parkeerverbod aan beide zijden van de Haitsma Mulierweg op vrijdag 24 augustus tot 12:00 uur.

Tijdens het passeren van het corso zijn op zaterdag 25 augustus tussen 10:00 en 12:00 de volgende wegen afgesloten:

• Dingstraat
  • Zonnebrink tussen Dingstraat en Laan van Hilbelink
  • Laan van Hilbelink
  • Hortensialaan
  • Kloetenseweg tussen Hortensialaan en Acacialaan
  • Acacialaan
  • Vredenseweg
  • Singelweg
  • Groenloseweg tussen Ravenhorsterweg en Prins Hendrikstraat

Op beide dagen wordt tijdelijk tussen 10.00 en 12.00 uur het éénrichtingverkeer op de Weverstraat (tussen de Inslagstraat en de inrit van het parkeerterrein naast de supermarkt) opgeheven.
Tevens geldt een parkeerverbod aan beide zijden van de Laan van Hilbelink tussen Zonnebrink en Hortensialaan op zaterdag 25 augustus tot 12:00 uur.

In verband met de kinderspelen en diverse evenementen zijn van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 26 augustus de volgende straten afgesloten:

• Wehme (tussen Ratumsestraat en Zonnebrink
  • parkeerterrein tussen Wehme en Zonnebrink (‘blikbak’)

Tevens geldt op deze dagen een parkeerverbod voor de Wheme.

Omleiding lijn 73 Arriva

Vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus vervallen de onderstaande haltes tot 15.00 uur van lijn 73:

• Jaspersweg
  • De Harmonie
  • De Peperbus
  • Vredensehof
  • Kloetenseweg
  • Pelkwijk
  • De Driemark
  • Busstation

Tijdelijke Haltes:

Verwezen wordt naar halte Winterswijk ziekenhuis