Aanwijzing koopzondagen 2019

Op grond van artikel 4 van de Winkeltijdenverordening Winterswijk 2014 kunnen burgemeester en wethouders maximaal 14 koopzondagen per jaar aanwijzen.

Deze koopzondagen kunnen per afzonderlijk gebiedsdeel van de gemeente aangewezen worden. Als gebiedsdelen van de gemeente worden in dit verband aangemerkt: het centrum (het gebied binnen het tangent), het overige deel van de bebouwde kom en de verschillende buurtschappen.

Op grond van artikel 2 van de Winkeltijdenverordening geldt al een vrijstelling voor de volgende feestdagen: tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag en tweede Kerstdag (alle dagen van 10.00 tot 20.00 uur). Voor deze feestdagen hoeft daarom geen aparte vrijstelling te worden aangevraagd.

Verder mogen supermarkten, slagers, bakkers en groentewinkels op alle zondagen en op de bovengenoemde feestdagen geopend zijn.

Alvorens tot aanwijzing van de koopzondagen voor het jaar 2019 te besluiten, kunnen winkelbedrijven en belangenorganisaties van winkelbedrijven hun wensen met betrekking tot deze aanwijzing aan burgemeester en wethouders kenbaar te maken. Dit kan schriftelijk of via e-mail gemeente@winterswijk.nl en is mogelijk tot 8 december aanstaande.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij de heer Geert  Krosenbrink van het team Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefonisch bereikbaar op (0543) 543 543.

 

Uitgelicht