Zorgkompas blijft hulp bij huishouden leveren

Zorgkompas heeft bij de gemeenten aangegeven dat zij de huishoudelijke hulp blijft leveren zolang nodig is en op zoek gaat naar een andere overnamekandidaat.

Zorgkompas heeft de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Oost Gelre en Winterswijk begin september geïnformeerd over een voorgenomen beëindiging van haar werkzaamheden. Per  8 oktober 2018 zou de hulp mogelijk worden overgenomen door een andere zorgaanbieder; De Nieuwe Zorg Thuis. Gisteren werd duidelijk dat de beoogde overdracht van onderneming niet doorgaat.

Medewerkers van Zorgkompas bieden momenteel huishoudelijke hulp bij zo’n 1.250 cliënten in de Achterhoek. Voor de gemeenten is continuïteit van zorg aan deze cliënten en behoud van werkgelegenheid van betrokken medewerkers van groot belang. Cliënten worden per brief door Zorgkompas geïnformeerd over het voortzetten van de hulp.