April

 • Rioolwaterzuivering Winterswijk overbelast

  26 april 2019

  De rioolwaterzuivering in Winterswijk is sinds afgelopen weekend overbelast doordat een extra zware vuillast blijft binnenkomen. Dit komt mogelijk door een illegale lozing in het rioolstelstel. Feit is dat de zuivering hierdoor niet optimaal zijn werk kan doen en er na het afvalzuiveringsproces teveel stikstof achterblijft. Het gezuiverde water belandt in de Groenlose Slinge. Het waterschap plaatste daarom deze week op woensdag en donderdag preventief een aantal zuurstofpunten in deze beek.

 • Vrijstelling live muziek in horeca op Koningsdag

  25 april 2019

  Burgemeester en wethouders hebben besloten om Koningsnacht (vrijdag 26 april) en Koningsdag (zaterdag 27 april) aan te wijzen als een collectieve festiviteit. Hiervoor geldt een vrijstelling van de voorgeschreven geluidsnormen in het Activiteitenbesluit. Dit op grond van artikel 4.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening.

 • Gewijzigde openingstijd gemeentekantoor

  18 april 2019

  Op vrijdag 19 april (Goede Vrijdag) en maandag 22 april (tweede Paasdag), is het gemeentekantoor gesloten.

 • Wethouder Zomer opent Samenrijderspunt

  12 april 2019

  Wethouder Tineke Zomer opende vrijdag 12 april 2019 het Samenrijderspunt bij de WUh aan de Torenstraat 9.

 • Veilig thuis blijven wonen met slimme sensoren

  06 mei 2019

  Deze maand start het project ‘Leefsamen Winterswijk’. Dit project is een initiatief van de gemeente Winterswijk en Leefsamen.

 • Project hondenpoep

  06 mei 2019

  Vier eerstejaars studenten van de opleiding HTV van ROC Aventus Apeldoorn voeren in de week van 15 tot en met 19 april het project ‘Hondenpoep’ uit.

 • Werkzaamheden Weeninkpad voor vertraagd afvoeren hemelwater

  08 april 2019

  Naast Monuta aan het Weeninkpad, vonden de afgelopen weken werkzaamheden plaats. Er zijn hemelwaterinfiltratiekratten (krattenveld) geplaatst die ervoor moeten zorgen dat het hemelwater ondergronds en vertraagd wordt afgevoerd naar de Whemerbeek.

 • Politiek forum 11 april 2019

  06 mei 2019

  Op 11 april is er een politiek forum van de gemeenteraad van Winterswijk. Tijdens het politiek forum komen politieke onderwerpen aan de orde. Daarbij kan de raad worden geïnformeerd over actuele onderwerpen, of er wordt aan de raads- en commissieleden gevraagd om richting te geven in het maken van nieuwe plannen of beleid.

 • Ontwerp-bestemmingsplan Rotonde Steengroeveweg - Bataafseweg ter vaststelling naar gemeenteraad

  01 april 2019

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het ontwerp-bestemmingsplan Rotonde Steengroeveweg – Bataafseweg ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

 • Overeenkomst met vier partijen voor invulling buurtsportcoachregeling

  02 april 2019

  Eerder dit jaar startten we een offertetraject om invulling te geven aan de buurtsportcoachregeling. Gisteren werden de samenwerkingsovereenkomsten voor de periode tot en met eind 2020 met Boogie Woogie en het Sociaal Team van de gemeente Winterswijk getekend en de subsidiebeschikkingen uitgedeeld.

 • Studenten Graafschap College organiseren Koningsspelen 2019 Winterswijk

  02 april 2019

  Ruim veertig tweedejaars studenten van studierichting Sport en Bewegen van het Graafschap College organiseren in Winterswijk op vrijdag 12 april aanstaande de Koningsspelen.

 • Achterhoekse Unieke Spelen van start

  18 april 2019

  Met elkaar strijden, prestatie leveren, ieder op zijn/haar eigen niveau en dit alles met de olympische gedachte: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen!’.

 • ‘OldStars Winterswijk’ trappen af bij FC Trias

  19 april 2019

  Vanmorgen was de officiële aftrap van Walking Football in Winterswijk. Om 10.00 uur stond de koffie klaar en was er een korte uitleg in de kantine van FC Trias. Rond 10.30 uur startte de training onder leiding van OldStars trainer Peter Jansen.

 • Vragen en antwoorden over EucalyptaPark

  23 april 2019

  Tijdens de inloopbijeenkomst over het inrichtingsplan voor het EucalyptaPark op 15 april jongstleden zijn verschillende vragen gesteld. Ook op onze facebookpagina komen vragen binnen. Wij hebben de vragen gebundeld. De antwoorden leest u hieronder. Bij nieuwe informatie actualiseren wij deze pagina.