‘OldStars Winterswijk’ trappen af bij FC Trias

Vanmorgen was de officiële aftrap van Walking Football in Winterswijk. Om 10.00 uur stond de koffie klaar en was er een korte uitleg in de kantine van FC Trias. Rond 10.30 uur startte de training onder leiding van OldStars trainer Peter Jansen.

Er melden zich acht 60-plussers om kennis te maken met deze nieuwe voetbalvorm. Walking Football is een voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld voetbal gespeeld wordt. Langzaam hopen we dat Walking Football steeds meer bekendheid krijgt in Winterswijk en dat inwoners zich aanmelden voor de aanstaande trainingen op 26 april 2019 bij FC Winterswijk, op vrijdag 3 mei 2019 bij VV MEC en op vrijdag 10 mei 2019 bij SC Meddo. Iedereen kan meedoen, spelers bepalen zelf hun grens en niets is verplicht. Je hoeft geen lid of oud-voetballer te zijn van één van de clubs. Trek makkelijke kleding en schoeisel aan (voetbal-, wandel-, hockey- of gym- schoenen) en ervaar hoe intensief het spelletje kan zijn. Belangstellenden voor deelname aan de trainingen kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar actief@winterswijk.nl.

OldStars

OldStars is een initiatief van Eredivisie, het Nationaal Oude- renfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Menzis, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben nu de handen ineengeslagen om Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Achterhoek. Dit om 60-plussers te stimuleren tot bewegen, mee te doen en met elkaar in contact te brengen. Zij worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds.

WF 1

WF 2