Vragen en antwoorden over EucalyptaPark

Tijdens de inloopbijeenkomst over het inrichtingsplan voor het EucalyptaPark op 15 april jongstleden zijn verschillende vragen gesteld. Ook op onze facebookpagina komen vragen binnen. Wij hebben de vragen gebundeld. De antwoorden leest u hieronder. Bij nieuwe informatie actualiseren wij deze pagina.

Onderwerp: fontein

De fontein is aan het einde van zijn levensduur. In het ontwerp van Buro Harro komt de fontein in zijn huidige vorm niet terug. Wij respecteren het geschenk van Textielfabriek de Batavier en bekijken de mogelijkheden voor een verwijzing in de nieuw te maken openbare ruimte van het park.

Onderwerp: naamgeving EucalyptaPark

EucalyptaPark is de werknaam van het project. Tijdens de inloopbijeenkomst konden bezoekers suggesties voor namen inleveren. Dit leverde onder meer de volgende namen op:  ’t Groene Hart, CentrumPark, Mw. Kuipers – RietbergPark  en BalinkesPark. Veel stemmen gingen naar het BalinkesPark en ’t Groene Hart. Wij nemen deze input mee bij het bepalen van de definitieve naam voor het park.

Onderwerp: speeltoestellen

In het Voorbereidend Ontwerp (VO) dat halverwege april 2019 is gepresenteerd zit een rand rondom het park. Aan de ene kant is dit een stoeprand die langzaam oploopt om aan de andere kant een hele grote zitrand te vormen. Verder zitten er twee speelelementen in het park: water spuitende bedriegertjes rondom grote veldkeien en een groot speelobject aan de zuidzijde van de voormalige burgemeesterswoning. Bij het Definitief Ontwerp (DO) worden deze speelelementen verder uitgewerkt. Dan wordt ook duidelijk of het budget het toelaat nu al het grote speelobject aan te leggen, of dat dit over enkele jaren wordt toegevoegd.

Onderwerp: parkeren

Momenteel kunt u in het hele gebied parkeren op parkeerterreintjes en langs verschillende straten. Na de herinrichting wordt het parkeren geconcentreerd op twee grote parkeervoorzieningen. In totaal zal er ca. 10% minder parkeerplaatsen zijn. Doordat de bezetting van de parkeerplaatsen bij concentratie veel beter wordt, is er in het effectief gebruik geen sprake van een afname. Het wordt namelijk veel gemakkelijker een parkeerplaats te vinden op een van de twee grote parkeerterreinen.

Heeft u nog aanvullende vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer (0543) 543 543.