Wethouder Zomer opent Samenrijderspunt

Wethouder Tineke Zomer opende vrijdag 12 april 2019 het Samenrijderspunt bij de WUh aan de Torenstraat 9.

Mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen hier een aangepaste fiets lenen. De Winterswijkse Else Klomps nam het initiatief. Samen met de Winterswijkse Uitdaging heeft zij het plan bedacht om minimaal één duofiets aan te schaffen die dan door alle Winterswijkers gebruikt kan gaan worden. Met steun van Winterswijkse ondernemers en particulieren zijn er maar liefst twee duofietsen met trapondersteuning. Daarnaast heeft gast- en zorgboerderij De Zonnebloem uit de Brinkheurne een familiefiets zonder trapondersteuning gedoneerd. Een andere familie heeft een driewieler met trapondersteuning geschonken aan het Samenrijderspunt. Wethouder Tineke Zomer: “Het Samenrijderspunt is een prachtig initiatief voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Ik vind het ook hartverwarmend dat de Winterswijkse samenleving de aanschaf van deze aangepaste fietsen mogelijk heeft gemaakt.”

 

Vanaf 12 april kan iedereen die niet meer zelfstandig kan fietsen, maar toch graag mooie fietstochten wil maken een van deze fietsen lenen bij het Samenrijderspunt. Als u zelf iemand heeft die mee fietst, dan kunt u de fiets op de dag zelf reserveren. Als u niemand heeft die mee fietst, dan moet u minimaal twee dagen van tevoren contact opnemen met het Samenrijderspunt. Zij zoeken dan een vrijwilliger om samen met u op pad te gaan. Voor het gebruik van de fietsen wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd.

 

Wie gebruik wil maken van een duofiets of de driewieler, of als vrijwilliger op de pedalen wil, kan contact opnemen met het Samenrijderspunt: telefoon (0543) 200 036 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur), e-mail samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl, of kom langs aan de Torenstraat 9.

 

Duofiets 1

 

Duofiets