Start herinrichting Bataafseweg

In september starten de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de Bataafseweg. De herinrichting bestaat uit het verbeteren van het wegdek en de aanleg van een fietspad tussen de Laan van Hilbelink en de Vredenseweg. Ook komt er een rotonde ter plaatse van de kruising met de Steengroeveweg.

Voorbereidende werkzaamheden

We beginnen dit jaar met het gedeelte tussen de Kottenseweg en de Laan van Hilbelink. Voorafgaand aan de werkzaamheden van de herinrichting, worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Op 4 september wordt gestart met het verwijderen van bomen, wat nodig is voor het verbreden van de weg en het verleggen van kabels en leidingen. Daarnaast wordt de kruising met de  laan van Hilbelink verruimd en wordt een klein stukje fietspad aangelegd.

Vanaf 16 september wordt er gewerkt door de Vitens aan het vervangen van de waterleidingen aan weerszijden van de weg en langs het bestaande fietspad.

Omleiding

Om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren en voor de veiligheid van alle weggebruikers, wordt dit  deel van de Bataafseweg afgesloten voor alle verkeer, dus ook fietsers. Het gaat over het deel Bataafseweg vanaf de Kottenseweg t/m de kruising Bataafseweg- Laan van Hilbelink. De sportvelden van Trias zijn bereikbaar via de Laan van Napoleon.
De afsluiting duurt tot december/kerst 2019. U kunt daarvan hinder ondervinden. We doen er alles aan om dat zoveel mogelijk te beperken.

Hoe verder

We hopen dat de voorbereidende werkzaamheden aan het einde van het jaar zijn afgerond, zodat we in januari 2020 kunnen starten met de nieuwe rotonde op de kruising Bataafseweg-Steengroeveweg-Kloetenseweg en vervolgens ook met het fietspad. Als alles naar wens verloopt is alles eind 2020 gereed.