Tijdelijke verkeersmaatregelen Volksfeest 2019

In verband met de kermis en het Volksfeest worden een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen ingesteld.

De volgende straten zijn afgesloten van maandag 26 augustus 16:00 uur tot en met dinsdag 3 september 17:00 uur:

• Balinkesstraat
  • Jeugdkerkstraat
  • Burgemeester Bosmastraat tussen Beukenhorstweg en Torenstraat
  • Torenstraat
  • Markt
  • Mw. Kuipers Rietbergplein
  • Schoolstraat tussen Jonendwarsstraat en Wierengastraat
  • Wierengastraat

In verband met de kermis wordt van maandag 26 augustus 16:00 uur tot en met dinsdag 3 september 17:00 uur éénrichtingverkeer ingesteld op de Beukenhorstweg van Burgemeester Bosmastraat richting Balinkesstraat en wordt het éénrichtingverkeer opgeheven op de Schoolstraat en Jonenstraat.

Verkeersmaatregelen mbt Roeien

In verband met het roeien zijn de volgende straten op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september tussen 00:30 uur en 02:30 uur afgesloten voor al het verkeer.

• Groenloseweg (gedeelte tussen Prins-Hendrikstraat en rotonde Peperbus)
  • Singelweg ( gedeelte tussen Waliensestraat en rotonde Peperbus)
  • Rotonde Peperbus

Geslotenverklaring voor fietsers

Om het centrum goed bereikbaar te houden voor hulpdiensten zijn op grond van art. 2 van de Wegenverkeerswet resp. 2.31 van de APV de volgende straten gesloten voor (brom-)fietsen en is in deze straten het plaatsen van (brom-)fietsen verboden op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus:

• Misterstraat tussen Roelvinkstraat en Markt
  • Bossesteeg en Satinksplas
  • Spoorstraat tussen Kloksteeg en Wooldstraat
  • Wooldstraat
  • Weurden tussen Dingstraat en Wooldstraat
  • Willinkstraat
  • Ratumsestraat tussen Weeninkpad en Markt
  • Nieuwstraat
  • Meddosestraat tussen Sellekamp en Markt
  • Balinkesstraat
  • Burgemeester Bosmastraat tussen Beukenhorstweg en Torenstraat
  • Markt
  • Jeugdkerkstraat
  • Mw. Kuipers Rietbergplein
  • Torenstraat
  • Wierengastraat

Dit fietsverbod houdt in dat het verboden is om in deze straten te fietsen, een fiets mee te nemen en een fiets te stallen. Het fietsverbod is ingesteld om in de genoemde straten hinder van fietsen te voorkomen en te voorkomen dat de doorgang voor het publiek en de hulpdiensten door gestalde fietsen gehinderd wordt. Waar nodig zullen fietsen verwijderd worden.

Extra fietsstallingsplaatsen

In samenwerking met de Vereeniging Volksfeest zorgt de gemeente voor extra fietsstallingsplaatsen op de volgende locaties:

-    parkeerterrein Sellekamp

-    trottoir Weeninkpad en grasveld Scholtenbrug

-    parkeerterrein Spoorstraat

-    trottoir Roelvinkstraat (zijgevel HEMA)

-    parkeerterrein Jeugdkerkstraat

-    gereserveerde gedeelte van parkeerterrein Beukenhorstweg (achter oude gemeentehuis).

Naast deze extra fietsstallingsplaatsen is er een bewaakte fietsenstalling in de ‘Blikbak’ op de Wheme. Tegen een vergoeding van € 2,- per fiets kunt u hier uw fiets bewaakt stallen tussen 11.00 en uiterlijk 01.30 uur ’s nachts.

Verkeersmaatregelen corso

In verband met het bloemencorso zijn op vrijdag 30 augustus van 7:30 tot 11:30 uur en zaterdag 31 augustus van 8:30 tot 11:00uur de volgende straten afgesloten:

• Gasthuisstraat tussen Silostraat en Misterstraat
  • Gasthuissrraat vanaf kruispunt Tuunterstraat
  • Landbouwstraat tussen Silostraat en Misterstraat
  • Steenhouwerspad
  • Misterweg/Misterstraat tussen Europalaan en Gasthuisstraat
  • Stationsstraat
  • Groenloseweg (ingaande rijstrook richting centrum Winterswijk) thv rotonde N319 (uitgaande rijstrook Winterswijk uit blijft open)

In verband met de jurering van het corso is op vrijdag 30 augustus van 9:00 tot 13:00 uur de Stationsstraat afgesloten in beide richtingen.

Aanvullende verkeersmaatregelen vrijdag

Tijdens het passeren van het corso zijn op vrijdag 30 augustus tussen 9:00 en 11:30 de volgende wegen afgesloten:

• Dingstraat
  • Zonnebrink
  • Vredensestraat
  • Singelweg
  • Groenloseweg tussen Ravenhorsterweg en Javastraat
  • Haitsma Mulierweg
  • Gasthuisstraat
  • Weurden tussen Inslagstraat en Dingstraat
  • Weurden ter hoogte van kruispunt Kottenseweg – Wooldseweg (Plus bereikbaar via de Helderkampstraat en Weverstraat)
  • Kreilstraat
  • Eelinkstraat

Tevens wordt er tussen 10.00 en 12.00 uur het éénrichtingverkeer op de Helderkampstraat en de Weverstraat (tussen de Inslagstraat en de inrit van het parkeerterrein naast de supermarkt) opgeheven.
Tevens geldt een parkeerverbod aan beide zijden van de Haitsma Mulierweg en op de Helderkampstraat tussen het Weurden en Weverstraat op vrijdag 30 augustus tot 12:00 uur.

Aanvullende verkeersmaatregelen zaterdag

Tijdens het passeren van het corso zijn op zaterdag 31 augustus tussen 10:00 en 12:00 de volgende wegen afgesloten:

• Dingstraat
  • Zonnebrink tussen Dingstraat en Laan van Hilbelink
  • Laan van Hilbelink
  • Hortensialaan
  • Kloetenseweg tussen Hortensialaan en Acacialaan
  • Acacialaan
  • Vredenseweg
  • Singelweg
  • Groenloseweg tussen Ravenhorsterweg en Prins Hendrikstraat
  • Weurden tussen Inslagstraat en Dingstraat
  • Kreilstraat
  • Eelinkstraat

Tevens geldt een parkeerverbod aan beide zijden van de Laan van Hilbelink tussen Zonnebrink en Hortensialaan en op de Helderkampstraat tussen het Weurden en Weverstraat op zaterdag 31 augustus tot 12:00 uur.

Verkeersmaatregelen kinderspelen en diverse evenementen

In verband met de kinderspelen en diverse evenementen zijn van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september 2019 de volgende straten afgesloten:

• Wehme (tussen Ratumsestraat en parkeerterrein ‘Blikbak’.
  • Deel parkeerterrein ‘Blikbak’ gedeelte aan de Wehme zijde.

Tevens is het op deze dagen verboden te parkeren op de parkeervakken en laad- en losplaatsen op de Wheme.

Ook is het verboden te parkeren op een aantal parkeervakken van parkeerterrein de ‘Blikbak.