De Beweegmakelaar: verbinder tussen zorg, inwoner en sport & bewegen

De gemeente Winterswijk is gestart met een project in het kader van gezonde leefstijl, dit onder leiding van de beweegmakelaar. De beweegmakelaar is degene die inwoner, zorgverlener(s) en sport/beweegaanbieders met elkaar verbindt. In Winterswijk is Jolanda Geurkink werkzaam als beweegmakelaar als onderdeel van Actief Winterswijk. Wekelijks activeert zij inwoners om in beweging te komen of in beweging te blijven in hun dagelijkse leven. Het totale project duurt twee jaar en deelname is gratis. Iedere deelnemer krijgt een jaar lang persoonlijke begeleiding. Er is plek voor 40 personen.

Voor wie is het project bedoeld?

Iedereen die klaar is met zijn/haar behandeling in het ziekenhuis en/of vanuit de huisarts het advies heeft gekregen om meer te bewegen en daarbij ondersteuning kan gebruiken, kan zich aanmelden.

De Beweegmakelaar

Jolanda Geurkink is al lange tijd werkzaam in Winterswijk en kent het aanbod van de sport- en beweegmogelijkheden. Jolanda vertelt: “Behalve dat ik mij richt op bewegen, let ik ook op het sociale aspect. Door ook dit aspect te stimuleren verbetert de gezondheid en het zelfstandig leven, want helaas is er nog altijd sprake van mensen die zich eenzaam voelen. Ik kijk altijd naar de individuele mogelijkheden van de deelnemer. Samen gaan we op zoek naar de vorm van bewegen die goed bij de deelnemer past. Doordat ik het netwerk van eerstelijns zorg en sport- en beweegaanbieders goed ken, kan ik deelnemers snel doorverwijzen naar de juiste plek. Tijdens het traject bewaak en evalueer ik de voortgang in beweeggedrag van de deelnemer. Voorafgaand houd ik eerst een intake en stel ik een beweegplan met realistische doelen op. Ik heb relevante werkervaring op het gebied van positieve gezondheid, omgaan met weerstand en gedragsverandering. Mijn doel is dat ik mensen net dat ene duwtje in de rug kan geven dat zij nodig hebben om in beweging te komen.”

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het project gezonde leefstijl dan kunt u contact opnemen met Jolanda Geurkink. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (06) 835 106 94 of via e-mailadres beweegmakelaar@winterswijk.nl.

Beweegmakelaar

Jolanda Geurkink is als Beweegmakelaar werkzaam bij Actief Winterswijk

Logo AW