Nieuwe coalitie presenteert nieuw coalitieakkoord

De nieuwe coalitie van Winterswijks Belang (WB), VVD, GroenLinks en PvdA presenteert vandaag de nieuwe kandidaat-wethouders en het nieuwe coalitieakkoord 2019-2022, getiteld ‘Winterswijk wint!’ duurzaam en daadkrachtig d’ran.

De nieuwe coalitiepartijen dragen Inge klein Gunnewiek (VVD), Elvira Schepers (PvdA) en Tineke Zomer (GroenLinks) voor als wethouders. Op dit moment zitten zij in de gemeenteraad namens hun partij. Samen met burgemeester Joris Bengevoord en de huidige wethouder Wim Aalderink (WB) vormen zij straks het nieuwe college van burgemeester en wethouders. De nieuwe wethouders moeten formeel nog worden benoemd door de gemeenteraad.

Vanmiddag presenteerde de nieuwe coalitie de beoogde wethouders en het nieuwe coalitieakkoord aan de pers. Het coalitieakkoord en het bijbehorende persbericht treft u hieronder aan. In het coalitieakkoord staat in bijlage 1 de portefeuilleverdeling van de bestuurders.

> Persbericht coalitieakkoord (pdf, 278 kB)
> Coalitieakkoord ‘Winterswijk wint!’ duurzaam en daadkrachtig d’ran (pdf, 634 kB)

Wethouders nieuwe college
Staand: Wim Aalderink (WB), Inge klein Gunnewiek (VVD).
 Zittend: Elvira Schepers (PvdA), Tineke Zomer (GroenLinks).