• Hitte in Nederland

23 juli 2019

Het is de komende dagen uitzonderlijk warm. De temperatuur loopt de komende dagen op naar tropische waarden. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen. Daarom activeert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vanaf vandaag, dinsdag 23 juli 2019, het Nationaal Hitteplan voor heel Nederland.

• Voorzitter en twee leden gezocht voor de Adviescommissie Cultuurhistorie

16 juli 2019

De Adviescommissie Cultuurhistorie bestaat uit een voorzitter en zes leden en wordt bijgestaan door een technisch adviserend ambtenaar en een ambtelijk secretaris. Ten minste twee leden van de commissie zijn afkomstig uit plaatselijke verenigingen actief op het gebied van cultuurhistorie en één lid is de monumentenadviseur van het Gelders Genootschap.

• Vondst asbestdeeltjes

05 juli 2019

Gisteren is er een melding gedaan van een mogelijke asbestvondst in een gemeentelijke groenstrook nabij de Kreilstraat in Winterswijk.

• Tijdelijk verbod onttrekken oppervlaktewater vanwege extreme droogte

18 juli 2019

Vanaf vandaag, donderdag 18 juli 2019 (12.00 uur), geldt er een tijdelijk verbod voor het onttrekken van water uit beken, sloten en vijvers (oppervlaktewater). Het verbod geldt voor iedereen. Sproeien met grondwater is nog wel toegestaan. Nadere informatie kunt u vinden op de website van het Waterschap Rijn en IJssel via onderstaande link.

• Winterswijk start met Zonnige Bedrijven programma

23 juli 2019

In 2030 wil de gemeente Winterswijk een energieneutrale gemeente zijn. Dat wil zeggen dat er net zoveel energie op duurzame wijze opgewekt wordt, als dat er verbruikt wordt. Zonnepanelen op bedrijfsdaken kunnen hierbij een belangrijke bijdrage leveren. Om die reden start de gemeente Winterswijk met het Zonnige Bedrijven programma van AGEM.

• Verhoogd risico op natuurbranden

25 juli 2019

Voor de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland is Natuurbrandrisico fase 2 afgegeven. Dit betekent dat er een verhoogd risico is op natuurbranden. Winterswijk valt binnen deze regio.

• Akkerbrand Vreehorstweg / Klandermansweg

25 juli 2019

Volg ons twitteraccount @Gem_Winterswijk voor actuele informatie over de akkerbrand ter hoogte van de Vreehorstweg / Klandermansweg, Winterswijk Woold.

• Spreekuur EUREGIO

30 juli 2019

Een baan in Duitsland: waar moet u rekening mee houden? Het GrensInfoPunt van de EUREGIO houdt u op de hoogte van regelingen omtrent grensoverschrijdende belastingen, zorgverzekeringen en pensioenen.