Cursus ‘Ken jij jouw Nationaal Landschap?’ - volgeboekt

Update (11 juni 2019): de cursus is inmiddels volgeboekt.
Wat is een scholtengoed? Hoe zijn de hoogteverschillen in het landschap ontstaan? Welke van de bossen moeten we beslist bezocht hebben? Waar kan ik een ijsvogel zien? Waarom zijn er zo weinig heidevelden? Waar kan ik orchideeën zien? Het zijn zomaar enkele vragen die kunnen opkomen als u wandelt of fietst door het Nationaal Landschap Winterswijk. Dit landschap is voor het grootste deel gelegen in uw gemeente.

Cursus over natuur, landschap en cultuurhistorie

Om een goed antwoord te kunnen geven op deze vragen organiseert de gemeente Winterswijk de cursus ‘Ken jij jouw Nationaal Landschap?’. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Doel van de cursus is goede informatie te geven over natuur, landschap en cultuurhistorie in de gemeente Winterswijk. Zodat u het prachtige gebied waarin u woont en leeft nog beter leert kennen en kunt uitdragen. U wordt tijdens de bijeenkomsten verrast door de bijzonderheden van uw eigen omgeving!

Wilt u meer weten over de prachtige omgeving waarin u woont en wilt u dit uitdragen? Doe dan mee en meldt u  aan voor de cursus ‘Ken jij jouw Nationaal Landschap?’

Cursusdata en tijden

De cursus bestaat uit drie cursusavonden en twee veldexcursies. De volgende algemene thema’s komen aan de orde: bodem, geologie, opbouw van het landschap, cultuurhistorie en natuur.

• Cursusavond 1        Woensdag 19 juni    19.30 tot 22.00 uur
  • Cursusavond 2        Woensdag 26 juni    19.30 tot 22.00 uur
  • Cursusavond 3        Woensdag    3 juli     19.30 tot 22.00 uur
  • Veldexcursie             Zaterdag    29 juni      tijd en locatie volgt

Cursuslocatie

De avondcursussen zijn in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. De tijd en locatie van de veldexcursie volgt.

Aanmelden

Aanmelden kan tot met 12 juni via nationaallandschap@winterswijk.nl onder vermelding van naam en (mobiel)telefoonnummer. Aan de cursusavonden en veldexcursie zijn geen kosten verbonden. Maximaal 25 deelnemers kunnen deelnemen aan de cursus.