Gratis compost voor inwoners van de gemeente Winterswijk op zaterdag 30 maart

De gemeente Winterswijk en ROVA nodigen inwoners van Winterswijk uit om gratis compost op te halen tijdens de landelijke compostdag op zaterdag 30 maart. Met deze actie willen wij u bedanken voor uw inspanning om het groente-, fruit- en tuinafval (gft) goed te scheiden! Alleen goed gescheiden gft-afval kan worden gerecycled tot duurzame producten zoals groen gas en compost.

Wanneer en waar?

Op zaterdag 30 maart kunt u tussen 9.00 uur en 12.00 uur compost ophalen op het ROVA-milieubrengstation, Leeghwaterweg 10 in Winterswijk.

Let op!
•    Deze actie geldt zolang de voorraad strekt, OP=OP!
•    Maximaal twee zakken compost per voertuig.
•    Op de locatie in Winterswijk wordt ook losse compost verstrekt, hiervoor geldt maximaal 1m³ compost per voertuig. Als u met een aanhangwagen komt, zorgt u er dan voor dat u de losse compost kunt afdekken.

U moet zich op de locatie kunnen identificeren als inwoner van de gemeente. Op www.rova.nl/compostdag staat alle informatie over de actie vermeld.

Het begint met afval scheiden!

Veel van ons afval bestaat uit waardevolle grondstoffen. Van glas, oud papier en plastic verpakkingen worden bijvoorbeeld nieuw glas, nieuw papier en allerlei plastic producten gemaakt. Ook gft-afval wordt gerecycled tot nieuwe duurzame producten, zoals groen gas en compost. Maar wàt ook gemaakt wordt van uw afval, het kan alleen worden gerecycled als u thuis uw afval scheidt, we hebben uw hulp dus hard nodig.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het ROVA Klantcontactcentrum, telefoonnummer (0543) 54 54 54 of via www.rova.nl/contact. Op www.rova.nl/compostdag staat alle informatie over de actie vermeld.

Gratis compost voor inwoners van de gemeente Winterswijk op zaterdag 30 maart