Mei

 • Maandag 3 juni landelijk controlebericht NL-Alert

  08 juli 2019

  Maandag 3 juni om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvangt u het controlebericht op uw mobiel, dan weet u dat uw telefoon juist is ingesteld.

 • Politiek forum 6 juni 2019

  08 juli 2019

  Op 6 juni is er een politiek forum van de gemeenteraad van Winterswijk. Tijdens het politiek forum komen politieke onderwerpen aan de orde. Daarbij kan de raad worden geïnformeerd over actuele onderwerpen, of er wordt aan de raads- en commissieleden gevraagd om richting te geven in het maken van nieuwe plannen of beleid.

 • Opening expositie ‘Meester en gezel – ieder zijn vak’

  29 mei 2019

  Expositie ‘Meester en gezel – ieder z’n vak’ reist door heel Gelderland! De ambachts-reis start met een primeur in de Jacobskerk in Winterswijk, de eerste locatie van deze informatieve expositie. Zaterdag 8 juni 2019 tijdens KunstOer is de expositie van 13.00 tot 17.00 uur voor het eerst te zien.

 • Gewijzigde openingstijden gemeentekantoor

  23 mei 2019

  Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 31 mei is het gemeentekantoor gesloten.

 • Wie verdient er een lintje?

  23 mei 2019

  Winterswijk kent een rijk en levendig verenigingsleven. Dit is een groot goed, dat we moeten koesteren. Verenigingen en hun vrijwilligers zorgen immers voor verbinding in onze gemeente.
  Vaak blijven de mensen, die zich met hart en ziel inzetten voor onze gemeenschap, op de achtergrond. Ze doen belangeloos wat moet gebeuren. En dat is bijzonder.

 • Plan van aanpak voor ontwikkeling van bedrijventerreinen in Winterswijk

  23 mei 2019

  Het college van burgemeester en wethouders geeft opdracht voor ontwikkeling van toekomstbestendige bedrijventerreinen. Na een voorbereiding met grondig onderzoek, lokaal en regionaal overleg, gaan de gemeente over tot realisatie. Hoofddoel is het realiseren van voldoende beschikbare werklocaties met de juiste kwaliteit, passend bij onze lokale economische ontwikkeling.

 • Vergunningsaanvraag Volksfeest 2019? Dien deze vóór 1 juni 2019 in!

  21 mei 2019

  Horecaondernemers en organisaties die tijdens het Volksfeest van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september 2019 een buitenactiviteit op openbare grond willen organiseren, moeten daarvoor uiterlijk vrijdag 31 mei 2019 een vergunningsaanvraag bij de gemeente Winterswijk indienen.

 • Aanvragen burgercheque

  06 mei 2019

  Twee keer per jaar kent de gemeenteraad burgercheques toe. Een burgercheque is een geldbedrag waarmee de raad van de gemeente Winterswijk zijn waardering tot uiting brengt voor een initiatief tot de verbetering van de leefbaarheid, veiligheid of sociale samenhang in een straat, wijk of gemeenschap in de gemeente Winterswijk. Een aanvraag voor burgercheques kunt u indienen tot en met 30 juni 2019.

 • Winterswijk in beeld op site Natuurlijk Achterhoek

  17 mei 2019

  Natuurlijk Achterhoek is een nieuw initiatief dat in tekst en foto’s laat zien hoe mooi de Achterhoek is. De site raakt langzamerhand gevuld. Behalve een lang artikel over de streek staan er inmiddels zeven van de elf gemeenten op de site van Natuurlijk Achterhoek, waaronder Winterswijk.

 • Herinrichting van de Narcisstraat en omgeving

  16 mei 2019

  Naar verwachting wordt medio september 2019 gestart met de herinrichting van de Narcisstraat in Winterswijk en omgeving.

 • Openbare vergadering Wmo-raad verplaatst naar 21 mei 2019

  16 mei 2019

  De openbare vergadering Wmo-raad is verplaatst naar dinsdag 21 mei aanstaande. De vergadering is om 19.30 uur in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25 in Winterswijk. U bent van harte welkom om bij deze vergadering aanwezig te zijn.

 • Bescherm jezelf en anderen met een vaccinatie!

  08 mei 2019

  Jongeren uit de gemeente Winterswijk geboren in 2003 en 2005 worden uitgenodigd om een vaccinatie tegen Meningokokken ACWY te halen. Zij krijgen een uitnodiging vanuit het RIVM thuisgestuurd. De gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD Noord- en Oost-Gelderland) voert de vaccinaties uit.

 • Aanvragen (jaarlijkse) activiteitensubsidie

  09 mei 2019

  De Algemene Subsidieverordening Winterswijk biedt inwoners, organisaties en verenigingen de mogelijkheid tot het (jaarlijks) aanvragen van een activiteitensubsidie.

 • Politiek forum 9 mei 2019

  03 mei 2019

  Op 9 mei is er een politiek forum van de gemeenteraad van Winterswijk. Tijdens het politiek forum komen politieke onderwerpen aan de orde. Daarbij kan de raad worden geïnformeerd over actuele onderwerpen, of er wordt aan de raads- en commissieleden gevraagd om richting te geven in het maken van nieuwe plannen of beleid.

 • Herdenkingsbijeenkomsten 2019

  06 mei 2019

  Op zaterdag 4 mei vindt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. Vanaf 16.00 uur worden op verschillende locaties in Winterswijk kransen gelegd. In verband met de sjabbat is de herdenking op de Joodse begraafplaats op zondag 5 mei.

 • Tijdelijke inrichting voormalig belastingterrein

  06 mei 2019

  Dit voorjaar wordt het voormalig belastingterrein aan de Misterweg ingericht tot een tijdelijke parkachtige omgeving waarin diverse activiteiten plaatsvinden zoals fietscrossen, het houden van bijen en wandelen.

 • Werkgroep Sport overhandigt cheques aan SamenLoop voor Hoop en AV Archeus

  11 mei 2019

  Op zaterdag 11 mei jongstleden overhandigde wethouder Elvira Schepers van de gemeente Winterswijk namens de Werkgroep Sport twee cheques; één aan SamenLoop voor Hoop en de andere aan atletiekvereniging Archeus.

 • Regionaal Programmering Werklocaties Achterhoek 2019-2023

  23 mei 2019

  Op 21 mei jongstleden hebben colleges van de 7 gemeenten van de Achterhoek (Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk) het rapport Regionaal Programma Werklocaties (RPW) vastgesteld. Onderdeel van dit besluit is om het rapport aan te bieden aan de zeven gemeenteraden.

 • Goede opkomst Europese verkiezingen in Winterswijk

  24 mei 2019

  Op donderdag 23 mei 2019 waren de Europese Verkiezingen. Het opkomstpercentage van de Europese Verkiezingen in Winterswijk was dit jaar 41,6 % (in 2015 was dit 36,6 %). Winterswijk scoort hoger dan het landelijk gemiddelde dat ligt op 41,0 %. De uitslagen worden zondagavond om 23.00 uur gepubliceerd op www.winterswijk.nl.

 • Project ‘Wildcamera – zoogdieren in de achtertuin’ in Winterswijk

  24 mei 2019

  De eerste wildcamera is vrijdag 24 mei geplaatst in de tuin van wethouder Tineke Zomer. De gemeente Winterswijk brengt met het project ‘Wildcamera – zoogdieren in de achtertuin’ de bijzondere stad-en plattelandsbewoners in beeld.

 • Wethouder Tineke Zomer loopt ochtend mee met medewerkers ROVA Winterswijk

  16 mei 2019

  Donderdag 16 mei 2019 - Verslag van wethouder Tineke Zomer.

  Klokslag 07.00 uur meld ik me bij de ROVA vestiging aan de Leeghwaterweg in Winterswijk bij vestigingsmanager Sander de Vries. Na een kop koffie en stap ik bij chauffeur Clemens Meijer in de truck.

 • Rondleiding ROVA vestiging Winterswijk

  29 april 2019

  Wilt u een goed beeld krijgen van het werk dat ROVA doet? Kom dan op zaterdag 1 juni 2019 naar de vestiging in Winterswijk. U krijgt dan een voorlichting en wordt rond geleid over het terrein. Het belang van goed scheiden van huishoudelijk afval staat centraal.

 • ROVA controleert inhoud pmd-container

  ROVA voert in het voorjaar van 2019 steekproefsgewijs controles uit op de inhoud van de aangeboden containers van plastic verpakkingen metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd). Blijkt tijdens een controle dat een pmd-container onjuiste inhoud bevat: dan wordt de container niet geleegd. Op dat moment wordt een kaart met daarop informatie en instructies aan de container gehangen.