Bescherm jezelf en anderen met een vaccinatie!

Jongeren uit de gemeente Winterswijk geboren in 2003 en 2005 worden uitgenodigd om een vaccinatie tegen Meningokokken ACWY te halen. Zij krijgen een uitnodiging vanuit het RIVM thuisgestuurd. De gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD Noord- en Oost-Gelderland) voert de vaccinaties uit.

Waar en wanneer?
De vaccinaties vinden plaats op maandag 20 mei van 14.00 - 17.00 uur en van 18.00 - 20.00 uur in Sport- en turnhal Winterswijk, Parallelweg 9 in Winterswijk.

Waarom ook alweer?
Een vaccinatie beschermt je tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. Veel van deze ziektes kennen we nu bijna niet meer. Met een vaccinatie bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen. Bijvoorbeeld ernstig zieken en baby’s die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden. Zo zorgen we er samen voor dat infectieziekten geen kans krijgen in Nederland.

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over vaccineren? Betrouwbare informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties vind je op www.rijksvaccinatieprogramma.nl.
Ook kun je elke werkdag tussen 8.00 - 12.00 uur bellen met de GGD via 088 - 443 31 00 (voor 4-18 jarigen).
Voor vragen over vaccinaties van kinderen van 0-4 jaar kun je terecht bij de jeugdgezondheidszorg Yunio, 0900 - 9864.

Vaccinatie gemist
Ben je nog geen 18 jaar, heb je een vaccinatie gemist en wil je die alsnog halen? Neem dan contact op met de GGD.

Logo GGD Noord- en Oost-Gelderland