• Informatieavond 'Alles over asbestdaken'

25 november 2019

Op dinsdagavond 3 december is er wederom een informatieavond over asbestdaken voor inwoners in onze gemeente. Bewoners van het buitengebied Brinkheurne, Ratum, Henxel, Huppel en Kotten zijn per brief uitgenodigd. Maar ook inwoners die bij een eerder gehouden avond niet in de gelegenheid zijn geweest, zijn van harte welkom.

• Aanvragen burgercheque kan tot en met 31 december

14 november 2019

Twee keer per jaar kent de gemeenteraad burgercheques toe. Een burgercheque is een geldbedrag waarmee de raad van de gemeente Winterswijk zijn waardering tot uiting brengt voor een initiatief tot de verbetering van de leefbaarheid, veiligheid of sociale samenhang in een straat, wijk of gemeenschap in de gemeente Winterswijk.

• Samen aan het stuur

13 november 2019

Inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt nog beter begeleiden naar betaald werk of dagbesteding. Dat is het doel van een nieuwe werkwijze van Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk vanuit de samenwerking binnen de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) en Werkbaan Oost.

• Grondverzet in Achterhoek weer mogelijk

12 november 2019

Met het aanpassen van de norm voor PFAS (een groep chemische stoffen die van nature niet afbreekbaar is) zorgen Achterhoekse gemeenten dat grondverwerkers en tuinders weer aan de slag kunnen.

• Thema-avond over wonen

05 november 2019

Op maandag 25 november organiseert de gemeente Winterswijk een thema-avond over wonen. Tijdens deze avond gaan we van 19.00 uur tot 21.30 uur graag met inwoners en organisaties in gesprek over verschillende woonthema’s.

• Tot nader order geen inname grond bij Milieubrengstation ROVA

08 november 2019

Vanwege recente ontwikkelingen in het PFAS-dossier willen wij in alle zorgvuldigheid zaken uitzoeken. Daarom kan tot nader order geen grond worden aangeboden bij het Milieubrengstation van ROVA aan de Leeghwaterweg 10. Dank voor uw begrip en onze excuses voor het ongemak.

• Waarschuwing voor Winterswijkse winkeliers, bedrijven en instellingen

12 november 2019

Er is bij ons het signaal binnengekomen dat organisaties en bedrijven in Winterswijk telefonisch benaderd worden voor het afnemen van een advertentie in de gemeentegids van Winterswijk. Deze acquisitiewerkzaamheden vinden niet in opdracht van de gemeente Winterswijk plaats. Heeft u het vermoeden dat er sprake is van acquisitiefraude, dan kunt u op www.fraudehelpdesk.nl meer hierover nalezen.

• Vanaf 1 december geen WhatsApp-contact meer mogelijk met de gemeente

12 november 2019

Het is voor Nederlandse gemeenten binnenkort niet meer mogelijk om WhatsApp als dienstverleningskanaal te gebruiken. Dit omdat er geen zakelijk account voor WhatsApp beschikbaar is. Vanaf 1 december 2019 kunt u daarom geen contact meer met ons leggen via WhatsApp.

• Hout stoken met minder rook- en geuroverlast

28 november 2019

Nu het kouder wordt, gaan overal de open haarden en houtkachels weer aan. Wanneer u in huis uw houtkachel of open haard aansteekt, ontstaat er rook. Die rook bevat schadelijke stoffen, zoals fijnstof. Dit fijnstof veroorzaakt luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid van uzelf en anderen in uw omgeving opleveren. Ook wanneer u de rook niet meer ziet.