• Pleegouders gezocht!

30 oktober 2019

Ieder kind verdient een veilige, kansrijke toekomst. Dat is helaas niet vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er pleegouders, die een kind op willen vangen dat het nodig heeft. In de Week van de Pleegzorg vragen we hier aandacht voor. Misschien kunt u ook helpen. Want kinderen horen thuis, maar als dat niet kan: “zo thuis mogelijk”.

• Politiek forum 31 oktober 2019

17 oktober 2019

Op 31 oktober is er een politiek forum van de gemeenteraad van Winterswijk. Tijdens het politiek forum komen politieke onderwerpen aan de orde. Daarbij kan de raad worden geïnformeerd over actuele onderwerpen, of er wordt aan de raads- en commissieleden gevraagd om richting te geven in het maken van nieuwe plannen of beleid.

• Gemeente plaatst bladkorven

22 oktober 2019

Het herfstseizoen is begonnen. De bomen bieden een fraai kleurenspel aan herfsttinten en de bladeren beginnen te vallen. Om de overlast van de bladeren te beperken, bieden wij inwoners de gelegenheid om de herfstbladeren te verzamelen in bladkorven. Deze bladkorven worden wekelijks geleegd.

• Heeft u een invasieve exoot op uw terrein? Meld het ons

11 december 2019

In de gemeente Winterswijk komen diverse invasieve exoten voor. Dit zijn planten en dieren die van nature niet in Nederland voorkomen, maar hier door mensen naartoe zijn gehaald. Sommige exoten vormen een bedreiging voor inheemse soorten. En sommige zijn zelfs schadelijk voor de mens. Daarom wil de gemeente invasieve exoten beheersen en/of bestrijden. De komende maanden wordt hiervoor samen met ecologisch adviesbureau Staring Advies een plan van aanpak opgesteld.

• Wethouder Zomer opent educatielokaal ROVA

10 oktober 2019

Vrijdag 11 oktober heeft wethouder Zomer samen met wethouder Porskamp van gemeente Oost Gelre en wethouder Veldhuizen van gemeente Aalten het nieuwe educatielokaal van ROVA in Winterswijk feestelijk in gebruik genomen. De opening gebeurde samen met leerlingen van groep 6 van de Sint Willibrordus school uit Groenlo.

• Inwoners kunnen kiezen uit twee leveranciers voor hulpmiddelen

10 oktober 2019

Inwoners van de gemeenten Berkelland, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Oost Gelre, Montferland en Winterswijk kunnen vanaf 1 november 2019 voor hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobielen terecht bij twee nieuwe leveranciers: Hulpmiddelencentrum en Kersten.

• Cursus Duits voor winkeliers is geslaagd

08 oktober 2019

De laatste twee maandagen van de maand september vonden de eerste cursussen ‘Duits voor winkelpersoneel’ plaats in het raadhuis. Na een succesvolle cursus Duits voor de handhavers waren nu de winkeliers van Winterswijk aan de beurt. Deze cursussen vinden plaats in het kader van een gastvrije gemeente voor onze Duitse bezoekers.

• Mantelzorger? Meld u aan voor de mantelzorgwaardering

08 oktober 2019

De gemeente Winterswijk heeft grote waardering voor het vele werk dat mantelzorgers verrichten. Daarom ontvangen mantelzorgers die in Winterswijk actief zijn, in november een cadeaukaart. Daarnaast wordt voor deze mantelzorgers op zaterdag 9 november een gezellige middag georganiseerd in Theater de Storm.

• Week van de Veiligheid van 7 tot 13 oktober

08 oktober 2019

Bent u voorbereid op criminaliteit? Die vraag staat centraal tijdens de Week van de Veiligheid van 7 tot 13 oktober. Het thema van de Week van de Veiligheid is dit jaar heling.

• Gewijzigde openingstijden gemeentekantoor

07 oktober 2019

Op vrijdag 11 oktober is het gemeentekantoor vanaf 13.00 uur gesloten in verband met een personeelsmiddag.

• Politiek forum 10 oktober 2019

07 oktober 2019

Op 10 oktober is er een politiek forum van de gemeenteraad van Winterswijk. Tijdens het politiek forum komen politieke onderwerpen aan de orde. Daarbij kan de raad worden geïnformeerd over actuele onderwerpen, of er wordt aan de raads- en commissieleden gevraagd om richting te geven in het maken van nieuwe plannen of beleid.

• Asfaltwerkzaamheden aan de Europalaan

03 oktober 2019

Maandag 7 oktober begint KWS met asfaltwerkzaamheden aan de Europalaan. Reden is het vervangen van de asfaltdeklaag en daarbij behorende werkzaamheden.

• Actief Winterswijk en sportverenigingen organiseren Indoor Sportdag voor de jeugd

07 oktober 2019

Op dinsdag 22 oktober organiseren Actief Winterswijk en vijf binnensportverenigingen een Indoor Sportdag voor kinderen. Kinderen worden tijdens deze sportdag uitgedaagd om kennis te maken met voor hen nieuwe sporten. Deze editie zijn er acht sporten die worden aangeboden.

• Inzameling van klein chemisch afval op afroep

08 oktober 2019

Binnenkort wordt in de gemeente Winterswijk weer klein chemisch afval (kca) op afroep aan huis ingezameld. Wilt u kca aanbieden, dan kunt u tot uiterlijk zaterdag 12 oktober vóór 15.00 uur telefonisch een afspraak maken met het ROVA Klantcontactcentrum via telefoonnummer (0543) 54 54 54 of via www.rova.nl/contact.

• Vang armoede in beeld

Hoe vang je armoede in beeld? Deze uitdagende klus legt de gemeente Winterswijk haar inwoners voor middels een fotowedstrijd die op 15 oktober van start ging. De sluitingsdatum voor de wedstrijd was op 15 november 2019. U kunt helaas niet meer deelnemen.

• Brief aan eigenaren karakteristieke panden

18 oktober 2019

De gemeente heeft alle eigenaren van karakteristieke panden in september/oktober een brief met bijlage gestuurd. In dit bericht de antwoorden op de meest gestelde vragen naar aanleiding van deze brief en bijlage.

• Afsluiting kruising N18/Hamelandweg. Omleidingen via N318 en N319.

01 november 2019

Rijkswaterstaat voert tussen 8 en 18 november 2019 groot onderhoud uit aan de kruising N18 met de Hamelandweg (N313). De N18 tussen Lichtenvoorde (ter hoogte van de Richterslaan) en Groenlo is van vrijdagavond 8 november 20.00 uur tot maandagochtend 18 november 06.00 uur afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Ook de Hamelandweg (N313) en de parallelweg Heringsaweg-Europaweg zijn afgesloten.