Cursus Duits voor winkeliers is geslaagd

De laatste twee maandagen van de maand september vonden de eerste cursussen ‘Duits voor winkelpersoneel’ plaats in het raadhuis. Na een succesvolle cursus Duits voor de handhavers waren nu de winkeliers van Winterswijk aan de beurt. Deze cursussen vinden plaats in het kader van een gastvrije gemeente voor onze Duitse bezoekers.

Ruim 40% van het winkelend publiek in Winterswijk komt uit Duitsland. De gemeente Winterswijk vindt het belangrijk dat de Duitse gasten in hun eigen taal te woord kunnen worden gestaan. Daarom is in samenwerking met de Grenzhoppers Business School een aantal taal- en cultuurcursussen georganiseerd.

Wat leerden de cursisten in deze cursus?

Praktisch werd er ingegaan op de vragen vanuit de winkeliers. Hoe begin ik een gesprek met iemand uit Duitsland? Wat is nou het verschil in de omgang met Duitsers tegenover die met Nederlanders? Hoe begroet je iemand uit Duitsland? Er werd ingegaan op allerlei zaken uit de dagelijkse praktijk. De deelnemers ontvangen na afloop allemaal een overzicht met de besproken onderwerpen en situaties.

Wat is het vervolg?

Vanuit de Grenzhoppers Business School worden op diverse gebieden korte cursussen en seminars aangeboden. Uitgangspunt voor deze cursussen zijn onderwerpen aan te bieden vanuit de behoefte en die direct en laagdrempelig inzetbaar zijn. Daarvoor is een onderzoek gedaan onder ondernemers en instellingen. Het volgende seminar is ‘Zakelijke communicatie met Duitsers’ op 11 november van 14.00 tot 17.00 uur. Voor meer info kunt u contact opnemen met Tycho Geurkink, e-mail: tgeurkink@winterswijk.nl