Inwoners kunnen kiezen uit twee leveranciers voor hulpmiddelen

Inwoners van de gemeenten Berkelland, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Oost Gelre, Montferland en Winterswijk kunnen vanaf 1 november 2019 voor hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobielen terecht bij twee nieuwe leveranciers: Hulpmiddelencentrum en Kersten.

Zes Achterhoekse gemeenten sluiten nieuwe contracten af

Inwoners die na 1 november 2019 voor het eerst een hulpmiddel van hun gemeente in bruikleen krijgen, kunnen voor één van de twee leveranciers kiezen. Inwoners die vóór 1 november 2019 al gebruik maakten van hulpmiddelen, krijgen binnenkort een brief van de nieuwe leverancier.

Afspraken voor vier jaar

In de nieuwe contracten is geregeld dat inwoners en huishoudens met meerdere hulpmiddelen te maken krijgen met één leverancier. De afspraken met de twee leveranciers voor levering, service en onderhoud van hulpmiddelen gelden voor de komende vier jaar.