Wethouder Zomer opent educatielokaal ROVA

Vrijdag 11 oktober heeft wethouder Zomer samen met wethouder Porskamp van gemeente Oost Gelre en wethouder Veldhuizen van gemeente Aalten het nieuwe educatielokaal van ROVA in Winterswijk feestelijk in gebruik genomen. De opening gebeurde samen met leerlingen van groep 6 van de Sint Willibrordus school uit Groenlo.

Vanaf deze week zijn basisschoolleerlingen van de drie gemeenten iedere week welkom voor een ‘Groentour’ van ROVA.  De leerlingen leren tijdens deze Groentour dat alles dat nu afval lijkt, eigenlijk waardevolle grondstoffen zijn, waarvan weer nieuwe spullen gemaakt kunnen worden. Met behulp van het grondstoffenspel, de afvalquiz en een rondleiding over het terrein, leren kinderen wat er met hun afval gebeurt en dat het belangrijk is om zuinig met grondstoffen om te gaan.

Wethouder Zomer: “Ik vind het ontzettend waardevol dat ROVA vanaf nu met behulp van het nieuwe educatielokaal en de bijbehorende Groentours, basisschoolleerlingen betrekt bij dit belangrijke onderwerp. Het op een juiste wijze scheiden van afval kun je wat mij betreft niet vroeg genoeg leren. Ons afval is namelijk grondstof voor nieuwe producten en krijgt door juist scheiden een tweede leven.”