• Enquête naar behoefte woonwagenbewoners gemeente Winterswijk

17 september 2019

Gemeente Winterswijk gaat een nieuw woonwagen- en standplaatsenbeleid opstellen. Om inzichten te krijgen om een passend beleid te ontwikkelen, ondervragen wij graag de woonwagenbewoners in Winterswijk. Wij horen graag van hen wat de behoeften zijn. Lokale woonwagenbewoners kunnen daarom deze enquête invullen. Aan de ingevulde gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

• Kavels kijken in de Boterstraat

16 september 2019

Wilt u uw droomhuis realiseren in het centrum van Winterswijk? Dan is dit uw kans. Op de plek waar vroeger een boterfabriek - en later de Beatrixschool - stond, is namelijk ruimte voor zes nieuwe woningen.

• Mantelzorger? Meld u aan voor de mantelzorgwaardering

12 september 2019

De gemeente Winterswijk heeft grote waardering voor het vele werk dat mantelzorgers verrichten. Daarom ontvangen mantelzorgers die in Winterswijk actief zijn, in november een cadeaukaart. Daarnaast wordt voor deze mantelzorgers op zaterdag 9 november een gezellige middag georganiseerd in Theater de Storm.

• Wethouder Tineke Zomer opent project duurzaamheid voor basisschoolleerlingen

11 september 2019

Op woensdag 11 september heeft wethouder Tineke Zomer de officiële opening verricht van het project Duurzaamheid van Technieklokaal Skills in het Gerrit Komrij College.

• Samen in Winterswijk "drempels" weghalen en werken aan een inclusieve samenleving

12 september 2019

Achter de schermen zijn medewerkers en ervaringsdeskundigen sinds juni hard aan het werk. Wij gaan deze maand starten met een nieuwe opgave in Winterswijk. De opgave inclusie. In heel Nederland zijn gemeenten aan het werk om uitvoering te geven aan het mensenrechten verdrag van de Verenigde Naties dat stelt dat mensen met een beperking gelijkwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dit noemen wij een ‘inclusieve samenleving’. Deze opgave wij willen samen oppakken met onze inwoners, ervaringsdeskundigen en maatschappelijke organisaties.

• Bekendmakingen

04 september 2019

Met bekendmakingen informeren wij u over onder andere verordeningen, bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en evenementenvergunningen.

• Burgemeester Bengevoord reikt eerste geboorteboekje uit

12 september 2019

Op woensdag 11 september ontving de familie Van de Kempe uit handen van burgemeester Bengevoord het allereerste exemplaar van het geboorteboekje van de gemeente Winterswijk.