• Dansfeest voor babyboomers

26 september 2019

Op 18 oktober is er in theater De Storm in Winterswijk een feest voor inwoners die tussen 1940 en 1965 jongvolwassen waren.

• Informatieavond 'Alles over asbestdaken'

23 september 2019

Het recent door de Eerste Kamer verworpen wetsvoorstel tot een Asbestdakenverbod, roept bij veel mensen vragen op.

• Enquête naar behoefte woonwagenbewoners gemeente Winterswijk

17 september 2019

Gemeente Winterswijk gaat een nieuw woonwagen- en standplaatsenbeleid opstellen. Om inzichten te krijgen om een passend beleid te ontwikkelen, ondervragen wij graag de woonwagenbewoners in Winterswijk. Wij horen graag van hen wat de behoeften zijn. Lokale woonwagenbewoners kunnen daarom deze enquête invullen. Aan de ingevulde gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

• Kavels kijken in de Boterstraat

16 september 2019

Wilt u uw droomhuis realiseren in het centrum van Winterswijk? Dan is dit uw kans. Op de plek waar vroeger een boterfabriek - en later de Beatrixschool - stond, is namelijk ruimte voor zes nieuwe woningen.

• Wethouder Tineke Zomer opent project duurzaamheid voor basisschoolleerlingen

11 september 2019

Op woensdag 11 september heeft wethouder Tineke Zomer de officiële opening verricht van het project Duurzaamheid van Technieklokaal Skills in het Gerrit Komrij College.

• Samen in Winterswijk "drempels" weghalen en werken aan een inclusieve samenleving

19 september 2019

Achter de schermen zijn medewerkers en ervaringsdeskundigen sinds juni hard aan het werk. Wij gaan deze maand starten met een nieuwe opgave in Winterswijk. De opgave inclusie. In heel Nederland zijn gemeenten aan het werk om uitvoering te geven aan het mensenrechten verdrag van de Verenigde Naties dat stelt dat mensen met een beperking gelijkwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dit noemen wij een ‘inclusieve samenleving’. Deze opgave wij willen samen oppakken met onze inwoners, ervaringsdeskundigen en maatschappelijke organisaties.

• Wees welkom op bewonersavond historische interieurs Winterswijk

19 september 2019

In opdracht van de gemeenten Winterswijk, Aalten en Oost Gelre doet het Gelders Genootschap onderzoek naar historische interieurs in de gemeenten. Op donderdagavond 3 oktober gaan het genootschap en de gemeenten graag in gesprek met eigenaren van woonhuizen, religieuze-, agrarische- en industriële panden.

• Bekendmakingen

04 september 2019

Met bekendmakingen informeren wij u over onder andere verordeningen, bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en evenementenvergunningen.

• Burgemeester Bengevoord reikt eerste geboorteboekje uit

12 september 2019

Op woensdag 11 september ontving de familie Van de Kempe uit handen van burgemeester Bengevoord het allereerste exemplaar van het geboorteboekje van de gemeente Winterswijk.

• Winterswijk scoort goed in mystery bereikbaarheidsonderzoek ‘Wij verdienen beter’

20 september 2019

Voor het vijfde jaar op rij heeft Wij Verdienen Beter onderzoek gedaan naar de bereikbaarheid van gemeenten per e-mail. Steeds meer gemeenten beantwoorden op tijd hun e-mail.