Wees welkom op bewonersavond historische interieurs Winterswijk

In opdracht van de gemeenten Winterswijk, Aalten en Oost Gelre doet het Gelders Genootschap onderzoek naar historische interieurs in de gemeenten. Op donderdagavond 3 oktober gaan het genootschap en de gemeenten graag in gesprek met eigenaren van woonhuizen, religieuze-, agrarische- en industriële panden.

Met dit onderzoek willen de samenwerkende partners te weten komen wat bewaard is gebleven en wat er ontbreekt. “Zo kunnen we een zo compleet mogelijk verhaal vertellen over het Oost Achterhoeks interieur”, aldus wethouder Wim Aalderink van Winterswijk. “Graag willen we hiermee meer mensen enthousiasmeren voor dit kwetsbare onderdeel van ons culturele erfgoed”.

Waar zijn we naar op zoek?

Geen complete historische interieurs, maar originele details. Denk aan vloeren, lambriseringen, plafonds, schouwen, inbouwkasten, glas in lood, houtsnijwerk, tegels en tegeltableaus. Het gaat dus niet om huisraad en meubels.

Waar en wanneer?

Bewoners en gebruikers van panden met historische elementen én geïnteresseerden zijn van harte welkom op de informatieavond op 3 oktober in Theater Astoria, Wooldseweg 5 in Winterswijk. Inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur. Wilt u erbij zijn? Stuur dan e-mail naar: m.damstra@geldersgenootschap.nl

Wi-j doet ’t samen!

Voor het slagen van het project is de inbreng van lokale kennis van groot belang. Daarom werkt het Gelders Genootschap nauw samen met historische verenigingen en lokale organisaties. Wilt u helpen bij het onderzoek, bent u bewoner van een pand waarin zich nog historische onderdelen bevinden? Kent u dergelijke panden? Neem dan contact op met Marlieke Damstra via m.damstra@geldersgenootschap.nl. U kunt het onderzoek ook volgen via www.erfgoedoostachterhoek.nl.