Winterswijk scoort goed in mystery bereikbaarheidsonderzoek ‘Wij verdienen beter’

Voor het vijfde jaar op rij heeft Wij Verdienen Beter onderzoek gedaan naar de bereikbaarheid van gemeenten per e-mail. Steeds meer gemeenten beantwoorden op tijd hun e-mail.

Dit jaar voldeed 86 procent van de gemeenten aan de e-mailgedragslijn voor overheden door een eenvoudige vraag binnen twee dagen te beantwoorden. Gemeente Winterswijk behoort bij deze 86 procent en scoort op alle gestelde vragen in het onderzoek een plus. Wij vinden een goede bereikbaarheid erg belangrijk, daar blijven we ons steeds voor inzetten.

Onderzoek

Zowel in opdracht als op eigen initiatief doet Peter van de Wijngaart van Wij Verdienen Beter onderzoek naar het functioneren van de overheid. In dit onderzoek kwamen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: snelheid van reageren op een e-mailbericht, het aanbieden va een e-mailadres op de website, geen vraag naar onnodige informatie, geen vraag naar BSN of DigiD en gebruik van correcte neutrale aanhef M/V.

Wilt u meer lezen over het onderzoek en de uitkomsten ervan, dan kunt u terecht op de website www.wijverdienenbeter.nl.

Beter