Persberichten

Overzicht van de persberichten van de gemeente Winterswijk

• Rondje historie - rond de (Jacobs)kerk 14 maart 2019

Dit jaar wordt de toren van de Jacobskerk grondig gerestaureerd. Deze week kreeg de voet van de toren - die vol in de steigers staat - een nieuwe look. De onderste delen van de steigers zijn opgeluisterd met een reeks infopanelen, deze panelen beschrijven en illustreren de geschiedenis van Winterswijk en van de Jacobskerk.

• Tevredenheid Winterswijkers over dienstverlening gemeente is gegroeid 13 maart 2019

De gemeente Winterswijk heeft in 2018 een burgerpeiling laten uitvoeren door onderzoeksbureau I&O Research. Uit het onderzoek blijkt dat Winterswijkers positief zijn over de gemeentelijke dienstverlening.

• Zilveren erepenning voor wethouder Ilse Saris bij afscheid 12 maart 2019

Ilse Saris (43) heeft bij haar afscheid als wethouder de zilveren erepenning van de gemeente Winterswijk ontvangen. Zij kreeg de gemeentelijke onderscheiding van burgemeester Joris Bengevoord tijdens haar afscheidsreceptie in Theater De Storm op dinsdag 12 maart.

• Aftrap educatieproject 'Steenhouwn, een steengoed vak' bij Jacobstoren 08 maart 2019

Op donderdag 14 maart 2019 beklimmen de leerlingen van de openbare basisschool Miste-Corle als eersten de steigers van de Jacobstoren. Dit is de school die aftrapt in het Educatieproject Steenhouw’n.

• Ambassadeurs Duitsland en Nederland bezoeken de EUREGIO 01 maart 2019

Wepke Kingma, Nederlands ambassadeur in Duitsland en Dirk Brengelmann, de Duitse ambassadeur in Nederland, brachten een werkbezoek van meerdere dagen aan de EUREGIO. Met presentaties en gesprekken in Münster, Enschede en Vreden/Achterhoek laat de regio zien dat het ‘uitgummen’ van grenzen belangrijk is voor de economische ontwikkeling van het gebied. Het bezoek moet de EUREGIO in de richting van ‘Berlijn’ en ‘Den Haag’ nog nadrukkelijker onder de aandacht brengen.

• Gemeenteraadsbesluiten van 27 en 28 februari 2019 01 maart 2019

De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de openbare raadsvergaderingen van woensdag 27 en donderdag 28 februari de volgende besluiten genomen.

• STEAM Academy dagen in voorjaarsvakantie voor Winterswijkse schooljeugd 26 februari 2019

Het 3D Xperience Centrum en Royaal Spelen organiseren samen met de
    Gemeente Winterswijk een STEAM Academy voor de jeugd. STEAM staat voor Science Technology Engineering Art en Math.

• College legt bestemmingsplan grensoverschrijdend dienstencentrum Gaxel ter vaststelling voor aan raad 26 februari 2019

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan voor het grensoverschrijdend dienstencentrum Gaxel vast te stellen en de ingebrachte zienswijzen ongegrond te verklaren. Op donderdag 28 maart neemt de raad hierover een besluit. De gemeenten Vreden en Winterswijk verwachten eind 2019 te kunnen starten met de bouw.

• Nieuwe coalitie presenteert nieuw coalitieakkoord 18 februari 2019

De nieuwe coalitie van Winterswijks Belang (WB), VVD, GroenLinks en PvdA presenteert vandaag de nieuwe kandidaat-wethouders en het nieuwe coalitieakkoord 2019-2022, getiteld ‘Winterswijk wint!’ duurzaam en daadkrachtig d’ran.