Persberichten

Overzicht van de persberichten van de gemeente Winterswijk

• Meet-up Duurzaamheid in Theater De Storm groot succes! 10 oktober 2018

Meepraten over energieneutraliteit in 2030, een informatiemarkt en zelf sap maken, er was van alles mogelijk tijdens de Meet-up Duurzaamheid van 8 oktober.

• Grootste insectenhotel in Notaristuin onthuld 09 oktober 2018

Het grootste insectenhotel van Winterswijk heeft een plaats gekregen in de Notaristuin. Het insectenhotel biedt voor circa 1.000 wilde bijen, vlinders en andere insecten een bed- en breakfast.

• Gedenkraam voormalige Ambachtsschool blijft bewaard en krijgt nieuwe plek 08 oktober 2018

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het plan voor de restauratie van een bijzonder glas-in-lood gedenkraam van de voormalige Ambachtsschool. Het krijgt na restauratie een plek in de vernieuwde openbare ruimte bij de voormalige Ambachtsschool en de Tricotfabriek.

• Meet-up Duurzaamheid in Theater De Storm 27 september 2018

De inwoners van Winterswijk in contact brengen met duurzame organisaties en lokale pioniers in duurzaamheid. Dat is het doel van de Meet-up Duurzaamheid. Op maandag 8 oktober van 18.30 tot 21.30 uur is er daarom een markt in Theater de Storm. Deze markt is voor iedereen gratis toegankelijk.

• Winterswijk presenteert Programmabegroting 2019-2022 28 september 2018

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Programmabegroting 2019-2022 vandaag aangeboden aan de gemeenteraad. Deze begroting is de eerste uitwerking van het beleid dat in het Coalitieakkoord 2018-2022 ‘Winterswijk maken we samen!’ is afgesproken.

• Gemeenteraadsbesluiten van 27 september 2018 28 september 2018

De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de openbare raadsvergadering van donderdag 27 september de volgende besluiten genomen.

• College legt nieuwe Cultuurnota voor aan gemeenteraad 27 september 2018

Het college van burgemeester en wethouders heeft het nieuwe Winterswijkse cultuurbeleid voor de komende vier jaar vastgesteld. De Cultuurnota 2018 wordt op 15 november behandeld in de commissie samenleving en op 29 november behandeld door de gemeenteraad.

• Koninklijke onderscheiding voor Jan Wilterdink 24 september 2018

Jan Wilterdink (53) uit Winterswijk is maandag 24 september benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor sportclub Kotten en fusieclub FC Trias.

• College wil spoorwegovergang Veldhorstweg beveiligen en overgang Klandermansweg opheffen 24 september 2018

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Veldhorstweg te beveiligen en de overweg aan de Klandermansweg op te heffen.