Persberichten

Overzicht van de persberichten van de gemeente Winterswijk

• Lintje voor brandweerman Carlo Bekke 20 november 2017

Carlo Bekke (56) uit Winterswijk is op zaterdag 18 november door burgemeester Joris Bengevoord onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

• Geen gasaansluiting meer voor nieuwbouwhuizen in Winterswijk

Nieuwbouwwoningen worden in Winterswijk niet langer aangesloten op het gasnet. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten.

• College legt voorstel energiemix voor aan gemeenteraad 17 november 2017

Winterswijk moet de komende jaren inzetten op elektriciteit, energie¬besparing en zonne-energie om in 2030 energieneutraal te worden. Dit staat in het voorstel voor een passende energiemix voor Winterswijk dat het college van B en W ter vaststelling heeft aangeboden aan de gemeenteraad.

• Prijs voor grensoverschrijdend netwerk Grenzhoppers 10 november 2017

Donderdag 9 november heeft ministerpresident Armin Laschet van Nordrhein-Westfalen gemeenten in de deelstaat onderscheiden die zich met enthousiasme inzetten voor grensoverschrijdende samenwerking en de Europese gedachte uitdragen. Zes gemeenten ontvingen de titel ‘Europa-aktive Kommune’ die zij voor de duur van 5 jaar mogen voeren. Stadt Bocholt ontving een speciale onderscheiding voor het grensoverschrijdend initiatief 'Grenzhoppers' waarmee zij de samenwerking tussen gemeenten, bedrijven en sociaal-culturele organisaties in de grensregio Achterhoek-Kreis Borken versterkt.

• Goed idee of initiatief? Vraag een burgercheque aan! 01 november 2017

Heb je een goed idee voor Winterswijk, maar kun je wel wat financiële steun gebruiken? Vraag dan een burgercheque aan bij de gemeente!

• Koninklijke onderscheidingen voor Alco Vaartjes en Nico Timmer 27 oktober 2017

Alco Vaartjes (57) en Nico Timmer (69) zijn zaterdag 28 oktober benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kregen de Koninklijke onderscheiding met name vanwege hun jarenlange inzet voor de lokale omroep RTV Slingeland.

• Ondertekening Horeca-convenant ‘Veilig Uitgaan’ 27 oktober 2017

Op maandag 23 oktober sloten vertegenwoordigers van gemeente, politie, het Openbaar Ministerie en het bestuur van afdeling Winterswijk van Koninklijke Horeca Nederland het nieuwe horeca-convenant ‘Veilig Uitgaan 2017’ af.

• Gemeenteraadsbesluiten van 24 en 26 oktober 2017 27 oktober 2017

De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de openbare raadsvergadering van dinsdag 24 en donderdag 26 oktober de volgende besluiten genomen.

• Energietafel biedt advies over energiemix aan college aan 26 oktober 2017

De Winterswijkse Energietafel heeft donderdag 26 oktober zijn advies over een passende energiemix voor Winterswijk aangeboden aan wethouder Rik Gommers. De energiemix bestaat uit een samenhangend pakket aan maatregelen dat moet leiden tot een energieneutraal Winterswijk in 2030.

• Winterswijk begint met blijverslening om inwoners langer thuis te kunnen laten wonen 26 oktober 2017

Het moet eenvoudiger worden om woningen aan te passen aan de behoeften van ouderen en gehandicapten. Winterswijk introduceert samen met zes gemeenten in de regio een zogenoemde 'blijverslening'.

• Nieuwe gemeentelijke economievisie: ‘Hoe verdienen we de kost in 2030’ 26 oktober 2017

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de beleidsnota economie vast te stellen.