Persberichten

Overzicht van de persberichten van de gemeente Winterswijk

• College wil meer ruimte voor koopzondagen 14 mei 2019

Het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk stelt de gemeenteraad voor om in de maanden juli en augustus zes extra koopzondagen aan te wijzen. Het college geeft daarmee invulling aan één van de ambities uit het coalitieakkoord 2019-2022 ‘Winterswijk wint!’.

• Heeft u een idee om samen 75 jaar vrijheid te vieren? 24 april 2019

In 2020 vieren wij 75 jaar vrijheid en vrede. Dat doen wij als regio Achterhoek samen met zoveel mogelijk inwoners, organisaties en buren uit de Duitse grensregio. Naast het centrale programma met bijzondere projecten is er ook veel ruimte voor lokale initiatieven. Heeft u een idee voor een lokaal initiatief om samen 75 jaar vrijheid te vieren of stil te staan bij wat 75 jaar vrede betekent in uw gemeente? Laat het ons dan weten, zodat we gezamenlijk kunnen kijken of dit initiatief in aanmerking komt voor subsidie.

• College wil bedrijvenlandgoed Slinge ontwikkelen 30 april 2019

Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 23 april ingestemd met het in procedure brengen van het ontwerpbestemmingsplan “DAV-terrein”.

• Dertien Winterswijkers krijgen Koninklijke onderscheiding 26 april 2019

Burgemeester Joris Bengevoord heeft tijdens de jaarlijkse Lintjesregen een recordaantal Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Maar liefst dertien Winterswijkers kregen vrijdag in Theater De Storm een lintje opgespeld.

• Gemeenteraadsbesluiten van 18 april 2019 23 april 2019

De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de openbare raadsvergadering van donderdag 18 april de volgende besluiten genomen.