Persberichten

Overzicht van de persberichten van de gemeente Winterswijk

• Gemeenteraad neemt besluit over plan Duurzame Icoon Zonnebrink 17 januari 2018

De gemeenteraad van Winterswijk neemt donderdag 25 januari een besluit over het plan ‘Duurzame Icoon Zonnebrink’.

• Gemeenteraad neemt besluit over raadhuis 17 januari 2018

In de openbare raadsvergadering van donderdag 25 januari neemt de gemeenteraad van Winterswijk een besluit over het voorstel om het raadhuis aan het Mevrouw Kuipers-Rietbergplein in eigendom te houden.

• Winterswijk in top vijf beste fietssteden 2018 16 januari 2018

Winterswijk was samen met Etten-Leur, Zoetermeer, Veenendaal en Houten in de race voor de titel Fietsstad 2018. Deze verkiezing werd georganiseerd door de Fietserbond en maakte onderdeel uit van de landelijke bijeenkomst Toekomst van de Fiets in het provinciehuis Utrecht. Houten is vandaag als winnaar uit de bus gekomen, Winterswijk werd vierde. Winterswijk feliciteert Houten met het behalen van deze titel.

• Koninklijke onderscheiding voor Derk Hijink 12 januari 2018

De heer Derk (Dé) Hijink is bij Koninklijk besluit van 8 januari 2018 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Hijink heeft zich gedurende vele jaren vol overgave vrijwillig ingezet voor diverse organisaties in Winterswijk.

• Cheque voor Hospicegroep De Lelie 08 januari 2018

Op maandag 8 januari overhandigde gemeentesecretaris Alwin Oortgiesen een cheque van € 1.029,00 aan de heer Ten Kate van Hospicegroep De Lelie (voorzitter bestuur Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek). Dit bedrag is het resultaat van een inzamelingsactie onder medewerkers van de gemeente Winterswijk tijdens de kerstbijeenkomst in december.