Home

gemeente Winterswijk

Laatste nieuws

 • Gemeente verlaagt OZB voor niet-woningen

  Het college van B&W besloot om de onroerendezaakbelasting (OZB) voor gebruikers van niet-woningen te verlagen vanaf 1 januari 2023.

 • Aanvragen burgercheque kan tot en met 31 december

  Twee keer per jaar kent de gemeenteraad burgercheques toe. Een burgercheque is een geldbedrag waarmee de raad van de gemeente Winterswijk zijn waardering tot uiting brengt voor een initiatief tot de verbetering van de leefbaarheid, veiligheid of sociale samenhang.

 • Gemeentenieuws 22 november 2022

  Met onder andere noodlening voor maatschappelijke organisaties, balie gemeentekantoor toegankelijker, ruimen gemeentegraven, burgercheque, zorg voor uw naaste, telefoonnummer LEEF verdwijnt.

Meer nieuws

Uitgelicht

 • Oekraïne

  Het is oorlog in Oekraïne. Dat houdt ook veel Winterswijkers bezig. Al het oorlogsleed dat we zien, maakt veel emoties los. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen meeleven met Oekraïne. Hier leest u antwoorden op mogelijke vragen die u heeft.

 • Werk aan Winterswijk

  We werken hard om een aantal ambities te realiseren, zoals een armoedevrij Winterswijk, duurzaamheid en projecten als de centrumvisie en wijkaanpak De Pas. Heeft u ideeën over deze of andere werkzaamheden? Stuur ze in via de website www.werkaanwinterswijk.nl (foto Frank Bosvelt)

 • Winterswijk bestrijdt woningnood

  De druk op de woningmarkt neemt toe. Er staan in onze gemeente ruim 13.000 woningen. Daarvan staan er jaarlijks zo´n 900 te koop of te huur. Tegelijkertijd is er vraag naar meer dan 1.000 woningen per jaar.

100% Winterswijk

100% Winterswijk is dé plek met informatie en inspiratie over Winterswijk. Bezoekt u Winterswijk voor een dagje uit, brengt u uw vakantie door in deze streek, woont of werkt u in Winterswijk of bent u dat van plan?

Herzlich willkommen in Winterswijk, wo Sie sowohl Ruhe als auch einde vielzahl an Aktivitäten finden. Lassen sie sich von dem umfangreichen Aktivitätenkalender und den Sehenswürdigkeiten überraschen!

Website 100% Winterswijk