De Woonplaats wil acht appartementen in Spek-Ende realiseren

Burgemeester en wethouders hebben besloten het ontwerpbestemmingsplan Spek-Ende 2 in procedure te brengen om de bouw van een appartementencomplex van De Woonplaats mogelijk te maken.

Het plan Spek-Ende 1 (20 appartementen en 750 m2 winkelruimte) is in 2011 in gebruik genomen. Het plan was het eerste tastbare resultaat van de charettes uit 2007 waarin de ontwikkelende partijen samen met bewoners en andere belangstellenden een stedenbouw­kundig plan hebben gemaakt voor Spek-Ende. De meeste Winterswijkers zijn lovend over de metamorfose van het gebied. Het project voorzag ook in een tweede fase aan de Jonenstraat.

Realisering tweede fase
In fase 2 (Jonenstraat) worden acht kleine appartementen gerealiseerd door woning­corporatie De Woonplaats. Het gebouw ziet eruit als een groot vrijstaand woonhuis. Het gebouw is kleiner en lager dan de bebouwing die hier oorspronkelijk was gepland. De architectuur sluit aan bij Spek-Ende 1. De toekomstige bewoners kunnen parkeren in de bestaande parkeergarage onder Spek-Ende 1. “Het heeft even geduurd maar met dit plan krijgt het project Spek-Ende een mooie en waardige afronding”, zegt wethouder Rik Gommers.

Procedure bestemmingsplan
Het ontwerpbestemmingsplan Spek-Ende 2 ligt met ingang van woensdag 28 februari 2018 tot en met dinsdag 10 april ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het plan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0294-BP1708SGSPEKENDE2-OW01.

Zolang het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kunnen zienswijzen over het plan worden ingediend bij de gemeenteraad, postbus 101, 7100 AC Winterswijk.