Commissaris van de Koning bezoekt Winterswijk

Woensdag 14 maart bracht Commissaris van de Koning Clemens Cornielje een werkbezoek aan Winterswijk. Op de raadhuis werd hij bijgepraat over actuele ontwikkelingen binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG).

Cornielje werd in het raadhuis ontvangen door John Berends, burgemeester van Apeldoorn en voorzitter van de VNOG. Hier werd hij door o.a. de directeur van de VNOG, Aart Schoenmaker, bijgepraat over een aantal ontwikkelingen bij de Veiligheidsregio. Onderwerpen die op de agenda staan zijn de strategische agenda van de Veiligheidsregio, inwonersparticipatie en de Omgevingswet.

Na afloop van deze presentaties bracht de Commissaris van de Koning een bezoek aan de ‘pop up store’ van de brandweer in het voormalige SNS-kantoor aan de Torenstraat. In deze tijdelijke winkel geeft de brandweer voorlichting over brandveiligheid en is een aantal veel voorkomende oorzaken van brand in beeld gebracht. Daarnaast krijgen de bezoekers advies hoe ze met een aantal eenvoudige maatregelen het risico op een brand sterk kunnen verminderen of hoe ze in geval van brand hun huis veilig kunnen ontvluchten.

De winkel is te vinden (naast nog een aantal andere vrijwillige en maatschappelijke organisaties) in het oude SNS-kantoor. De pop up store is elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur open en wordt bemand door oud-vrijwilligers van de post Winterswijk en medewerkers vanuit de gehele VNOG.

werkbezoek commissaris van de koning
In het midden staan burgemeester Bengevoord en Commissaris van de Koning Clemens Cornielje.

 

Uitgelicht