College wil spoorwegovergang Veldhorstweg beveiligen en overgang Klandermansweg opheffen

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Veldhorstweg te beveiligen en de overweg aan de Klandermansweg op te heffen.

In maart vorig jaar heeft de gemeenteraad van Winterswijk ingestemd met de integrale aanpak van de vijf nog niet beveiligde overwegen in Winterswijk in samenwerking met spoorwegbeheerder ProRail. Toen is al besloten dat de overweg Huttenweg en een tweede overweg beveiligd zou worden, de overige drie onbeveiligde overwegen zouden opgeheven moeten worden.

Voor de Veldhorstweg en de Klandermansweg was nog niet bepaald welke beveiligd zou worden. Eén van de twee zou opgeheven moeten worden, de ander beveiligd. Na  diverse gesprekken met belanghebbenden stelt het college de gemeenteraad voor de overweg aan de Veldhorstweg te beveiligen en de overweg aan de Klandermansweg op te heffen.”We hebben de belangen van alle betrokkenen zorgvuldig gewogen. Wij denken dat dit voorstel de beste oplossing is om het spoor in Winterswijk veiliger te maken”, zegt wethouder Wim Aalderink.

Voor de af te sluiten overwegen aan de Vreehorstweg, Klandermansweg en Greversweg, wordt de procedure gestart worden om ze te onttrekken aan de openbaarheid. De belang­hebbenden die eerder hebben aangegeven hiertegen bezwaar te hebben, worden hierover nader geïnformeerd.